Σελίδες

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ευαισθησία κατόπιν εορτής από τον πρώην Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου για τις συντάξεις ΟΓΑ των ομογενών

Τη δέσμευση ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επεξεργάζονται σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να υλοποιηθεί η επαναχορήγηση της σύνταξης ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς, έλαβε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μετά από σχετική Ερώτηση του, την οποία υπέγραψε μαζί με τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κυρίους Ιωάννη Δριβελέγκα, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και Γιώργο Αρβανιτίδη, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Στρατούλης, απαντάει πως: 
«Η επαναχορήγηση από τον ΟΓΑ της διακοπείσας σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς, αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου επεξεργάζονται σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω δέσμευση, το συντομότερο δυνατό.

Επισημαίνεται ότι στους ανασφάλιστους του ΟΓΑ που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 4254/2014 (α85), η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος, παρατείνεται ως 29-02-2016».

Πηγή: www.himara.gr

Το σχόλιο μας: Ως Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου ο κ. Κεγκέρογλου κορόιδευε κανονικά τους ηλικιωμένους ομογενείς από Βόρειο Ήπειρο και πρώην ΕΣΣΔ, που τους καταργήθηκε η σύνταξη του ΟΓΑ. Τώρα σαν βουλευτής του τελευταίου κοινοβουλευτικού κόμματος (και ναι, αυτό είναι το άλλοτε τρισένδοξο ΠΑΣΟΚ) τον πήρε ο πόνος για τους αδικημένους Βορειοηπειρώτες και Πόντιους γέροντες που τους κόπηκε το επίδομα... 
Πάντως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακόμα να υλοποιήσει την δέσμευση της για επαναχορήγηση της σύνταξης του ΟΓΑ και ενώ σε λίγες μέρες φεύγει ο Απρίλιος.
Το καλό της όλης υπόθεσης είναι ότι πήρε παράταση για ένα σχεδόν χρόνο η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος στους ανασφάλιστους του ΟΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.