Σελίδες

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Το τσάμικο PDIU στον συνασπισμό του Ράμα για τις δημοτικές εκλογές - Τι θα κάνει ο "τσαμοφάγος" Ντούλες;

Κάνοντας μια τεράστια τούμπα ο Ιντριζι, πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων, επιβεβαίωσε πως είναι γνήσιος τσάμης και ότι μοιάζει στους παππούδες του που πήγαιναν όπου φυσούσε για να κερδίσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτοί και αυτός ο τυχοδιώκτης εκμεταλλεύονται τα πάντα για να επωφεληθούν οικονομικά, ξύνουν παλαιές πληγές, λένε ψέματα όπως και οι πρόγονοι τους που δεν έκαναν κάποιον γαμπρό αν δεν ήξερε να κλέψει.

Και να ήρθε η στιγμή και έπεσε στην αγκαλιά του Ράμα ο οποίος υπέγραψε σύμφωνο συνεργασία με το κόμμα PDIU ή το κόμμα των τσάμηδων. « Μαζί με το κόμμα αυτό είμαστε στην συγκυβέρνηση και η πρώτη στάση της συνεργασίας αυτής θα είναι στις τοπικές εκλογές στις 21 Ιουνίου. Σε μερικούς κύκλους η προσφορά του κόμματος των τσάμηδων ήταν συνεπείς», είπε ο πρωθυπουργός. Και ξανά με μια δημαγωγική φράση που έχει ξεθωριάσει ο πρωθυπουργός το έχει επαναλάβει αυτό ακούσαμε από την στιγμή που μπήκε ο ίδιος στην πολιτική, χωρίς να είναι ποτέ πολιτικός. «Δεν έχουμε συγκεκριμένα ονόματα αφού θα είναι συμβιβαστικά. Εμείς πιστεύουμε στην ένωση των προσφορών και όχι στο μοίρασμα των συνόρων» είπε αυτός. 

Αυτός ο ορισμός γλύτωσε και τον Ιντρίζι από τις κριτικές μέσα στο κόμμα αφού το Συνέδριο τους είχε καταλήξει πως δεν είναι κόμμα παζαριών αν και οι πράξεις τους μόνο αυτό δείχνουν. Ενώ ο Ιντρίζι μπαίνει καιρός να βγει και ένας άλλος, ο κ Ντούλε και το ΚΕΑΔ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα φυσικά γιατί η ζημιά από την συνεργασία αυτή είναι τεράστια για την Ελληνική Μειονότητα. Δεν μπορείς κ. Ντούλε να είσαι στην ίδια πλευρά  και να συγκυβερνάς με τους λωποδύτες, τους απατεώνες και όσους οφείλουν την ύπαρξη τους στην πολιτική σκηνή  χάρη στο μίσος εναντίων των Ελλήνων και της Ελλάδας. Αυτό δεν μπορούμε να το καταπιούμε εμείς οι Έλληνες. Για το λόγο αυτό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πάρε την σωστή απόφαση.  


Η συμφωνία Σοσιαλιστικού Κόμματος - PDIU

 Το κόμμα των Τσάμηδων ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με το Σοσιαλιστικό και κατέληξαν στο ότι στις τοπικές εκλογές του Ιουνίου 3 δήμοι (από τους 5 που ζητούσαν αρχικά) θα έχουν υποψήφιο του PDIU και κανενός άλλου κόμματος από την αριστερή συμμαχία. Συγκεκριμένα οι δήμοι Πατός, Ρογκοζίνα και Κονίσπολης θα έχουν τσάμη υποψήφιο ενώ οι 2 δήμοι που ζητούσε του PDIUκαι τελικά δεν πήρε ήταν το Shijak και το Peqini. 

Με αυτή τη συμφωνία αυτή, οι τσάμηδες δεν συμμαχούν μόνο στις τοπικές εκλογές με το σοσιαλιστικό κόμμα αλλά εντάχθηκαν και επίσημα στην αριστερή (βουλευτική) συμμαχία. Γεγονός που κάνει το κόμμα που μας εκπροσωπεί στην βουλή, το ΚΕΑΔ, να είναι σύμμαχος με το PDIU. Πράγμα που δεν θα είχε συμβεί ποτέ άμα ο αντιπρόεδρος της βουλής κ.Ντούλες είχε αποχωριστεί την θέση του και είχε βγει από τη συμμαχία, όπως είχε πει, από την πρώτη στιγμή που η συμμαχία συμμεριζόταν τα συμφέροντα των Τσάμηδων περισσότερο από τα δικά μας.
Παρόλα αυτά ελπίζουμε ότι επιτέλους θα αποχωρήσει από τη συμμαχία ο κ.Ντούλες μετά από αυτό και θα σταματήσει να μας ξεφτιλίζει.

Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργείται ένα ιστορικό παράδοξο και μετά από κάμποσα χρόνια θα γράφουν μαζί με άλλα «γνωρίζετε ότι Βορειοηπειρώτες και Τσάμηδες υπήρξαν σύμμαχοι;»

Το σχόλιο μας: Από το 2009 όταν μπήκε το PDI (πριν γίνει PDIU) στην αλβανική Βουλή τα παπαγαλάκια του ΚΕΑΔ περηφανεύονταν για την περήφανη και ηρωική στάση που κρατά ο αρχηγός Ντούλες επειδή τα βάζει ολομόναχος με τους τσάμηδες στα Τίρανα. Με το Βορειοηπειρωτικό και τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ο "αποκλειστικός αντιπρόσωπος" μας μπορεί να μην είχε καμία απολύτως σχέση αλλά σαν "τσαμοφάγος" μια χαρά τα κατάφερνε.
Η συμμαχία στις δημοτικές εκλογές δεν είναι όπως στις βουλευτικές που υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ των κομμάτων του ίδιου συνασπισμού. Τώρα όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην ίδια συμμαχία πρέπει να κατεβάσουν έναν κοινό υποψήφιο Δήμαρχο.
Εφόσον λοιπόν στον Δήμο Κονίσπολης - στον οποίο θα ανήκει και η Επαρχία Τζάρας - ο συνασπισμός του ΣΚ στηρίξει ως υποψήφιο Δήμαρχο τον εκλεκτό του PDIU, τότε τι θα κάνει άραγε ο κ. Ντούλε που ανήκει στον ίδιο συνασπισμό. 
Όπως αναρωτιόμαστε επίσης, ποια θα είναι η στάση της Ομόνοιας;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.