Σελίδες

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

H Ομόνοια για την ένταξη του PDIU στην αλβανική κυβέρνηση - το σχόλιο μας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ  “OMONOIA”

 Άγιοι Σαράντα 23/05/2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ένταξη του κόμματος PDIU στην κυβερνητική συμμαχία και η ανάδειξη του κ. Ιντρίζι στη θέση του αντιπροέδρου της Αλβανικής Βουλής, σπιλώνει την εικόνα του σύγχρονου και αναγεννημένου κράτους που πασχίζει να προβάλει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.
Τη στιγμή που όλη Ευρώπη παρακολουθεί ανήσυχη την έξαρση του ακραίου εθνικισμού και οι υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις προσπαθούν να αντισταθούν απομονώνοντας αυτά τα φαινόμενα, ο κ. Ράμα με τις ενέργειες και τις δημόσιες τοποθετήσεις του ακολουθεί την αντίθετη κατεύθυνση. Αποκορύφωμα αυτής της επικίνδυνης πολιτικής αποτελεί η ένταξη στο κυβερνητικό του σχήμα ενός κόμματος που δεν έχει άλλο λόγο ύπαρξης από την καλλιέργεια μίσους προς την Ελλάδα και τον ελληνισμό γενικότερα.
Η παραίτηση του βουλευτή της Ομόνοιας κ. Βαγγέλη Ντούλε από την αντιπροεδρία της Βουλής και η αποχώρηση του ΚΕΑΔ από την συγκυβέρνηση με το Σοσιαλιστικό Κόμμα αναδεικνύει την ορθή πολιτική στάση της Ομόνοιας και της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
Τα σύννεφα αβεβαιότητας και μίσους που περιβάλουν τα Βαλκάνια πρέπει να διαλυθούν με τη σύμπραξη όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων. Με αυτό το πνεύμα η Ομόνοια θα συνεχίζει να πορεύεται, εκπροσωπώντας επάξια τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και συμβάλλοντας στον εκδημοκρατισμό της χώρας.  
               Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας 
Το σχόλιο μας: Καλά τα έγραψε η Ομόνοια, αλλά σαν οργάνωση έπρεπε να είχε παρέμβει νωρίτερα καλώντας τον "βουλευτή της", όπως τον αποκαλεί, κ. Βαγγέλη Ντούλε να είχε παραιτηθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν με το θέμα της διοικητικής διαίρεσης. Καλό και πρέπον θα ήταν επίσης να βγάλει και μία ανακοίνωση η Ομόνοια για τον πρώην πρόεδρο της κ. Jani Jani ο οποίος σήμερα είναι πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, εκπροσωπώντας στην ελεύθερη Ήπειρο την κυβέρνηση που θέτει πιο ανοικτά από ποτέ θέμα Τσάμηδων... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.