Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ο Εθνομάρτυρας Πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Καμαρινός - Η σταύρωση, η δικαίωση και το κάλεσμα ενός σύγχρονου εθνικού ήρωα

Εθνικό κάλεσμα προς όλους τους φίλους του, προς όλους τους Έλληνες του κόσμουαπευθύνει ο ηρωικός πρώην Πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρινός, που σταυρώθηκε κυριολεκτικά από το ...Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών από το 2011 (Κυβέρνηση Γιωργάκη) και επί 5 συνολικά έτη, επειδή τόλμησε να μιλήσει για ύπαρξη Βορείου Ηπείρου μέσα στην Αλβανία, δίνοντας κουράγιο, πίστη, ψυχή και δύναμη στον καταπιεζόμενο Ελληνισμό της Κορυτσάς!
  
  Τότε ακριβώς είναι που έδωσε την περίφημη αποκλειστική συνέντευξη στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ στις 17-2-2011 (δείτε εδώη οποία εξόργισε τόσο τον Υπουργό Εξωτερικών και τους προϊσταμένους του, που τον κατέβασαν άρον άρον στην Αθήνα και του έβαλαν έξαλλοι τις φωνές, για το τόλμημά του να μιλήσει δημόσια στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και να επαναλάβει ότι εκεί είναι η Βόρεια Ήπειρος!

   Ο "ΙΩΝΑΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ" ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
  Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ είναι σε θέση να γνωρίζει σε βάθος το μεγάλο εθνικό έργο του αληθινού Διπλωμάτη μας, Προξένου τότε Κορυτσάς Θεόδωρου Οικονόμου - Καμαρινού, τις παραμονές της Αλβανικής Απογραφής Πληθυσμού, καθώς τα Τίρανα θεωρούν Έλληνες μόνο τους κατοίκους μιας περιορισμένης περιοχής ώστε να φαίνονται λιγότεροι από 100.000, αφήνοντας έξω μεγάλα κομμάτια ολοκάθαρου ελληνικού πληθυσμού για ευνόητους λόγους. 
   Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου είναι περίπου 400.000, ενώ οι Αλβανοί θέλουν να τον παρουσιάζουν 50 - 70.000...
   Εκτός όμως από τους ομιλούντες απευθείας τα ελληνικά Βορειοηπειρώτες, υπάρχουν και οι Βλαχόφωνοι Έλληνες, που εάν συνυπολογιστούν, τότε ο Βορειοηπειρωτκός Ελληνισμός φτάνει τις 700.000 ψυχές!
   Αυτό ακριβώς έκανε ο θαρραλέος Πρόξενος το 2011, σαν ένας νέος "Ίωνας Δραγούμης"! Σπίτι προς σπίτι, γειτονιά προς γειτονιά, χωριό προς χωριό ενθάρρυνε τους Βλαχόφωνους Έλληνες, για να δηλώσουν άφοβα την ελληνικότητά τους και να απογραφούν ως Έλληνες, αλλάζοντας τα πληθυσμιακά και μειονοτικά δεδομένα!
   Η κίνηση αυτή τρόμαξε κυριολεκτικά την Αλβανία, που διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε τον αποκεφαλισμό του Προξένου, ο οποίος μιλούσε για Βόρειο Ήπειρο, ζήτημα που εκκρεμεί διεθνώς (δείτε εδώ), με το εμπόλεμο να ισχύει και τους ήρωες του ΄40 να κείτονται ακόμη άταφοι στα βουνά της δόξας!

   Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ
  Η συνέντευξη του Προξένου στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, έκανε τότε όμως και τον γύρο του κόσμου σε ολόκληρη τον Ελληνισμό, Ελλάδα και Ομογένεια, σηκώνοντας κύμα διαμαρτυρίας, που ανάγκασε το Υπουργείο να τον στείλει πίσω στην Κορυτσά, για να κοπάσει προσωρινά η αγανάκτηση και να τον ανακαλέσει οριστικά  σε ανύποπτο χρόνο, όπως και έγινε δύο μήνες μετά (δείτε εδώ τη "σφαγή του Προξένου")...
  Όμως αυτή ήταν μόνο η αρχή της Σταύρωσης ενός Ήρωα, καθώς ακολούθησαν άθλιες κατηγορίες για δήθεν χρηματισμό του προκειμένου να εκδίδει ...αλβανικές βίζες, εκείνος που πάλευε για Ελλάδα μέσα στην Αλβανία και έπαιζε κορώνα - γράμματα θέση, μισθό και καριέρα! 

  Έτσι τέθηκε σε υποχρεωτική αργία με στέρηση μισθού από την 1η Ιανουαρίου 2012 για να αθωωθεί πανηγυρικά στο Εφετείο τον Φεβρουάριο του 2014!

  Αν και επέστρεψε στα καθήκοντα του στο ΥΠΕΞ αμέσως, εντούτοις, παρά την δικαίωση του, δεν του είχαν δοθεί ακόμη οι μισθοί που στερήθηκε σε όλο αυτό το διάστημα!
  Τελικά η υπόθεση του έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο αθώωσε οριστικά τον κ. Οικονόμου – Καμαρινό από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη, τον Απρίλιο 2016!

   Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ
   Ο ηρωικός Θεόδωρος Καμαρινός - Οικονόμου, που επί 5 χρόνια σταυρώνεται επειδή μίλησε για Βόρειο Ήπειρο και πέρασε από τα εξοντωτικά γρανάζια του συστήματος, στέλνει μέσω του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ μια ανακοίνωση - έκκληση για κάθε Έλληνα που πονά αυτό τον τόπο και θέλει να επικοινωνήσει μαζί τουγια τη συνέχιση ενός μεγάλου αγώνα, με μια μεγάλη εθνική αγωνία, την ώρα που οι "Τσάμηδες" τρέχουν την διεθνή πλέον προπαγάνδα τους, απειλώντας καθαρά πλέον την ίδια την Ελλάδα:

 "Μετά από δικαστικούς αγώνες τεσσάρων ετών, οι εις βαρος μου κατηγορίες κατέπεσαν όλες με τελεσίδικες αποφάσεις του Εφετειου Αθηνων και του ΣτΕ. Κατα την διάρκεια του χρονικού αυτού διαστήματος υπέστην ηθικές, υπηρεσιακές και υλικές ζημιές αλλά διατήρησα ακέραιη την αξιοπρέπεια μου και την πιστη μου στην Πατρίδα. Η επίορκη κλίκα του ΥΠΕΞ που με παρέπεμψε τότε στη δικαιοσύνη με πλαστές κατηγορίες επειδή δεν είχε το θάρρος να υποστηρίξει δημόσια τις απόψεις της περί μη υπάρξεως Β. Ηπείρου και βορειοηπειρωτών ας ζήσει τώρα με το στίγμα της προδοσίας. Οσο για μενα, θα υποστηρίζω δημόσια, μέχρι το τελος της ζωής μου, οτι υπάρχει Β. Ήπειρος, ότι υπάρχουν Έλληνες σ' ολη την έκταση της κι' οχι μόνο εκεί που θέλουν οι Αλβανοί κι' ότι όλοι οι βορειοηπειρώτες πρέπει να απολαμβάνουν μειονοτικών δικαιωμάτων σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Χωρίς δίκαιη επίλυση του βορειοηπειρωτικού δεν μπορεί να υπάρξει ελληνοαλβανική φιλία. Όσοι βορειοηπειρωτες - και οχι μόνο - το επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζι μου στην ηλ. δ/νση thkamarinos@gmail.com
   ο πρώην Γεν. Πρόξενος στην Κορυτσά
   Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρινός "

  Με εκτίμηση, υποκλινόμενοι σε έναν αληθινό ήρωα,
 έναν σταυραετό - εθνομάρτυρα της Βορείου Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.