Σελίδες

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Θοδωρής Βεζιάνης: Ένα χρόνο στη Βασιλεία των Ουρανών - Ετήσιο μνημόσυνο στο Χλωμό

Θοδωρής Βεζιάνης: Ένα χρόνο στη Βασιλεία των Ουρανών - Ετήσιο μνημόσυνο στο Χλωμό
Στις 31 Ιουλίου, η οικογένεια και οι οικείοι, οι συνεργάτες και οι φίλοι του, αγαπημένα πρόσωπα από την περιοχή και τον ελλαδικό χώρο, βρέθηκαν στο Χλωμό Πωγωνίου. Στην τέλεση του μνημόσυνου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης του ενός έτους από την εκδημία του ανθρώπου τους και ανθρώπου μας, του αείμνηστου Θοδωρή Βεζιάνη.  
Ήταν παρόντες και ο κ. Μενέλαος Τζιέλιος, τέως Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αμερικής, ο Πρόεδρος του ΙΒΕ Ιωαννίνων κ. Νίκος Υφαντής, ο Γ. Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παπάς, ο Πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ κ. Χριστάκης Κίτσιος, ο Πρόεδρος των Ελληνόβλαχων Αλβανίας κ. Χρήστος Γκότσης και άλλοι.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής από τον πατήρ Ευθύμιο, τελέστη το μνημόσυνο στον νεόκτιστο μαρμάρινο  τάφο, που εδώ και ένα χρόνο αναπαύεται ο Θοδωρής, πάνω στον οποίο δεσπόζουν τα λόγια του κατά Ματθαίον 5,10 Ευαγγελίου: «Μακάριοι είναι εκείνοι που διώκονται για χάρη της δικαιοσύνης, γιατί δική τους θα είναι η Βασιλεία των Ουρανών».
Ο συναγωνιστής και συνοδοιπόρος του, Βαγγέλης Παπαχρήστος, με τα συγκινητικά του λόγια, έφερε κι άλλη μια φορά στο προσκήνιο τις αρετές, μα και την αγωνιστική πλευρά του Θοδωρή Βεζιάνη, του ανθρώπου που συνέδεσε τη ζωή του με τη ζωή αυτού του τόπου και κόσμου.
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, Νίκος Υφαντής εξήρε  την προσωπικότητα του αειμνήστου Βεζιάνη λέγοντας πως ο Θοδωρής ο Βεζιάνης αφιέρωσε τον εαυτό του στην πνευματική και ελληνοπρεπή διαπαιδαγώγηση  των νεαρών βλαστών, καταβάλλοντας προσπάθειες να μην κοπούν οι δεσμοί με τον μητροπολιτικό κορμό. Μια ολόκληρη ζωή, μαζί με άλλους εκλεκτούς συναδέλφους, σε δύσκολους  και ανυπόφορους καιρούς έβαζε πάνω απ’ όλα τον μαρτυρικό μας τόπο, αφιερώνοντας ενέργεια για την προβολή και επίλυση των ποικίλων προβλημάτων του.
Μίλησαν στο γεύμα του μνημόσυνου ο  Γ. Πρόεδρος της Ομόνοιας, Λεωνίδας Παπάς, ο Πρόεδρος των Βλάχων Χρήστος Γκότσης, ο διαχειριστής του Δήμου για το Πωγώνι Νάσιος Νάκας.
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.