Σελίδες

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα


Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, που έγινε μερικές δεκάδες μέτρα έξω από το σπίτι του στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου.

Ο 37χρονος έχασε τη ζωή του το βράδυ της 12ης Αυγούστου 2010 από μισαλλόδοξους αλβανούς εξτρεμιστές επειδή επέμενε να μιλάει δημόσια την ελληνική γλώσσα στην γενέτειρα του. 

Είναι γνωστό ότι τόσο η εκάστοτε αλβανική κυβέρνηση όσο και η αλβανική κοινωνία δεν αναγνωρίζουν την ελληνική εθνική ταυτότητα της Χιμάρας και των κατοίκων της και δεν χάνουν την ευκαιρία να το υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πολιτικός κόσμος, τα ΜΜΕ, η κοινή γνώμη αλλά και η "δικαιοσύνη" της Αλβανίας αντιμετώπισαν λίγο - πολύ ως "ήρωες" τους άνανδρους δολοφόνους του Αριστοτέλη...

Τον τελευταίο χρόνο, αρχής γενομένης από την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες τον περσινό Αύγουστο, η αλβανική πλευρά έχει ξεκινήσει ένα νέο γύρο λυσσαλέου πολέμου κατά του Ελληνισμού της Χιμάρας, έχοντας ως όχημα την δημοτική αρχή του γενίτσαρου Γκέργκι Γκόρο. 

Μαζί με την απαγόρευση ουσιαστικά της γλώσσας μας, για την οποία δολοφόνησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα, θέλουν να αρπάξουν τις ιδιοκτησίες, ακόμα και να γκρεμίσουν τα σπίτια αυτοχθόνων κατοίκων της Χιμάρας.

Αν όλα αυτά δεν αποτελούν Γενοκτονία, τι αποτελούν τότε;

Το χειρότερο όμως σε αυτή την υπόθεση είναι ότι οι ίδιοι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου δείχνουν να έχουν ξεχάσει την θυσία του Αριστοτέλη και γενικότερα να αδιαφορούν για την τύχη της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες, με εξαίρεση τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 14 Αυγούστου στο Δημαρχείο Χιμάρας για το ιδιοκτησιακό, ενημερωνόμαστε μόνο για την πραγματοποίηση διάφορων εκδηλώσεων πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα στα πάτρια εδάφη, από φορείς - με κυριότερο την ΔΕΕΕΜ Ομόνοια - που θα έπρεπε να συμβάλλουν στην συσπείρωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του και την καταπολέμηση των μεθοδεύσεων που οδηγούν στον αφανισμό του.

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 τιμά την θυσία του Αριστοτέλη Γκούμα, συνεχίζοντας με τις όποιες δυνάμεις του τον αγώνα για τη δικαίωση της αλύτρωτης Ηπείρου.


Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914
12 Αυγούστου 2016 





ΑΘΑΝΑΤΟΣ

esvh1914.blogspot.gr


Σημείωση ΕΛΑ:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, το τρισάγιο στη μνήμη του Αριστοτέλη Γκούμα με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από την δολοφονία του.
Αιωνία του η μνήμη! Καλό κουράγιο στους γονείς του, τα αδέρφια και τους συγγενείς του! 
Για όσο υπάρχει αυτό το ιστολόγιο υποσχόμαστε να μην λησμονηθεί ποτέ η η θυσία του.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.