Σελίδες

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Αρχίζουν οι αιτήσεις για τις συντάξεις ομογενών, άγνωστο όμως πότε θα αρχίσουν να καταβάλλονται!!!

Την έναρξη της διαδικασίας απονομής των πάλαι ποτέ συντάξεων Ποντίων, Βορειοηπειρωτών και γενικά ανασφάλιστων υπερηλίκων, που πήρε τη μορφή επιδόματος, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αρχίζει στις 22 Αυγούστου 2016 και, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «από πλευράς ΟΓΑ θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συντομότερη επεξεργασία των αιτήσεων».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν είναι γνωστό πότε θα αρχίσει η καταβολή του επιδόματος των 360 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει άμεσα να μελετήσουν τις –αυστηρότερες σε σχέση με το παρελθόν– προϋποθέσεις για την καταβολή του, να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά και να τα προσκομίσουν στους ανταποκριτές του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους.

Τα δικαιολογητικά καθορίζονται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 2401/3-8-2016. Την εν λόγω ΚΥΑ με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε από εδώ.

Το pontos-news.gr διευκολύνοντας το έργο των συγγενών των υπερήλικων Ποντίων, οι οποίοι θα θελήσουν να μελετήσουν τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος και τα δικαιολογητικά, τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και το πού βρίσκονται οι ανταποκριτές του ΟΓΑ, να μάθουν πώς και πότε θα εκδοθεί η απόφαση και σε πόσο διάστημα θα αρχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα αλλά και να εκτυπώσουν την προσυμπληρωμένη φόρμα-αίτηση, επισυνάπτει την επίμαχη εγκύκλιο του ΟΓΑ. Μπορείτε να τη δείτε και να την κατεβάσετε εδώ.
Προσοχή: Καμία απόφαση για σύνταξη που δινόταν σε υπερηλίκους Ποντίους στο παρελθόν δεν ισχύει πλέον. Όλοι οφείλουν να υποβάλουν νέα αίτηση.
Ένα πάγιο και σθεναρό αίτημα των ποντιακών οργανώσεων, που απηχούσε την κραυγή αγωνίας δεκάδων χιλιάδων υπερήλικων ανασφάλιστων Ποντίων, ικανοποιείται καθυστερημένα και πάντως για σαφώς λιγότερους, είτε γιατί πλέον τα κριτήρια έχουν γίνει εξαιρετικά πιο αυστηρά είτε γιατί πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς που είδαν τις (πενιχρές, σε κάθε περίπτωση) συντάξεις τους να μηδενίζονται, έχουν αποδημήσει.


1 σχόλιο:

  1. Το γιατί ο ΟΓΑ επέλεξε αυτά τα αυστηρά κριτήρια, αυστηρότερα και από αυτά που δημοσιεύτηκαν προ ημερών από την Κυβέρνηση, Το γιατί αυτά τα κριτήρια αποκλείουν εντελώς την πλειοψηφία των υπερήλικων Βορειοηπειρωτών, το γιατί τα 30 € στην επικύρωση από το Προξενείο και το γιατί επέλεξαν το Αυγουστιάτικο λιοπύρι να τρέχουν οι γερόντοι να εξασφαλίσουν τόσα πολλά δικαιολογητικά, μόνο με "δυστυχώς" εξηγείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.