Σελίδες

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Μπερίσα: Τρίτος παράγοντας ανέτρεψε τη συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα

«Η συμφωνία για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα απέτυχε έπειτα από παρέμβαση τρίτου παράγοντα» δήλωσε για πρώτη φορά δημοσίως ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

«Θέλω να πω στους Αλβανούς ότι σύντομα θα καταλάβουν τα συμφέροντα ποιών εξυπηρετήσατε. Δηλώνω με απόλυτη πεποίθηση ότι το κάνατε για λογαριασμό τρίτου παράγοντα. Η ιστορία θα το αποδείξει» είπε ο Μπερίσα απευθυνόμενος στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα, ο οποίος παρέπεμψε τη συμφωνία στο Συνταγματικό Δικαστήριο όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, του οποίου η κυβέρνηση κατέληξε το 2009 στη συμφωνία με την Ελλάδα για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων, 2009, δεν διευκρίνισε ποιος είναι ο «τρίτος παράγοντας».

Στα μέσα ενημέρωσης κυκλοφορούσαν πάντως πληροφορίες ότι πίσω από την απόρριψη της συμφωνίας στο Συνταγματικό Δικαστήριο βρισκόταν η Τουρκία.

Της ίδιες αμφιβολίες είχε εκφράσει και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υπέγραψε την συμφωνία στα Τίρανα μαζί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Λουλζίμ Μπάσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το 2011.



με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.