Σελίδες

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Όλα μέλι - γάλα στη συνάντηση Προκόπη Παυλόπουλου - Ιλίρ Μέτα!!! ΝΤΡΟΠΗ!

Η ειρηνική, δημιουργική και ειλικρινής συμπόρευση των λαών στηρίζεται πάντοτε στον σεβασμό της Ιστορίας και του Διεθνούς Δικαίου, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, το μεσημέρι της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα.

Και εμείς οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε την ιστορία, γιατί την ιστορία τη βλέπουμε όπως πρέπει να γράφεται, όπως μας τη δίδαξαν ο Θουκυδίδης και ο Ηρόδοτος. Και δεν τη δίδαξαν μόνον σε μας, τη δίδαξαν σε ολόκληρο τον κόσμο, τόνισε ο Πρόεδρος.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία, αλλά και στην ανάγκη να τελειώσει η εκκρεμότητα των Ελλήνων, άταφων νεκρών, που έπεσαν στην Αλβανία και «πρέπει να βρουν τον τάφο τους, το επιβάλλει η ιστορία, το επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο, κυρίως όμως το επιβάλλει ο ίδιος ο ανθρωπισμός» σημείωσε.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του αλβανικού κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ως εκ του θεσμικού του ρόλου, αλλά και από την πολιτική του ιδιοσυγκρασία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω ειλικρινή, ειρηνική και δημιουργική συμπόρευση των δυο χωρών και των λαών μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι έχουμε αποδείξει απέναντι στη φίλη και γείτονα Αλβανία ότι αυτή τη συμπόρευση των δυο λαών την εννοούμε, διότι όταν σε μια δύσκολη στιγμή χρειάσθηκε να έρθουν στην Ελλάδα, ως νόμιμοι μετανάστες, οι Αλβανοί φίλοι μας, έζησαν στην Ελλάδα, δημιούργησαν και ακόμη και σήμερα υπάρχει μια σημαντική αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα.

«Θεωρούμε ότι με βάση αυτά, η Ελλάδα εννοεί την συμπόρευση, εννοεί τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθενός που ζει στην άλλη χώρα, όπως και εμείς εννοούμε για την δική μας ομογένεια στην Αλβανία, ότι πρέπει να γίνονται πάντοτε σεβαστά τα δικαιώματα, τα οποία ορίζει το Διεθνές Δίκαιο» τόνισε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Αλβανίας, κ. Ιλίρ Μέτα, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αλβανία και τόνισε ότι είμαστε διατεθειμένοι να οικοδομήσουμε υποδειγματικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Έκανε, επίσης, λόγο, για πολυσχιδείς ελληνοαλβανικές σχέσεις και ζήτησε την αρωγή της χώρας μας για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι σήμερα που πληθαίνουν οι προκλήσεις και για τις δυο χώρες, χρειάζεται από κοινού συνεργασία για την αντιμετώπισή τους.

«Οι σχέσεις μας πρέπει να είναι αδελφικές, όπως είναι σήμερα οι σχέσεις ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αλβανούς, όχι μόνο στην Αλβανία, αλλά και εδώ, στην ίδια την Ελλάδα. Αυτές οι τόσο στενές σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία είκοσι έξι χρόνια, μας υποχρεώνουν να εκλύουμε μόνο θετική ενέργεια. Αλλά και για να προσεγγίσουμε τα προβλήματα που έχουμε κληρονομήσει, με ηρεμία και με τρόπο εποικοδομητικό και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρ και αξίες» επισήμανε ο κ. Ιλίρ Μέτα.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά την Ελλάδα για την υποδοχή των Αλβανών μεταναστών και χαιρέτισε το θετικό, ευνοϊκό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, για την περαιτέρω ένταξή τους στη χώρα μας. Μάλιστα, έκανε και ειδική αναφορά στην συνεισφορά της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το σχόλιο μας: Όλα μέλι - γάλα λοιπόν στις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας που είναι... αδερφικές!
Έθεσε το ζήτημα των Ελλήνων άταφων πεσόντων του 1940 - ΄41 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και μετά κάτι ψέλλισε για "ελληνική ομογένεια" στην Αλβανία. 
Ούτε καν για Εθνική Ελληνική Μειονότητα!
Δηλαδή οι Βορειοηπειρώτες είναι κάτι παρόμοιο με τους Έλληνες της Αμερικής, της Αυστραλίας, της Γερμανίας και πάει λέγοντας...
Ποιες υφαρπαγές ιδιοκτησίας Ελλήνων στη Χιμάρα και τον Βούρκο;
Ποια αλλοίωση πληθυσμού στις μειονοτικές περιοχές αναγνωρισμένες και μη;
Ποιες "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" στα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας της Αλβανίας;

Είπαμε οι ελληνο-αλβανικές σχέσεις είναι... αδερφικές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.