Σελίδες

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Στελεχών της ΣΦΕΒΑ

Σεμινάριο Στελεχών ΣΦΕΒΑ
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

     Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 18 - 20 Ιουλίου 2014, στην Ιερά Μονή  Ταξιαρχών Γκούρας, στο Αηδονοχώρι Κονίτσης, το ετήσιο   Σεμινάριο Στελεχών της ΣΦΕΒΑ, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.

    ΄Εγινε  ιστορική αναφορά και συζητήθηκε ιδιαίτερα η στάση του επίσημου ελληνικού κράτους στον Αυτονομιακό Αγώνα των Βορειοηπειρωτών το 1914. Παράλληλα συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα, που αφορούν στο θεσμό των Φροντιστηρίων Ελληνικής Γλώσσας στην Βόρειο Ήπειρο και αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυσή τους προς όφελος των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών.   

     Ενημερώθηκαν τα στελέχη μας για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Αλβανία και ιδιαίτερα στο χώρο της Βορείου Ηπείρου  και επαναβεβαιώθηκε η θέση ότι το Βορειοηπειρωτικό συνιστά ενεργό εθνικό ζήτημα, το οποίο συναρτάται άμεσα τόσο με την πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών όσο και με τα γενικότερα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

     Την Κυριακή 20 Ιουλίου, εκκλησιασθήκαμε στον ιερό ναό προφήτου Ηλιού Φούρκας και παρακολουθήσαμε τις εκδηλώσεις για τους ήρωες Κωνσταντίνο Δαβάκη, Αλέξανδρο Διάκο καθώς και για τις ηρωίδες Γυναίκες της Πίνδου.

     Επιβεβαιώθηκε, τέλος, το υψηλό φρόνημα των στελεχών μας  και η  απόφασή μας να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον Αγώνα για την πλήρη κατοχύρωση των δικαίων και δικαιωμάτων των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου.

Το Κεντρικό Δ.Σ. της ΣΦΕΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.