Σελίδες

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΕΕΜΜ: ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΙΝΤΡΙΖΙ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

431Το Κόμμα του Ιντρίζι που διαρκώς τα βάζει με την Ελλάδα , με την τελευταία παρέμβασή του στην κυβέρνηση  για τη διοικητική διαίρεση, τα βάζει  τώρα ανοιχτά και με την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Προσπαθεί με κάθε τρόπο, ώστε αυτό το κομμάτι του Ελληνισμού που διαχρονικά δεν έχει αναμιχτεί  πραγματικά σε καμία ενέργεια  έχθρας και αντιδικίας για οτιδήποτε υπόστηκε στη μακρόχρονη ιστορία του, να μην απολαμβάνει τα ελάχιστα δικαιώματα που του παρέχει το Σύνταγμα και οι  Διεθνείς Συμβάσεις για τις Εθνικές Μειονότητες.
Μετά από την επίμονη εκστρατεία του να αποτρέψει τη δημιουργία ενός ομοιογενή δήμου στην παραλία όπου βρίσκεται και η Χιμάρα, ανέλαβε τώρα δράση να πείσει την αλβανική κυβέρνηση ότι η δημιουργία των δύο μεγάλων δήμων στους νομούς Αγίων Σαράντα και στο Αργυρόκαστρο με αμιγή ελληνικό πληθυσμό αποδιαρθρώνει και περιθωριοποιεί τους παραδοσιακούς δήμους των πόλεων Αγίων Σαράντα και Αργυροκάστρου και προτείνει  να εξαιρεθούν από τη σύνθεση αυτή η Μουζίνα,το Γαρδικάκι, το Μαυρόπουλο, το Βαγγαλιάτι, το Σωπίκι, η Τσούκα και άλλα ελληνικά χωριά στο Βούρκο, ενώ στο Αργυρόκαστρο διαιρεί το Πωγώνι από την εννιαία Δερόπολη και το εντάσσει σε ένα δήμο με το Λιμπόχοβο και τη Ζαγοριά.
Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»  θεωρεί ότι όλη  αυτή η προσπάθεια του Κόμματος του Ιντρίζι πλήττει σοβαρά τη νοημοσύνη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας  ενώ  ασχολείται με κάτι που δεν του ανήκει ούτε πολιτικά και ούτε εθνικά και ταυτόχρονα αποτελεί μια ανοιχτή απειλή της  δημοκρατίας ενώ αναφέρεται σε ενδεχόμενες εκδιώξεις και εκβιασμούς.

Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» είχε από τις αρχές ξεκάθαρη πρόταση για τη νέα διοικητική διαίρεση και παραμένει πιστό σ’ αυτή την πρόταση:τρεις πρέπει να είναι οι δήμοι της μειονότητας:ο πρώτος της Χιμάρας χωρίς το Βρανίστι, ο δεύτερος της Δερόπολης με το Πωγώνι και ο τρίτος με τις  5 επαρχίες στα Καμποχώρια και τα Ριζά των Αγίων Σαράντα και Δέλβινο.Θεωρεί ότι αυτή είναι η πιο λογική και η πιο νομική πρόταση, αλλά και η πιο συμφέρουσα για τη μειονότητα. 
Είναι λογική γιατί  στηρίζεται στην ιστορική εθνολογική και κοινωνική ομοιογένεια, είναι νομική γιατί  στο Σύνταγμα της χώρας  προορίζεται η διοικητική οργάνωση σύμφωνα με την την εδαφική συνέχεια και τις παραδόσεις, είναι συμφέρουσα γιατί  η Εθνική Ελληνική Μειονότητα μπορεί για πρώτη φορά, έστω και στο ελάχιστο, θα μπορέσει να απολαύσει δικαιωματικά την ανάπτυξη, την προστασία της περιουσίας της, την καλύτερη παιδεία και τα αγαθά των φυσικών πόρων που παρέχει η γενέτειρα. 
Αρκετές ευκαιρίες έχει χάσει ο Ελληνισμός. Αυτή είναι μία απ΄αυτές. Δεν πρέπει να τη χάσουμε.Αυτοί που ασχολούνται ενεργά με την πολιτική της ΕΕΜ και κυρίως εκείνοι που έχουν το χρήσμα του βουλευτή ή του τοπικού άρχοντα θα πρέπει να συνέλθουν κυριολεκτικά γιατί η μέχρι τώρα αδιαφορία τους,αλλά και οι ατεκμηρίωτες  μεμονωμένες προτάσεις τους, δίνουν άμεση λαβή σε τέτοιες πολιτικές δυνάμεις που στόχο τους έχουν τη διάλυση της μειονότητας και την εξαφάνισή της.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρέχονται για το καλό της σε οποιαδήποτε στιγμή και να βάλει τέρμα στην μόνιμη καταστροφική πολιτική εκπροσώπηση του τόπου μας που αφήνει εδώ και αρκετά χρόνια να χάνονται ευκαιρίες  και  σβήνει η ελπίδα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών να ζήσουν ήρεμοι και  με αξιοπρέπεια στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕEMM 17/07/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.