Σελίδες

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΚΟΜΜΑ ΕΕΜΜ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

432 Στη συνάντηση των δημοτικών συμβούλων και έπαρχων των 5 επαρχιών των νομών Αγίων Σαράντα και Δελβίνου που διεξήχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «BUTRINTI”, το Κόμμα των  Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον εκπροσωπήθηκε  από τον ίδιο τον πρόεδρό του κ. Χρήστο Κίτσιο και τον αντιπρόεδρο κ. Ρολάνδο Βασίλη.

Αυτό επειδή στο πρόγραμμά του αλλά και στην καθημερινή του πολιτική δραστηριότητα, το θέμα της ενοποίησης του κορμού της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας είναι πρώτη πρωτεραιότητα και σημαντικό για το μέλλον του Ελληνισμού στον τόπο του. Είχε δηλώσει προ πολλού ότι σε θέματα που προσδιορίζουν το μέλλον του Ελληνισμού, όπως η απογραφή, το νομικό πλαίσιο, η προστασία της ζωής και της περιουσίας, η εθνικότητα κλπ, θα είναι στο πλευρό των Ελλήνων. 

Είχε καλέσει αρκετές φορές την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ σε στρογγυλή τράπεζα γι αυτά τα θέματα αλλά μέχρι πρότινος δεν υπήρχε ανταπόκριση. Σήμερα όμως, με την ανοχή των δημοτικών συμβούλων, ρίχνεται το πρώτο βήμα συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της ΕΕΜ για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Και αυτό αφού η κυβέρνηση, με την οποία συνεργάζεται το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ ψήφισε σχέδιο νόμου που την τελευταία στιγμή βγήκε από κάποιο συρτάρι με στόχο να αλλοιώσει και κατακερματίσει το παραδοσιακό χώρο του Ελληνισμού.



Στην ομιλία του, ο πρόεδρος κ. Χρήστος Κίτσιος στιγμάτισε την αλβανική κυβέρνηση για την εγκατάλειψη της ευρωπαϊκής υποχρέωσής της να σεβαστεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων. «Είμασταν και επιμένουμε στην ίδρυση τριών δημαρχείων στον κορμό της μειονότητας: ένωση σε ένα των πέντε επαρχιών Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, της Δερόπολης με το Πωγώνι  και της Χιμάρας με το Λούκοβο.

Γι’ αυτό πρέπει από κοινού να αγωνιστούμε να πετύχουμε αυτό το στόχο αντί να χρονοτριβούμε σε αντιπαραθέσεις.Δε γνωρίζομε πόσο η κυβέρνηση υπολόγισε  εσάς (Ομόνοια-ΚΕΑΔ) στη συζήτηση πριν ολοκληρωθεί το σχέδιο, αλλά σ’ εμάς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα  να είμαστε μέρος της Επιτροπής για την εδαφική μεταρρύθμιση και δεν έλαβε υπόψη τη δική μας πρόταση, την οποία στείλαμε γραπτώς.

Αυτές τις στιγμές που κινδυνεύουμε να χάσουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού δυναμικά ώστε να μην περάσει το σχέδιο διάλυσης και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε τη συνεργασία μεταξύ μας για τα εθνικά θέματα. Οι ΄Ελληνες εκπρόσωποι στη βουλή να μην ψηφίσουν αυτό το σχέδιο και αν περάσει με ψήφους άλλων θα πρέπει να αποτανθούμε στους διεθνείς οργανισμούς που προστατεύουν τα μειονοτικά δικαιώματα».


 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                    Άγιοι Σαράντα 22.07.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.