Σελίδες

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Λεωνίδας Παπάς στο ΚΑΝΑΛΙ 1: Προτεραιότητά μας μία έκθεση για τα προβλήματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Λ. Παππάςτου Θοδωρή Ασβεστόπουλου
Αλλαγή σελίδας πραγματοποιήθηκε στην «Ομόνοια», την οργάνωση που ιδρύθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1991 με σκοπό την εκπροσώπηση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, μετά την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία. Την περασμένη Κυριακή (11 Ιανουαρίου 2015), ύστερα από τις εκδηλώσεις για την 24η επέτειο ίδρυσης της οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος γύρος των εκλογών για τη θέση του προέδρου, όπου νικητής αναδείχθηκε ο πολιτικός μηχανικός κ. Λεωνίδας Παππάς. 

Πρόκειται για έναν νέο στην ηλικία ομογενή αλλά παλαίμαχο στους αγώνες στέλεχος για την διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, γεγονός που προκάλεσε κλίμα αισιοδοξίας .
Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 1 για τις προτεραιότητες που θέτει ως πρόεδρος της Ομόνοιας ο κ. Παππάς δήλωσε τα εξής:
«Σε πρώτη φάση αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ενισχύσουμε τις δομές της οργάνωσης. Να ανακτήσουμε γραμματειακή υποστήριξη, αλλά και επικοινωνία με όλους τους Βορειοηπειρώτες που ζουν ανά την Ελλάδα αλλά και τους συμπατριώτες μας που παραμένουν στα πατρώα εδάφη, κάτι που θα κατορθώσουμε με τακτική έκδοση εφημερίδας και άλλα μέσα».
Παράλληλα σημείωσε ότι θα καταρτιστεί σύντομα μία έκθεση που θα σταλεί στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, η οποία θα αναφέρεται σε όλα τα προβλήματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, με βασικότερα αυτά της Παιδείας, του περιουσιακού και της ιδιοκτησίας των Βορειοηπειρωτών, καθώς και της διοικητικής διαίρεσης, δηλαδή το αντίστοιχο σχέδιο «Καλλικράτης» στην αλβανική επικράτεια, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα

για την επίλυση τους.

«Φυσικά για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να εντάξουμε στις δομές της Ομόνοιας νέο αίμα, με έντιμους και ικανούς ανθρώπους», τόνισε με νόημα ο κ. Παππάς, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ένα άνοιγμα της οργάνωσης η οποία χαρακτηρίστηκε από εσωστρέφεια την τελευταία δεκαετία.
Ο νέος πρόεδρος της Ομόνοιας, είχε την ευκαιρία να συναντήσει από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας του τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Ηγουμενίτσα, όπου του έθεσε το πάγιο αίτημα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου προς το εθνικό κέντρο: την επαναφορά των συντάξεων του ΟΓΑ προς τους ηλικιωμένους ομογενείς.
«Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός έχει ανάγκη να αισθανθεί ισότιμο μέλος του οικουμενικού Ελληνισμού και όχι ένα ξεχασμένο κομμάτι του», υπογράμμισε ο κ. Παππάς στην παρέμβαση του ενώπιον του κ. Σαμαρά, ενώ αναφέρθηκε και στο ταμπού που υπάρχει στην Ελλάδα, σχετικά με το Βορειοηπειρωτικό, καθώς δεν έχει στην πολιτική ατζέντα τη θέση που του αρμόζει.
Ο Λεωνίδας Παππάς τόνισε την ανάγκη ένωσης όλων των Βορειοηπειρωτών γύρω από την Ομόνοια προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της. Έθεσε όμως ως απαραίτητη προϋπόθεση η ίδια η οργάνωση να πείσει ότι εργάζεται για τον τόπο τους και όχι για τα ιδιοτελή συμφέροντα κάποιων στελεχών της, που οδήγησαν σε ευκαιριακές συμμαχίες με τα αλβανικά κόμματα και κυβερνήσεις και προκάλεσαν διασπάσεις τα τελευταία δέκα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.