Σελίδες

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική επιστροφή Γερασιμίδη στο Αργυρόκαστρο για "εθνικούς λόγους";

Αν και στο ελληνικό δημόσιο οι προσλήψεις προεκλογικά απαγορεύονται ρητά από τον νόμο, παρ' όλα αυτά πέντε μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με φήμες που άρχισαν να κυκλοφορούν από χθες, αλλά σήμερα γίνονται όλο και πιο έντονες, "μαγειρεύεται" η επιστροφή στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο του εκεί πρώην μορφωτικού ακολούθου Νίκου Γερασιμίδη.
Το θέμα είναι ότι δεν προβλέπεται από πουθενά μία τέτοια θέση, μιας και ο ρόλος του συντονιστή Ελληνικής Παιδείας στην Αλβανία από την πλευρά του ελληνικού κράτους έχει ανατεθεί στον κ. Γιώργο Χρονόπουλο που έχει έδρα του τα Τίρανα. 
Παράλληλα, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν προβλέπεται πρόσληψη στο εξωτερικό για την ειδικότητα του καθηγητή διοίκησης επιχειρήσεων, όπως είναι αυτή που κατέχει ο κ. Γερασιμίδης. Ίσως οι φήμες αυτές να μην άξιζαν δημοσίευσης αν δε είχε προηγηθεί και παλαιότερα και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2012, προσπάθεια για έκνομη επανατοποθέτηση του στο Προξενείο Αργυροκάστρου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρξαν πιέσεις από το γραφείο του απερχόμενου Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου αρχικά στο προξενείο, αλλά στη συνέχεια υπήρξε άρνηση κατ' αρχήν από την Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμική Εκπαίδευσης, που κάμφθηκε όμως στη συνέχεια από την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου. Οι ίδιες πληροφορίες λένε μάλιστα ότι εστάλη και σχετικό αίτημα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για κατ΄εξαίρεσιν πρόσληψη για "εθνικούς λόγους".
Είναι αλήθεια άραγε ότι ελάχιστες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα μαγειρεύεται Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους κυρίους Βενιζέλο και Λοβέρδο; 

Το έγγραφο του διορισμού του κ. Γερασιμίδη στο Αργυρόκαστρο τον Αύγουστο του 2012 από τον τότε Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο...
  
... και το έγγραφο της ανάκλησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.