Σελίδες

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ελληνική γραφειοκρατεία: Ζητάνε άδεια διαμονής αλλοδαπού από Βορειοηπειρώτη επειδή του έληξε το ΕΔΤΟ!

Ο Άλκης Γκίνος με καταγωγή από του χωριό Κρανιά του νομού Δελβίνου διαμένει μόνιμα στη Ρόδο. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο έληξε το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς που είχε, αλλά το θέμα ήταν τυπικό αφού σύμφωνα με το νόμο και την επιβεβαίωση της Ασφάλειας Δωδεκανήσου δεν είχε κανένα πρόβλημα, μιας και η λεγόμενη "ροζ ταυτότητα" έχει ισχύ επ' αόριστον. 

Μάλιστα είχε καταθέσει την ίδια στιγμή με τον αδερφό του Οδυσσέα όλα τα χαρτιά προκειμένου να πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

Ενώ όμως ο αδερφός του έχει πάρει ήδη την ταυτότητα, ο Άλκης σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θεωρείται αλλοδαπός και για αυτό το λόγο του ζητήθηκε άδεια διαμονής προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία πολιτογράφησης του.

Ο κ. Γκίνος απευθύνθηκε μάλιστα και στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Άγγελου Συρίγου όπου έλαβε την ίδια απάντηση.

Δυστυχώς η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία δεν λέει να σεβαστεί τους Βορειοηπειρώτες ως ισότιμους Έλληνες και πάντα θα εφευρίσκει κάτι ώστε να τους εμπαίζει και να τους προσβάλλει.

Έτσι λοιπόν και ο Άλκης προκειμένου να λάβει την ελληνική ταυτότητα είναι αναγκασμένος πλέον να ακολουθήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για έναν Αφρικανό ή Ασιάτη ή οποιονδήποτε αλλοεθνή μετανάστη. 
Το τραγελαφικό στην υπόθεση είναι ότι τόσο οι γονείς όσο και τα αδέρφια του έχουν ήδη ορκιστεί ως Έλληνες πολίτες. Μάλιστα δύο από τα αδέρφια του έχουν υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό!

Δυστυχώς η ρατσιστική αυτή συμπεριφορά από το ίδιο μας το αίμα δεν λέει να εκλείψει τόσο εύκολα... 


6 σχόλια:

  1. Kατοικω στη Λαρισα ειχα παει τον Απριλιο του 2013 στην αποκεντρωμενη διοικηση της περιοχης μου εκανα αιτηση πολιτογραφησης με το Ε.Δ.Τ.Ο.(ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ) που ειχε ληξει στις 9 ιΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 που συμφωνα με νομο γινετε αοριστου ισχιος μαζι μετ υπολοιπα δικαιολογητικα χωρις αυτοκολητη αδεια διαμονης και ορκιστικα τελη Νοεμβριου το 2013 και τωρα εχω ελληνικη ταυτοτητα.Πως γινετε εγω στη Λαρισα μονο με ΕΔΤΟ που εληξε το Γεναρη του 2013 και αλλοι Βορειοηπειρωτες που ξερω σε αλλες περιοχες που ξερω και αυτοι μονο με ΕΔΤΟ που εληγαν απο το Δεκεμβρη του2012 που εφαρμοστηκε ο νομος για αοριστη ισχυ.Τι στο διαολο αλλους νομους εχει η Ροδος και αλλους οι υποληποι Ελλαδα.Ισως ο κυριος Αλκης θα ηταν καλυτερα να απευθηνθει στον τμηματαρχη της Διευθυνσης Ιθαγενειας του Υπουργειου Εσωτερικων κυριο Σαριτζογλου και αν μπορει να μπει στην ιστοσελιδα του Υπουργειου Εσωτερικων στη ετικετα Γ.Γ. Πληθυσμού & Κοινωνικής Συνοχής και μετα στη Διεύθυνση Ιθαγένειας πατωντας Εγκυκλιο να διαβασει και να εκτυπωσει την εγκυκλιο που εκδοθηκε στις 2/4/2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ax mo re fuli alki.. edo theli ena mamuzeri germaniko,na miki ruthuni apanoto fili tu kerata su lei o alos miles. file alki kuragio ke kalla ksemberdemata..............





























































































































    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απευθυνομαι στον κ απο την λαρισα τι δεν καταλαβαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε μου αλκη διαβασα το αρθο και απογοητευτικα .. πρεπει να σου πω οτι ακομα οι Ροδιτες δεν απεχτησαν καθαρη ελληνικη συνηδιση ποσο μαλλλον για μας τους βορειοηπειροτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. etsi eine filemou perasan 25 xr gerasame pia ke asxoloumaste akoma an exoume adia diamonis o kosmos eftase sto fegkari poso piso eimaste

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.