Σελίδες

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

220.000 στρέμματα της Ελληνικής Μειονότητας αρπάζουν οι Αλβανοί

• Τι ακριβώς συμβαίνει με τους Αλβανούς; Έθεσαν θέμα Τσάμηδων, επισήμως, πριν από την επίσκεψη του κ. Κοτζιά, αντέδρασε η Αθήνα λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα Τσάμηδων και μένει να δούμε φυσικά τι θα συμβεί στις συνομιλίες, καθώς οι Τσάμηδες συμμετέχουν στην κυβέρνηση Ράμα και έτσι είναι μάλλον απίθανο να μην τεθεί το θέμα και δημοσίως, με μια στημένη ερώτηση, από αυτές που συνήθως δέχονται οι έλληνες υπουργοί Εξωτερικών…


Μιας και λέγαμε για Αλβανία, αξίζει να γίνουν ορισμένες αναφορές στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην αλβανική εφημερίδα «ΤΕΜΑ» με τίτλο: «Η εξαγορά και η ενοχοποίηση των πολιτικών εκπροσώπων της ελληνικής μειονότητας και η απειλούμενη εθνική της ταυτότητα». 

Το μακροσκελές άρθρο φέρει την υπογραφή του Παναγιώτη Μπάρκα, πρώην βουλευτή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μέλους της ιστορικής πρώτης ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και νυν επικεφαλής της έδρας Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου.

Ο κ. Μπάρκας καταγγέλλει ουσιαστικά ότι μερίδιο ευθύνης για όσα έχουν συμβεί εις βάρος της ελληνικής μειονότητας έχει η ίδια η ηγεσία της και όσοι τα τελευταία χρόνια επεχείρησαν να την εκπροσωπήσουν πολιτικά, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή αντίφαση:

«Από τη μια την πραγματικότητα πολυδιάστατης διάκρισης σε βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, τον δημογραφικό και οικονομικό αφανισμό της, και μάλιστα στις περιοχές με συμπαγή ελληνικό πληθυσμό, την αποσπασματική πολιτική και οικονομική προσοχή που αφιερώνει το κράτος και οι διεθνείς οργανισμοί στη Μειονότητα αυτή ή και τη στέρησή της απ’ αυτή την προσοχή.

• Από την άλλη έχουμε την πολιτική επιβίωση των πολιτικών εκπροσώπων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όχι με τις ψήφους της, αλλά ως ‘‘βούληση’’ των αλβανικών πολιτικών δομών, την αχαλίνωτη αύξηση της περιουσίας τους και τη μείωση, με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, των προσπαθειών τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Μειονότητας.

Η πραγματικότητα αυτή είναι το πιο αδιάσειστο στοιχείο της εξαγοράς και της ενοχοποίησης αυτών των πολιτικών εκπροσώπων».

Ο κ. Μπάρκας καταγράφει ορισμένα γεγονότα που επιβεβαιώνουν, όπως υποστηρίζει, αυτή την κατάσταση:

«Ομάδα νεαρών από την Ελληνική Μειονότητα έχει στην κατοχή της έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι μόνο στις περιοχές με συμπαγή ελληνικό μειονοτικό πληθυσμό, στους Νομούς Αγίων Σαράντα και Δέλβινου, με πλαστά έγγραφα, με χειραγωγημένες και παράνομες δικαστικές αποφάσεις ή και παρόμοιες αποφάσεις άλλων κρατικών δομών, άλλαξε η κυριότητα σε 220 χιλιάδες στρέμματα γης που ανήκουν στην Ελληνική Μειονότητα».

Ο κ. Μπάρκας εκτοξεύει αιχμές για την προσπάθεια υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών, υποστηρίζοντας ότι την προσπάθεια αυτή υφαρπαγής και αλλοίωσης της κυριότητας των μειονοτικών περιουσιών «την επέτρεψε και την ενθάρρυνε, από το 1998-99, ο σημερινός πρόεδρος του ΚΕΑΔ και τότε της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Βαγγέλης Ντούλες και εκείνοι που τον διαδέχθηκαν, όπως ο Βασίλης Μπολάνος, και μέχρι σήμερα...». Και οι κατηγορίες εστιάζονται στο γεγονός ότι ο κ. Ντούλες δεν στήριξε τη μαζική διαμαρτυρία των μειονοτικών, ώστε να αποτρέψει την υφαρπαγή των περιουσιών και τη «νεοθωμανοποίηση της μειονότητας και όλης της χώρας».

Ο κ. Μπάρκας καταγγέλλει πολλά στο άρθρο του, με πιο σημαντική τη σιωπηρή συναίνεση του ΚΕΑΔ, και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην εγκατάλειψη της ιδέας των ζωνών με συμπαγή ελληνικό μειονοτικό πληθυσμό, καθώς κυριάρχησε η λογική της προώθησης κόμματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι μιας παράταξης της ελληνικής μειονότητας, με αποτέλεσμα τελικά να βρουν την ευκαιρία να πολιτογραφηθούν σε περιοχές αμιγώς ελληνικές πάνω από χίλιες οικογένειες Αλβανών.

Ακολούθησαν και άλλα γεγονότα, όπως η υφαρπαγή, είτε με άμεσο τρόπο είτε με εξαγορά των τίτλων, ελληνικών περιουσιών, που κατέληξαν τελικά σε συγκεκριμένα συμφέροντα, που πριν συνδέονταν με τον Σ. Μπερίσα και το Δημοκρατικό Κόμμα και τώρα συνδέονται με το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο εξωφρενικός
exofrenikos@hotmail.com 


ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής
5-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.