Σελίδες

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Με κατοίκους του χωριού Ραντάτες συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου Γιώργος Γιάννης

Συνάντηση με κατοίκους του χωριού Ραντάτες είχε χθες ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου Γιώργος Γιάννης, στον οποίο και έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με πρώτο και κυριότερο το ιδιοκτησιακό.
Όπως ενημερώθηκε ο κ. Γιάννης οι Ραντατινοί αν και έχουν πάρει τους τίτλους ιδιοκτησίας από το 1991 με τον νόμο 7501, εν τούτοις βλέπουν να καταπατούνται οι εκτάσεις τους από απογόνους Αλβανών μπέηδων που παρουσιάζουν ταπιά αμφιβόλου γνησιότητας και καταπατώντας ακόμη και ιδιοκτησίες οι οποίες ανήκουν νόμιμα στους Ραντατινούς .
Δεν είναι λίγες φορές που οι κάτοικοι του Ραντατιού έρχονται σε σύγκρουση με καταπατητές , που φέρνουν τα κοπάδια τους στα κτήματα τους χωρίς να τους έχει παραχωρηθεί νωρίτερα καμία άδεια.
Πριν λίγες μέρες μάλιστα ξένοι στον τόπο βοσκοί ξυλοκόπησαν τους Βαγγέλη Μαργαρίτη και Βαγγέλη Σουλιώτη από τους Ραντάτες επειδή διαμαρτυρήθηκαν γιατί καταπατούσαν της περιουσίες τους .


Πολλά είναι όμως και τα προβλήματα της καθημερινότητας όπως και σε όλα τα χωριά της Μαύρης Ρίζας, με βασικότερο το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο. Οι ψηφοφόροι μάλιστα του χωριού στις εκλογές της 23 Ιουνίου θα αναγκαστούν να μεταβούν στην Άνω Επισκοπή για να ψηφίσουν, μιας και ο εκλογικός νόμος κατήργησε τα εκλογικά κέντρα σε χωριά που ο πληθυσμός τους είναι μικρότερος του απαιτούμενου.
Μόνιμο είναι και το πρόβλημα της υδροδότησης, αφού οι Ραντάτες έχουν νερό μόνο μία με δύο ώρες ημερησίως.


Ο κ. Γιώργος Γιάννης υποσχέθηκε να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που του τέθηκαν, επισημαίνοντας ότι το ιδιοκτησιακό είναι η βασικότερη προτεραιότητα του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ, θέτοντας το στην κορυφή της ατζέντας των διεκδικήσεων από την αλβανική κυβέρνηση, με την καθημερινή καταγραφή των παραβάσεων εις βάρος των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.