Σελίδες

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Περιοδεία Φ. Ρούτζιου και Γ. Γιάννη σε Πωγώνι και Κάτω Δρόπολη.

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα επισκέψεων των υποψήφιων βουλευτών με το κόμμα ΕΕΜΜ - MEGA στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου, για χθες και το Σάββατο, αφού τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα συνέχισαν τις περιοδείες του σε χωριά της Δρόπολης και του Πωγωνίου, συνομιλώντας με τον κόσμο στις περιοχές αυτές, για τα προβλήματά τους, όπως και για τις θέσεις των ιδίων και του Κόμματός τους.

Ενόψει της εκλογικής μάχης της 23ης Ιουνίου, ο κ. Φίλιππος Ρούτζιος με τον κ. Γιώργο Γιάννη το πρωί του Σαββάτου είχαν σαν σταθμό της περιοδείας τους τα χωριά του Πωγωνίου. Σ’ όλα τα χωριά έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό.Ο κόσμος, ζεστός στην υποδοχή τους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δύο υποψήφιους, θέτοντας τους μια σειρά ζητημάτων.Το μεγάλο πρόβλημα στο Πωγώνι είναι ο πολύ
υποσχόμενος δρόμος εδώ και 23 χρόνια που έχει εγκαταλειφθεί και έχει μείνει σε άθλια κατάσταση αποκλείοντας το Πωγώνι από το Κέντρο.

Οι κάτοικοι έχουν έλλειψη φαρμακευτικής περίθαλψης.
Επίσης ζήτησαν να μπει σε λειτουργία το μεθοριακό τελωνείο των Δρυμάδων, ώστε να μπορούν να περνούν και αυτοκίνητα για ομαλή επικοινωνία με την Ελλάδα, γιατί τώρα μόνο πεζοί διαβαίνουν.

Απ’ όπου πέρασαν άκουσαν τους προβληματισμούς του κόσμου, συζήτησαν μαζί τους τα θέματα που τους απασχολούν και τους βεβαίωσαν ότι και μετά τις εκλογές θα βρίσκονται πάντα κοντά τους, όπως ήταν μέχρι σήμερα, χωρίς κομπασμούς και μεγαλοπιάσματα.
Τα καθημερινά προβλήματα στοΧάσκοβο:
Νερό έχουν μόνο 2-3 μέρες την εβδομάδα, δεν έχουν κάδους για τα σκουπίδια και αισθάνονται ανασφαλής από διαρρήκτες και κινδυνεύουν από κλοπές και λεηλατήσεις.

Στην ΚαλογοραντζήΚι εδώ οι κάτοικοι εξέφρασαν τα παράπονά τους με την παροχή νερού, όπου μόνο μισή ώρα την ημέρα έχουν νερό.Δεν έχουν γιατρό και αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Δερβιτσιάνη.
Πολλές φορές έχουν προβλήματα με το ρεύμα από συχνές διακοπές λόγω του παλαιού δικτύου καλωδίων το οποίο είναι ασυντήρητο εδώ και πολλά χρόνια.
Το χωριό έχει περίπου 50 μαθητές και δεν έχουν δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο και αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους από εδώ και από εκεί πληρώνοντας για να σπουδάσουν.
Καίριο πρόβλημα για όλους ήταν φυσικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το κόψιμο των συντάξεων του ΟΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.