Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η Ευρώπη προσάραξε στο ΚΕΑΔ;!

Π. Τσακίρη
Εκτός από τις κοινότοπες αερολογίες, τον κυνισμό, την υποκρισία, των φερόμενων ηγετών του Ομονοιοκεαδίτικου Ανώτατου Σοβιέτ, αυτών των δεδηλωμένων σοσιαλγιάπηδων σταυροφόρων, σε αυτές τις εκλογές, μας προέκυψε κάτι «καινοτόμο», ως άκρο κωμικό στην πλευρά της γελοιότητας, ο ευρωπαϊσμός. 
Οι «αστέρες» ευρωπαίοι θα κατέβουν την Κυριακή στην Αθήνα να θεατρινίσουν το δικό τους προεκλογικό παραλήρημα με την ανάλογη γλωσσοπλαστική, τη ρητορεία του φαφλατά, το εθνικό παραμύθι στο κομματικό πελατειακό ακροατήριο. Διότι απειλείται ο 
«εθνικός» φορέας, ο οποίος μάχεται για το βόλεμα, την καρέκλα.
Ο πιο άσχετος ανάγνωσε επί το πλείστον την κατολίσθηση του κ. Ντούλε, τη στράγγισή του από αξίες, πολιτικές προτάσεις.
Μα το εκλογικό σώμα που υποτίθεται εκπροσωπεί, έχει πλέον κουραστεί από τον βερμπαλισμό, τα επαγγελματικά ευχολόγια αυτού του σουλατσαδώρου, από την νεοφολκλορική σαλάτα της περί δήθεν ενιαίας εθνικής συνείδησης, όπως ισχυρίζεται ότι η Ομόνοια αποτελεί εκφράζει.
Μα αν υπάρχει κάτι που να νιώθουμε πλέον την Ομόνοια ως δικό μας σπίτι, πρέπει να καταναλώσουμε αφειδώς χρόνο, να παραμερίσουμε βουνά ψευδαισθήσεων, ιδεοληψιών για να το εντοπίσουμε. Η Ομόνοια αποτέλεσε το εθνικό στέγαστρο του Ελληνισμού του χώρου ως τη στιγμή που ήταν σώματι και πνεύματι ταυτότητα του ελληνισμού. Από τη στιγμή που αυτή η ιδέα στραγγαλίστηκε στους λαβύρινθους, έγινε εξίσωση της προσωπικής πολιτικής περιπέτειας Ντούλε για τη διατήρηση του πολιτικού του θώκου, έχει πλέον εξαερώσει, ξεθωριάσει, ξεφτίσει.
Μα ποια Ομόνοια; Του καραμπινάτου παραπτώματος Μάρτου; Αλήθεια πώς εξηγείται ο πρόεδρος του παραρτήματος Ομόνοιας Τιράνων να συμπεριλαμβάνεται σε εκλόγιμη θέση με το ψηφοδέλτιο του Σ.Κ. στην περιφέρεια Αυλώνας; Γιατί διεγράφησαν Ξέρρας, Μπάρκας; Γιατί η Ομόνοια Ντούλε – Μπολάνου είναι μέρος του Σ.Κ. Αλβανίας. Είναι ιδιωτική εταιρεία. Όπως εταιρεία μετέτρεψαν την ίδια τη μειονότητα, την παιδεία σε ΜΚΟ, σε βυζαντινά σχολεία του κλήρου, το περιουσιακό στο Οθωμανικό Δίκαιο, επιστρέφουν οι μπέηδες και αγάδες, όπως αγάδες είναι αυτός ο αταβισμός της ημιμάθειας μες τους έπαρχους οι οποίοι μετέτρεψαν τις επαρχίες σε βόθρους συμμοριών! Για ποια Ομόνοια γίνεται λόγος. Των μπαλωμάτων, μεταγραφών Κραμέλιου, Μηλιώρη, του πάλαι ποτέ γραμματέα του ΚΕΑ στο Αργυρόκαστρο Η. Καλαντζή;! Μα που υπάρχει αυτός ο άλλοτε ζωντανός οργανισμός του Ελληνισμού, ο οποίος παρήγαγε και διακινούσε ιδέες, στέγαζε εθνικές και ανθρωπιστικές ελπίδες για τους Έλληνες, έστελνε Ψηφίσματα στα Διεθνή φόρα για περισσότερα δικαιώματα, ελευθερίες, προκοπή στον τόπο, διώκονταν, μάχονταν, φυλακίζονταν, για δικαιώματα, με τη ΔΙΚΗ ΦΑΡΣΑ ΤΩΝ ΠΈΝΤΕ στελεχών της;! Πού;! Τι;! Η καρέκλα του κ. Ντούλε;! Ο ενισμός, ο κύκλος του ενός.
Βεβαίως, υπάρχει άλλος πολιτικός φορέας, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, που δημιουργήθηκε ως εφικτή αναγκαιότητα να αναπληρώσει αυτά τα κενά, ως συνεχιστής των ιδεών και προγραμμάτων της τότε ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ως Αυθεντικός εκφραστής του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥΤ. Έχει το πρόγραμμα του, το καταστατικό του, τις πολιτικές του πράξεις οι οποίες ευθυγραμμίζονται, είναι πνεύμα και γράμμα των πόθων του ελληνισμού του χώρου, τα ισχυρά του κίνητρα ενότητας. Δεν μάχεται για την ευτυχία του ενός, την καρέκλα, αλλά για την προκοπή του τόπου, για την ΑΛΛΑΓΗ. Το ψηφοδέλτιό του αποτελεί δείγμα γραφής ανθρώπων νέων, του μόχθου, έκφραση των μη προνομιούχων, των αυτοδημιούργητων. Η αναγκαστική συνεργασία του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με το κυβερνών δημοκρατικό κόμμα έγινε με βάση αξιών και αρχών, με πλαίσιο αιτημάτων δέκα σημείων, για περισσότερες ελευθερίες, δικαιώματα, έργα για τη μειονότητα.
Οι ευρωπαϊστές Ντούλες και Μπολάνος, από τους δρόμους λαγούμια Λεσνίτσας, Δρόβιανης, Κωσταριού, Πωγωνίου, τα ερειπωμένα χωριά και οι κάμποι, το πουλημένο Γυαλί και Δήμο Χιμάρας στο Σ.Κ., κενοί περιεχομένου τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Άκουσον άκουσον, παίγνια κωμικοτήτων: Η Ευρώπη προσάραξε στο ΚΕΑΔ! Τι άλλο αποκύημα εκβιασμένης φαντασίας θα ακούσουμε;! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.