Σελίδες

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Έτσι είναι οι «ευρωπαίοι»;!


Του Παναγιώτη Μπάρκα
Κάθε μέρα που οδεύει προς τις εκλογές, επιβεβαιώνει ότι το σλόγκαν του ΚΕΑΔ, «Μόνο ευρωπαίοι!» είναι εύθραυστο και θρυμματίζεται στο ρόλο του να καλύψει, έστω και λίγο το πραγματικό αντιδημοκρατικό και αντεθνικό πρόσωπο της ηγεσίας του.
Δε θα θέλαμε να αντιμετωπίζαμε ως αρνητικό για την εθνική ελληνική μειονότητα το γεγονός ότι, πίσω από τον όρο «Ευρωπαίοι» οι ηγεσία του ΚΕΑΔ, καταφέρνει να απαλείψει και τυπικά το ενδιαφέρον της για την ε. ε. μειονότητα. Βρίσκει μια ευρωπαϊκή φόρμουλα για να μη αναφέρει ούτε τυπικά το όνομα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Αυτό σημαίνει, πρώτο και κύριο ότι το ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει ένα πολιτικό πρόγραμμα με εθνικούς στόχους που να ανταποκρίνεται σε ένα ευρωπαϊκό όραμα για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Το γεγονός γίνεται πιο οδυνηρό αν λάβουμε υπόψη ότι ο πολιτικός λόγος και πράξεις του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι οι ύβρεις, οι κατηγορίες, οι συκοφαντίες και οι διωγμοί των αντιπάλων τους, που επίσης είναι Έλληνες ομογενείς.
Για μας δεν αποτελεί αποκάλυψη. Είναι η συνέχεια σε τέσσερις ανοδικές οκτάβες. Και όσο περισσότερο θα φαίνεται στον ορίζοντα ότι ο «Ηγέτης»- Ντούλες δεν θα είναι πλέον βουλευτής, τόσο το περισσότερο η ξύλινη γλώσσα, η αρνητικότητα και οι διωγμοί θα αυξαίνουν και οι τόνοι αντιπαράθεσης θα αναβαίνουν. Χρειάστηκε αυτή η στιγμή για να βεβαιωθεί και ο τελευταίος Έλληνας ότι η πολιτική ηγεσία ΟΜΟΝΟΙΑΣ -ΚΕΑΔ είχε από καιρό μετατραπεί σε μια σκουριασμένη ρόδα σε εσωστρεφή ρόλο κατά του ίδιου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Προσέχουμε συγκεκριμένα. Όσο λ.χ οι Έλληνες διπλωμάτες περιφέρονταν, έστω και προσεχτικά, στο περιβάλλον του ΚΕΑΔ, εκείνοι ήταν καλοί και αγαθοί. Τα δικά τους ΜΜΕ εκθείαζαν τους Έλληνες διπλωμάτες για την συμπαράσταση προς αυτούς. Μόλις ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κάθισε για έναν καφέ και με τους άλλους Έλληνες πολιτικούς εκπροσώπους της ομογένειας, τα τσιράκια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ τους κάρφωσαν τους Έλληνες διπλωμάτες στην κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα. Η κατηγορία γνωστή, ότι «λειτουργούν αντεθνικά και προδοτικά» Παλιά μου τέχνη κόσκινο! Με τις εκατοντάδες παρόμοιες επιστολές ο τέως γενικός πρόξενος της Κορυτσάς σέρνεται χωρίς δουλειά από επιτροπή σε επιτροπή και από δικαστήριο σε δικαστήριο στην Αθήνα. (Πιστεύω ότι όλοι μας γνωρίζουμε το έργο του Οικονόμου. Ξύπνησε την ελληνική συνείδηση σε χιλιάδες Έλληνες της Κορυτσάς, αλλά αυτό δεν το ήθελε η ηγεσία). Στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας είναι δύσκολο να βρεις ένα επίσημο έγγραφο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ με σφραγίδα και υπογραφή για ένα σημαντικό εθνικό θέμα. Βρίσκεις όμως χιλιάδες επιστολές από τα τσιράκια της ηγεσίας αυτής που καρφώνουν διπλωμάτες, καθηγητές, στελέχη και κάθε είδος Έλληνα που αυτή η ηγεσία θεωρεί Έλληνες ιδεολογικούς αντιπάλους.
Η απόλυση της νεαρής καθηγήτριας πληροφορικής από το τεχνικό δίχρονο λύκειο της εκκλησίας στο Μεσοπόταμο, επειδή αποφάσισε να στηρίξει ενεργά το Κόμμα των Ελλήνων, (που αποτελεί πλέον τον σχηματισμό που απειλεί ουσιαστικά την απολυταρχία Ντούλε), αποτελεί το αποκορύφωμα της ουσίας της πολιτικής, κοινωνικής και εθνικής συμπεριφοράς της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι οι χαρακτηρισμοί κατά του Κόμματος των Ελλήνων και ειδικά του προέδρου του Χριστάκη Κίτσιου. (Έξω απ΄ αυτή τη λογική και συμπεριφορά δεν μένουν και οι άλλοι Έλληνες πολιτικοί αντίπαλοι της ηγεσίας). Το συγκεκριμένο γεγονός μαρτυρεί επίπεδο ορεσίβιων οργανωμένων σε φυλές, οι οποίες για το όραμα της Ευρώπης βρίσκονταν σε αποστάσεις που χρειάζονται έτη φωτός να καλυφθούν.
Στα τραπεζάκια που κάθονται και με όσους «αντιπάλους» ακόμα εποικινωνούν, απειλούν ότι θα εκδικηθούν, θα διώξουν ανθρώπους από τη δουλειά, θα τιμωρήσουν στο όνομα της κυβέρνησης του Έντι Ράμα. Μιλούμε εδώ για Έλληνες προς Έλληνες….
Βεβαιώνουν πόσο αδίστακτοι είναι μπροστά στην καρέκλα και τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ρίχνουν με βία βενζίνη στη φωτιά της διάσπασης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Βεβαιώνουν ότι η μηχανή τους δεν μπορεί πλέον να πάρει στροφές προς τα μπρός. Κόλλησε στη λάσπη. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σφεντονίζει λάσπες, να παράγει αρνητική ενέργεια. Η μηχανή αυτή έχει ακόμα τέτοιες ενέργειες, να φιμώνει στόματα, να δείχνει το ξίφος της αδελφοκτονίας, να καρφώνει με επιστολές στο όνομα της ισχύς του σχηματισμού που υπηρετούν….
Αναζητούν νέους τρόπους επειδή έχασαν την αποτελεσματικότητα της απειλής με τις συντάξεις του ΟΓΑ, τα βιβλιάρια πρόνοιας, τα επιδόματα, τις υποτροφίες….


Ασφαλώς, το γεγονός δεν μας τιμάει. Απεναντίας!
Ωστόσο υπάρχουν κάποια θετικά πράγματα σ΄αυτή την εκστρατεία της καταστροφής. Η ηγεσία αυτή έχει μείνει μόνη. (Δεν την βοηθούν ούτε και κάποια νέα πρόσωπα που κατάφεραν να βρουν για να «στελεχώσουν» το σάπιο τους καράβι. Κρίμα, - θα τους καταστρέψουν το μέλλον τους) Η ηγεσία έχει βάλλει απέναντι ακόμα και τους δικούς της εσωκομματικούς μηχανισμούς. Δεν μιλάω εδώ για την νέα γενιά των δυσαρεστημένων. Είναι αρκετοί και αυτή τη φορά. Και μαρτυρεί κάλλιστα ότι η δομή του σχήματος αυτού δεν έχει ούτε εθνική, ούτε πολιτική, ούτε κοινωνική υφή, παρά μόνο είναι μια πελατειακή πυραμίδα που στην κορυφή στέκει η γνωστή κλίκα. Με αναφορά στις δομές, έχω υπόψη τις πολιτικές δομές όπως είναι οι έπαρχοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν τόσους πολλούς υποστηρικτές που να τους ελέγχουν την ψήφο τους σε όφελος τρίτων, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιβάλλεται η ηγεσία ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ (αν δεν μάσεις τόσες ψήφους δεν θα ξαναείσαι έπαρχος), είναι προσβλητικός. Δείχνει ότι δεν υπάρχει καμιά πλέον πνευματική και ψυχική σχέση της ηγεσίας με τον απλό Έλληνα ψηφοφόρο.


Υπάρχει και ακόμα μια σημαντική πλευρά. Οι Έλληνες ψηφοφόροι στην αρνητική εθνική και πολιτική συμπεριφορά της ηγεσίας ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν έχουν ως μονόδρομο την ψήφο διαμαρτυρίας, όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν μια νέα λύση και εκδοχή για θετική ψήφο. Η λύση αυτή απαλλάσσει τους Έλληνες ψηφοφόρους από τα διλήμματα των αλβανικών μεγάλων κομμάτων.


Με μια τέτοια λύση μπροστά, ο κάθε Έλληνας μπορεί να αποφύγει τις προκλήσεις που θα συναντήσει τις επόμενες μέρες.


Αργυρόκαστρο 03.06.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.