Σελίδες

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Έτοιμος ο Ντούλε για αγκαλίτσες με τον Ιντρίζι - θα χορεύουν μαζί το τσάμικο με πρώτο το Ράμα

Οι Τσάμηδες ξανάρχονται...

Οι Τσάμηδες ξανάρχονται


Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για το γιατί ο Έντι Ράμα, κατά τα άλλα φίλος της Ελλάδος, έδωσε εντολή στους αξιωματούχους της χώρας του, να θέτουν τις διεκδικήσεις των «περιουσιών των Τσάμηδων» σε κάθε διμερή συνάντηση


Στον επόμενο ανασχηματισμό της αλβανικής κυβέρνησης, που θα γίνει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στις αρχές του 2014, ο Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας, θα συμπεριλάβει στην κυβέρνηση του και τον εκπρόσωπο των ακραίων εθνικιστών Τσάμηδων (Ιντρίζι).

Ο Έντι Ράμα, κατά τα άλλα φίλος της Ελλάδος, έδωσε εντολή στους αξιωματούχους της χώρας του, να θέτουν τις διεκδικήσεις των «περιουσιών των Τσάμηδων» σε κάθε συνάντηση των ειδικών επιτροπών του ΥΠΕΞ της γείτονος χώρας με το ΥΠΕΞ της Ελλάδος.
Στις τελευταίες εκλογές, το κόμμα των Τσάμηδων εξασφάλισε το 4% του εκλογικού σώματος της Αλβανίας, με πρόγραμμα ξεκάθαρα ανθελληνικό. Είναι ένα θέμα, το πώς θα συνυπάρξουν στην ίδια κυβέρνηση οι τρεις ελληνικής καταγωγής μειονοτικοί υφυπουργοί, με τους εκπροσώπους των Τσάμηδων, που δεν διεκδικούν μόνο τις δήθεν περιουσίες τους, αλλά και την κατ’ αυτούς Τσαμουριά, δηλαδή προαιώνια ελληνικά εδάφη.

Τί έκαναν οι Τσάμηδες κατά την περίοδο της διπλής κατοχής; Βοηθούσαν με κάθε τρόπο τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής, τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι,χαιρετούσαν φασιστικά όπως οι νεοναζί και έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα πολλούς Έλληνες πατριώτες. Κάποιοι από αυτούς δεν δίσταζαν να φορέσουν τις φασιστικές στολές. Την ίδια εποχή, ένα μεγάλο μέρος του αλβανικού λαού βοηθούσε με κάθε τρόπο με ποιήματα και τραγούδια τον αγώνα του ελληνικού στρατού και του λαού ενάντια στους φασίστες εισβολείς. Τα ποιήματα αυτά είχαν μετατραπεί σε δημοτικά τραγούδια και τραγουδιούνταν και χορεύονταν στα σπίτια Αλβανών και Βορειοηπειρωτών πατριωτών.
Οι Τσάμηδες, μουσουλμάνοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι σήμερα φανατικοί εκφραστές του δόγματος Νταβούτογλου, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιηθούν στα πλαίσια του μουσουλμανικού τόξου, που καλύπτει τα Βαλκάνια και τις πρώην σοβιετικές χώρες, όπου κατοικούν πολυπληθείς ομάδες, μουσουλμάνων στο θρήσκευμα.
Αν είναι ειλικρινής ή όχι ο Έντι Ράμα στα κηρύγματα φιλίας προς  την Ελλάδα, θα φανεί κυρίως από το εάν θα επαναφέρει και ενεργοποιήσει τη συμφωνία Ελλάδος-Αλβανίας για την υφαλοκρηπίδα μεταξύ των δύο χωρών, την οποίαν ακύρωσε ο Μπερίσα υπό την πίεση και πάλι του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Η χώρα μας στην πρόσφατη ιστορία της δεν έκανε παρά αμυντικούς απελευθερωτικούς πολέμους ελληνικών εδαφών.
Οι Τσάμηδες και οι κάθε είδους και προέλευσης εχθροί της πατρίδας μας, πρέπει να γνωρίζουν ότι η χώρα θα ξεπεράσει την εν πολλοίς κατασκευασμένη κρίση, που επήλθε με ευθύνη βέβαια και του λαού της, θα σταθεί στα πόδια της, είτε το θέλουν είτε όχι, και θα πάρει και πάλι κεφάλι, για να εξασφαλίσει όμως την ειρήνη σε ένα περιβάλλον που υπάρχουν παράνομες διεκδικήσεις ελληνικών εδαφών.
Μανώλης Τσακίρης - News247
Το σχόλιο μας: Ο Ράμα τηρεί το προεκλογικό του σύνθημα ότι έχει το καλύτερο πρόγραμμα για το τσάμικο, κάνοντας άνοιγμα στο μεγαλύτερο κόμμα για τους τσάμηδες, το PDIU του Σπετίμ Ιντρίζι. Έτσι θα βρεθούν στο συμμαχικό κυβερνητικό στρατόπεδο τα παλιά καλά φιλαράκια ο Βαγγέλη Ντούλε με τον Ιντρίζι που θα καταστρώνουν μαζί υπό την ηγεσία του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.
Δεν υπάρχει νοήμον άνθρωπος που να μην καταλάβαινε από χιλιόμετρα ότι οι τηλεοπτικές - κοινοβουλευτικές "κόντρες" μεταξύ Ντούλε και Ιντρίζι ήταν κακές σκηνοθετημένες παραστάσεις για να ανέβουν οι μετοχές των δύο πολιτικών στο κοινό που απευθυνόταν ο καθένας...
Τώρα λοιπόν τα στελέχη του πανευρωπαϊκού πολυπολιτισμικού PBDNJ-ΚΕΑΔ-Διχόνοια και συγκεκριμένα ο Ντούλε με τους τρεις υφυπουργούς του θα χορεύουν τσάμικο μαζί με Ιντρίζι, Ταχίρι και όλη την τσάμικη κομπανία.
ΥΓ.: Τώρα για τα τραγούδια των Αλβανών υπέρ του αγώνα των Ελλήνων κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο θα το αφήσουμε ασχολίαστο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.