Σελίδες

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Την επιστροφή των περιουσιών τους ζητούν οι κάτοικοι της Χιμάρας

• Την επιστροφή των περιουσιών τους, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, ζητούν οι κάτοικοι της Χιμάρας από την Αλβανική Κυβέρνηση. Για το ζήτημα αυτό με πρωτοβουλία του Προέδρου του Παραρτήματος Χιμάρας της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Φρέντυ Μπιλέρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κοινωνικών εταίρων της περιοχής και συγκεκριμένα του Συλλόγου «Μπρεγκντέτι», της Ένωσης Χιμαριωτών, του τοπικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών, του συλλόγου «Η Χιμάρα των Χιμαριωτών» και πλήθους κόσμου. 

Όπως επισημάνθηκε η κοινότητα Χιμαριωτών δεν συμφώνησε ποτέ με τη διανομή που έγινε βάσει του νόμου 7501, που είναι αντισυνταγματικός και ο οποίος παραβιάζει το δικαίωμα κληρονομιάς, νομιμοποιεί τη διαφθορά, καθώς και τις παράνομες πράξεις σφετερισμού, υφαρπαγής και ιδιοποίησης των περιουσιών από μη αυτόχθονους, που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημιουργία τους. 


Αποφασίστηκε η σύγκληση Πανχιμαριώτικης Συνέλευσης και η συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για επιστροφή των περιουσιών στους νόμιμους ιδιοκτήτες. Οι συμμετέχοντες καταδίκασαν επίσης την κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.