Σελίδες

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Αντιδράσεις για την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στα γραφεία της Ομόνοιας στους Άγιους Σαράντα

ΕΣΒΗ 1914: Καταγγέλλουμε την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στους Άγιους Σαράντα


Ο Εθνικός Σύλλογος "Βόρειος Ήπειρος 1914" καταγγέλλει την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας η οποία ήταν αναρτημένη σε ιστό έξω από τα γραφεία της οργάνωσης "Ομόνοια" στους Άγιους Σαράντα.


Το γεγονός που έγινε αντιληπτό το πρωί της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2015 αν και μας εξοργίζει δεν μας εκπλήσσει καθόλου. 
Η βεβήλωση του ιερού μας συμβόλου, δεν αποτελεί ένα "μεμονωμένο" ή "ατυχές" περιστατικό αλλά έρχεται να προστεθεί ως άλλη μία ενέργεια στην μακρά λίστα των προσβολών και των επιθέσεων που δέχεται διαρκώς ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.

Η επαίσχυντη αυτή κίνηση δεν θεωρούμε ότι πραγματοποιήθηκε από "περιθωριακούς" κύκλους, αφού η αλβανική πολιτική ηγεσία με την ανθελληνική γραμμή που ακολουθεί ωθεί ολόκληρη την αλβανική κοινωνία σε ανάλογη συμπεριφορά.

Σκοπός όλων αυτών των πράξεων, που πρόσφατα καταγγείλαμε και διεθνώς, δεν είναι άλλος από τον πλήρη αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.
Όμως δεν θα τους περάσει!

Το Δ.Σ. 
του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914"


Χρυσή Αυγή: Συνεχείς οι προκλήσεις των κατσαπλιάδων: Έκαψαν την Ελληνική Σημαία στα γραφεία της “Ομόνοιας” στους Αγίους Σαράντα
Αποθρασυνόμενοι πλήρως και πατώντας πάνω στην ένταση της έντονα επιθετικής πολιτικής της κυβέρνησής τους, «άγνωστοι» έκαψαν την Ελληνική Σημαία, η οποία ήταν αναρτημένη στα κεντρικά γραφεία της «Ομόνοιας» στους Αγίους Σαράντα.

Είναι ολοφάνερο ότι αλβανικά ακραία στοιχεία, παίρνοντας θάρρος (και θράσος) από την συνεχή προκλητικότητα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, φροντίζουν να προβαίνουν σε επιχειρήσεις εκφοβισμού και τρομοκρατίας σε βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, εκμεταλλευόμενοι στον μέγιστο βαθμό την παντελή απουσία της Ελλάδος και του υπουργείου Εξωτερικών, σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων των ομοεθνών μας, που ζουν στις Αλύτρωτες Πατρίδες του Ελληνισμού.

Ένα κράτος το οποίο ενδιαφέρεται μόνο στο πώς θα καταστήσει την Χώρα μας αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών, καθώς και στο πώς θα αντικαταστήσει τον ομοιογενή Εθνικά Λαό μας με έναν πληθυσμό από ετερόκλητους μετανάστες από κάθε γωνιά της υφηλίου, επιζητώντας σαφώς μιας πολυπολιτισμική κοινωνία, δεν είναι δυνατόν να ασχολείται με τα όσα απασχολούν (και) τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Γιώργος Μάστορας

www.xryshaygh.com


Δήλωση Προέδρου «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος» για την καύση Ελληνικής Σημαίας και την επίθεση για γραφεία της «Ομόνοιας» στην Αλβανία

Ύστερα από ενδελεχή ενημέρωση για την καύση ελληνικής σημαίας και την επίθεση που αποδίδεται σε αγνώστους εναντίον των κεντρικών γραφείων της Δημοκρατικής Ενώσεως Εθνικής Ελληνικής Μειονότητος «Ομόνοια», στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελληνική Σημαία αποτελεί ένα από τα ιερά σύμβολα του Έθνους μας. Εκείνοι που έβαλαν φωτιά στη Σημαία είναι οι ίδιοι, οι οποίοι εξυπηρετούν σκοτεινά κέντρα αποσταθεροποίησης που σχεδιάζουν στην παρούσα συγκυρία να διαταράξουν τις σχέσεις Ελλάδος – Αλβανίας.
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος συνιστά ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση απέναντι στις προκλήσεις των θερμοκέφαλων. Βρίσκεται στο πλευρό της Δημοκρατικής Ενώσεως «Ομόνοια», αλλά και της εθνικής Ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο.
Η ειρηνική συνύπαρξη Ελλήνων και Αλβανών πρέπει να συνεχιστεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, η οποία υπέστη τα πάνδεινα σε προηγούμενες δεκαετίες και θα πρέπει να στέκεται κανείς απέναντί της μόνο με σεβασμό.

Αυτό επιτάσσει η αντικειμενική ιστορική αλήθεια, προκειμένου να συνεχιστεί ο εκδημοκρατισμός της Αλβανίας αλλά και να διεκδικήσει η γειτονική χώρα την υποστήριξη της Ελλάδος στις ευρωατλαντικές δομές. Οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι Eurovision, αλλά σύστημα κανόνων με αξίες και αρχές. Καλό είναι να μην το ξεχνά η κυβέρνηση του κ. Έντι Ράμα».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.