Σελίδες

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Κατοχικό δάνειο + Πολεμικές αποζημιώσεις = Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα

Κατοχικό δάνειο+Πολεμικές αποζημιώσεις=Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα
Οι Γερμανοί αξιωματούχοι αρνούνται πεισματικά να συζητήσουν για πολεμικές αποζημιώσεις, ακόμα και για το κατοχικό δάνειο που το είχε αποδεχτεί και το χιτλερικό καθεστώς. Η πολιτική άρνησης και σιωπής όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε να πείσει και τους ίδιους τους Έλληνες της Γερμανίας ότι η παρουσία τους εκεί από το 1964 είναι η αποζημίωση για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο! (Αλήθεια και οι Τούρκοι μετανάστες γιατί προσκλήθηκαν "τιμής ένεκεν";).

Το θέμα όμως παραμένει ανοικτό και η Γερμανία πιο πλούσια και ισχυρή παρά ποτέ, πρέπει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, να ενημερώσει σχετικά τα σχολικά της βιβλία και να σταματήσει τη συνέχιση της πολιτικής των Ναζί στις επιβουλές εναντίον της Μακεδονίας.

Υπάρχει όμως και μια χώρα σύμμαχος του Άξονα  και δύναμη Κατοχής που όχι μόνο δεν έχει πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσε, αλλά συνεχίζει επί δεκαετίες ανηλεώς τις διώξεις εναντίον του Ελληνισμού μέχρι και σήμερα. Μάλιστα είναι η χώρα που αρνείται να ταφούν οι 7976 ήρωες που η νίκη τους έκρινε την έκβαση του πολέμου. Και ξεπερνά και το Χίτλερ που ζητούσε αποζημιώσεις από την κατακτημένη Ελλάδα, καθιερώνοντας ημέρα "γενοκτονίας από τους Έλληνες" των εγκληματιών πολέμου! Φυσικά πρόκειται για χώρα που έχει ευεργετηθεί ποικιλοτρόπως από την Ελλάδα αν και κατέχει κατεξοχήν ελληνική περιοχή. Χωρίς κανένα  έλεγχο και αντάλλαγμα δέχτηκε η Ελλάδα τους μετανάστες της και την έβαλε στους διεθνείς οργανισμούς. Ίσως κάποιος σκεφτεί ότι το πέρασμα του χρόνου μας έκανε να μην έχουμε απαιτήσεις από αυτή τη χώρα. Κι όμως δεν έχουμε υπογράψει ακόμα Σύμφωνο Ειρήνης μαζί της ενώ η μεγαλοψυχία μας εκδηλώθηκε εξαρχής.

Η επίσημη έκθεση του Κ. Δοξιάδη το 1946 με τον τίτλο "Θυσίες της Ελλάδας- Αιτήματα και επανορθώσεις στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο" μας αποκαλύπτει: " Τα αιτήματα της Ελλάδας είναι δίκαια, γιατί ζητάμε να καταβάλουν οι υπεύθυνοι για τις καταστροφές λαοί που ζουν σήμερα πολύ καλύτερα από την Ελλάδα επανορθώσεις για την ανασυγκρότηση, επειδή όμως ο αλβανικός λαός ζει σε χαμηλότερο επίπεδο από τον ελληνικό, η Ελλάς δεν έθεσε ζήτημα επανορθώσεων από την Αλβανία ."(!)


Ένα βασικό επιχείρημα των Γερμανών είναι οτι στις συνομιλίες "2+4" το 1990 στη Μόσχα που οδήγησαν στη γερμανική ενοποίηση, δεν τέθηκε κανένα θέμα απο ελληνικής πλευράς οπότε σύμφωνα με τις αποφάσεις των διασκέψεων ειρήνης η Γερμανία δεν πρέπει να πληρώσει. Αλλά  η Ελλάδα είχε θέσει το 1946 στους  υπουργούς Εξωτερικών των "4" Μεγάλων Δυνάμεων και ένα άλλο θέμα: Την Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα. Η απάντηση ήταν ότι το ζήτημα θα συζητηθεί αμέσως μετά τη λήξη του Γερμανικού. Συνεπώς οι ελληνικές κυβερνήσεις μπορούν να το επαναφέρουν ανά πάσα στιγμή. Ευτυχώς τη σιωπή της Ελλάδας έσπασε ο μακαριστός Μητροπολίτης Σεβαστιανός που αμέσως μετά τις συνομιλίες της Μόσχας έστειλε υπόμνημα στους Τέσσερις Υπουργούς Εξωτερικών για το Βορειοηπειρωτικό.

Η Ένωση Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας είναι το αδιαμφισβήτητο πρότυπο και για την Ένωση της Βόρειου Ηπείρου με την Ελλάδα. Άλλωστε και η Μεγάλη Βρετανία επέστρεψε το Χονγκ Κονγκ, η Πορτογαλία το Μακάο ενώ Τσέχοι και Σλοβάκοι συνυπάρχουν ανεξάρτητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ίσως κάποιους φοβίζει η ιδέα ενός μικρού "Καλλικράτη" που θα ενέτασσε προσωρινά  Αργυρόκαστρο, Αγίους Σαράντα - Χιμάρα, Κορυτσά στις περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων και Δ. Μακεδονίας αντίστοιχα, μέχρι τη σταδιακή αποχώρηση βάσει χρονοδιαγράμματος της αλβανικής διοίκησης από την υπόλοιπη Βόρειο Ήπειρο και τη δημιουργία ολοκληρωμένης ξεχωριστής περιφέρειας. Μήπως είναι εθνικά ακίνδυνη η απόδοση ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες μη ελεγχόμενης προελεύσεως νεαρούς μετανάστες, τη στιγμή που η υπογεννητικότητα των Ελλήνων είναι πρωτοφανής; Η εποχή του "Δε διεκδικούμε τίποτα" έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Δ. Πέτκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.