Σελίδες

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Πρόκληση μέσα στον Ελληνικό Στρατό με τον... αετό της Αλβανίας - Το χρονικό της υπόθεσης

Ερευνα του ΓΕΣ  για την ντροπή από νεοσυλλέκτους στο Μεσολόγγι
23-01-2017
Ρεπορτάζ
Ανδρέας Κούτρας
Χαιρετισμός - πρόκληση από επτά στρατιώτες αλβανικής καταγωγής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου. Οι επτά σχημάτισαν με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό», σύμβολο που έχει ταυτιστεί με αλυτρωτικές επιδιώξεις σε βάρος της Ελλάδας, και φωτογραφήθηκαν εντός της μονάδας. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο ΓΕΣ, καθώς η φωτογραφία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντοπίστηκαν οι στρατιώτες και βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με πειθαρχικές ποινές.

Η εντολή που έδωσε ο νέος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, όταν έγινε γνωστό το περιστατικό ήταν να εντοπιστούν άμεσα και να «ξεσκονιστεί» ο φάκελός τους. Οι στρατιώτες αλβανικής καταγωγής (κάτι που προκύπτει σαφώς από τα ονόματά τους) ερευνώνται ακόμη και για το αν έχουν κάποια σχέση με τον UCK ή άλλες εθνικιστικές οργανώσεις.
Κατόπιν δε επικοινωνίας του κ. Στεφανή με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, οι νομικές υπηρεσίες έχουν επιληφθεί της υπόθεσης, προκειμένου να δουν το νομικό πλαίσιο και τις ποινές που θα καταλογιστούν στους στρατιώτες, οι οποίοι από το στρατόπεδο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την πράξη, που παραπέμπει στις αλυτρωτικές επιδιώξεις των Τιράνων για τη «μεγάλη Αλβανία». Σε πρώτη φάση, θεωρείται δεδομένο ότι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικές μονάδες ο καθένας τους.
Ανακοίνωση
Το ΓΕΣ έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά (η φωτογραφία δημοσιεύτηκε και σε sites, όπως το zougla.gr). Εντόπισε τους στρατιώτες, ανακοίνωσε σε ποιο στρατόπεδο έγινε το συμβάν και εξέδωσε ανακοίνωση για τα πρώτα μέτρα που θα επιβληθούν. «Πρόκειται για νεοσύλλεκτους που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).
Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις μονάδες εκστρατείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι «διερευνώνται διοικητικές ευθύνες». Αυτές έχουν να κάνουν με το γιατί οι στρατιώτες έφεραν μαζί τους κινητά τηλέφωνα και φωτογραφήθηκαν σε έναν χώρο όπου υπάρχει έλεγχος (ΚΨΜ) χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι σχημάτιζαν τον «αλβανικό αετό».
Αυστηρές ποινές αντιμετωπίζουν οι νεοσύλλεκτοι για τον 'αλβανικό αετό'
Στον στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων παραπέμφθηκε η υπόθεση των νεοσύλλεκτων στρατιωτών που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατιώτες δεν έχουν ορκιστεί ακόμη, όμως εμπίπτουν στον στρατιωτικό νόμο.
Πιθανότατα οι κατηγορίες που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι προσβολή στρατού, σε βαθμό πλημμελήματος, η όποια προβλέπει ποινή φυλάκισης έως 5 έτη.
Πληροφορίες από το γραφείο του υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι ο υπουργός Πάνος Καμμένος έχει ζητήσει την άμεση εξέταση της υπόθεσης και την απόδοση των προβλεπόμενων ποινών.

24-01-2017
Την επιβολή των αυστηρότερων ποινών ζήτησε ο Π. Καμμένος για τους στρατιώτες που σχημάτισαν με τα χέρια τον «αετό» 
Από τον
Ανδρέα Κούτρα
Εντολή για την επιβολή των αυστηρότερων προβλεπόμενων ποινών έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος για τους επτά στρατιώτες αλβανικής καταγωγής οι οποίοι με τα χέρια τους σχημάτισαν προκλητικά μέσα από το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου τον «αλβανικό αετό». Ένας συμβολισμός που ταυτίστηκε με τις αλυτρωτικές ενέργειες της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδας. Της υποθέσεως έχει επιληφθεί εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

Ο κ. Καμμένος, ερωτηθείς για το περιστατικό στο Τατόι, όπου παραβρέθηκε για την τελετή παράδοσης - παραλαβής της ηγεσίας του ΓΕΑ, απάντησε ότι «δόθηκε εντολή στην ηγεσία του ΓΕΣ να εξαντληθούν όλα τα προβλεπόμενα για την υπόθεση».

Κι αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Πεντάγωνο, διότι υπάρχουν φόβοι πως οι επτά στρατιώτες αλβανικής καταγωγής που προσέβαλαν τη στολή του Έλληνα στρατιώτη και βεβήλωσαν το εθνόσημο μπορούν να βρουν μιμητές στο Στράτευμα. Ήδη, έχει συμβεί ακόμη ένα παρόμοιο περιστατικό το 2015 σε άλλη στρατιωτική μονάδα.
Οι ποινές αναμένεται να επιβληθούν μετά την ορκωμοσία τους, η οποία προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, καθώς ήδη, και ταυτόχρονα με την ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη και διατάχθηκε με το που δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία με τον χαιρετισμό-πρόκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει επιληφθεί της υποθέσεως και διεξάγει έρευνα ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία θα ανακοινωθούν και οι μεταθέσεις τους, οι οποίες, όπως επισημαίνουν πηγές του ΓΕΣ, θα είναι προς διαφορετικές μονάδες.
Συνέπειες
Όπως φαίνεται, ωστόσο, συνέπειες για τον «αλβανικό αετό» θα υπάρξουν και για στελέχη του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι που δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή μιας τέτοιας ενέργειας. Τα μέτρα, όμως, που πρέπει να ληφθούν επιβάλλεται να αντιμετωπίζουν το θέμα σε βάθος, καθώς ορισμένοι επιμένουν να το βλέπουν επιφανειακά.

Ο Πάνος Καμμένος, για παράδειγμα, ήταν αντίθετος στο να μπαίνουν στις στρατιωτικές σχολές μη Έλληνες στο γένος. Οι κίνδυνοι αναδεικνύονται και από το συμβάν στο Μεσολόγγι.

26-01-2017
Κι άλλος στρατιώτης (αλβανικής καταγωγής) προσέβαλε το εθνόσημο
Νέο κρούσμα με στρατιώτη αλβανικής καταγωγής που σχηματίζει με τα χέρια του τον αλβανικό αετό καταγράφηκε, αυτή τη φορά στην ΕΛΔΥΚ. Το ΓΕΣ ανακοίνωσε ότι θα τύχει και αυτός της ίδιας αντιμετώπισης με τους επτά του Μεσολογγίου, στους οποίους είναι πολύ πιθανό να επιβληθούν ποινές φυλάκισης. Την υπόθεση χειρίζεται εισαγγελέας, ενώ εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου είναι να επιβληθούν οι πιο αυστηρές ποινές που προβλέπονται.

Ο στρατιώτης έχει υπηρετήσει μεγάλο μέρος της θητείας του και δεν είναι νεοσύλλεκτος, όπως αυτοί που υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου. Μάλιστα, η ανάρτηση της φωτογραφίας με τον προκλητικό χαιρετισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται ότι έγινε αφού ξέσπασε ο σάλος με τους «επτά». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, ο στρατιώτης υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ και «θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες, όπως αυτές έχουν κοινοποιηθεί για την περίπτωση των στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου».

Τους προκλητικούς χαιρετισμούς των στρατιωτών αλβανικής καταγωγής επιχείρησε να εκμεταλλευτεί Αλβανός βουλευτής, ο οποίος σε ένα ανθελληνικό παραλήρημα παραλλήλισε τους Ελληνες που ζουν στην Αλβανία με τους επτά στρατιώτες που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό και ζήτησε να διευθετηθεί η υπόθεσή τους όχι με ποινές, αλλά μέσω της διπλωματικής οδού, βάζοντας μάλιστα στο στόχαστρο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

δημοκρατία

Καταπέλτης ο τ.Στρατιωτικός Εισαγγελέας Στρατηγός ε.α Κ.Δάφνης για τους Αλβανούς Οπλίτες!


Ο τ. Στρατιωτικός Εισαγγελέας   ήταν Καταπέλτης και είπε επί λέξη : Ότι για την πράξη των Αλβανών Οπλιτών  δεν πρέπει να επιβληθεί καμιά απολύτως  ποινή …Αλλά αφαίρεση της Ελληνικής Ιθαγένειας  των Οπλιτών  και των  Οικογενειών τους και Άμεση απέλαση τους στην Αλβανία !

Μετά απο αυτό δήλωσε ο Στρατηγός δεν θα «τολμήσει» να  κουνηθεί κανείς !
Οπως ξεκαθάρισε ο Στρατηγός αυτά είναι Εντεταλμένα όργανα και κάλεσε και τον ΥΕΘΑ να προστατέψει τα Σύνορα και αναφέροντας   οτι και την   κλοπή των Εικόνων από την Εκκλησία της Μολυβδοσκέπαστου πριν απο λίγες ημέρες , εκτίμησε ότι η κλοπή των εικόνων έγινε κατά παραγγελία από την πλευρά των Αλβανών …
«Τυχαία λέτε να είναι τα   γεγονότα  ή  μήπως συνδέονται κύριοι του ΥΠΕΘΑ!»
Επισήμανε δε ότι στο Στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη υπηρετούν Άριστοι Αξιωματικοί Νομικοί Σύμβουλοι , που πρέπει να συμβουλεύσουν το ΥΕΘΑ για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει !
Ο Αντιστράτηγος ε.α Κώστας Δάφνης γέννημα θρέμμα από το Μολυβδοσκέπαστο της Κόνιτσας, παιδί πολύτεκνης οικογένειας,  ήταν τα τελευταία χρόνια στην κορυφή της Στρατιωτικής δικαιοσύνης !
  Ο Αντιστράτηγος ήταν ο  Γενικός Εισαγγελέας  των Ενόπλων Δυνάμεων και είχε μέχρι πρόσφατα  υπό την δικαιοδοσία του ,  όλα τα Στρατοδικεία, Αεροδικεία και Ναυτοδικεία της χώρας.
 Επί έναν χρόνο ο  Στρατιωτικός Εισαγγελέας Δάφνης Κωσταντίνος   υπηρέτησε και ήταν ο Μοναδικός Στρατιωτικός Εισαγγελέας που εκπροσωπούσε τη χώρα μας στα Τίρανα και είχε ενταχθεί στην πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη με την κωδική ονομασία «Αlba» δηλαδή «Ειρήνη».
Άρα γνωρίζει τα πράγματα πολύ καλύτερα από τον καθένα στην Αλβανία!
veteranos.gr

Ζητούν τα... ρέστα οι Αλβανοί βουλευτές μετά το περιστατικό με τους νεοσύλλεκτους [βίντεο]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.