Σελίδες

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά την πορεία για τον Εθνομάρτυρα Κατσίφα

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν παράλληλα αντισυγκέντρωση.
Η πορεία διοργανώθηκε από την οργάνωση «Ιερός Λόχος 2012» και όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή των Δικαστηρίων.
Την ίδια ώρα, μέλη του αποκαλούμενου αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν "αντιφασιστική συγκέντρωση", στην πλατεία Αριστοτέλους, επί της οδού Τσιμισκή, την οποία και απέκλεισαν. 
Οι συμμετέχοντες στην πορεία για τον Κατσίφα, κρατώντας ελληνικές σημαίες, δάδες και πανό, επιχείρησαν να κινηθούν προς το προξενείο της Αλβανίας, που βρίσκεται στην Τσιμισκή (και σε μικρή απόσταση από τη δεύτερη συγκέντρωση), αλλά συνάντησαν φραγμό με κλούβες της Αστυνομίας, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ιων. Δραγούμη. Ένας δεύτερος φραγμός είχε στηθεί επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.
Οι συμμετέχοντες στην πορεία επέστρεψαν προς τα Δικαστήρια, ενώ μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες προς τους αστυνομικούς, με τους τελευταίους να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών.


in.gr

Απορία Ε.Λ.Α.: Η "αντιφασιστική συγκέντρωση" σε ποιους απευθυνόταν;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.