Σελίδες

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Οι αλβανοί δεν άφησαν Κύπριους φοιτητές να μεταβούν στην κηδεία του Κατσίφα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες και κοντινό πλάνο

Την αλόγιστη προκλητικότητα των Αλβανικών αρχών βιώσαμε ως Έλληνες Κύπριοι Φοιτητές της Π.Ε.Ο.Φ, που μεταβήκαμε στη Βόρεια Ήπειρο για να περευρεθούμε στην κηδεία του Ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, μόνο και μόνο επειδή καταγόμαστε από την μαρτυρική μεγαλόνησο. 

Στο άκουσμα και μόνο της καταγωγής μας, οι Αλβανικές αρχές μας κράτησαν κλεισμένους σε ένα δωμάτιο επί δύο ώρες και χωρίς λόγο. Υψηλόβαθμα στελέχη των Αλβανικών μυστικών υπηρεσιών, όπως πληροφορηθήκαμε αργότερα, καταχράστηκαν τα στοιχεία μας χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να προκαλέσουμε, ενώ επίσης «ξεφορτώθηκαν» και το στεφάνι που θα καταθέταμε. Μια συμπεριφορά άκρως προκλητική και αναίτια. 
«Ποια Βόρεια Ήπειρος και μαλακίες. Στην Τουρκία να πάτε. Δεν έχετε καμιά δουλειά στην Αλβανία», είπαν μεταξύ άλλων Αλβανοί αξιωματούχοι των συνοριακών αρχών, που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν την αντίδρασή μας. 
Το μόνο που επιθυμούσαμε ήταν να ανάψουμε ένα κερί στον τάφο του αδερφού μας, Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε άνανδρα από τις Αλβανικές αρχές, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.
Μας έδιωξαν, όπως και άλλους Ελλαδίτες συμπατριώτες μας, είτε για λόγους εξωτερικής εμφάνισης, είτε για λόγους ενδυμασίας. Επιλεκτικός αποκλεισμός νεαρών σε ηλικία ατόμων, με μια συμπεριφορά γεμάτη ειρωνεία και πρόκληση. 
Να ξέρουν όμως οι Αλβανικές αρχές ότι θα επιστρέψουμε και θα τιμήσουμε με τον τρόπο που πρέπει τον Ήρωά μας. Και να βάλουν καλά στο μυαλό τους, πως η Πανάρχαια Ελληνική Λεβεντογέννα Βόρεια Ήπειρος θα ελευθερωθεί και όλοι αυτοί που καπηλεύονται τα ιερά χώματά της θα διωχθούν κακήν κακώς από τα μέρη που καταπατούν εδώ και τόσα χρόνια. 
Καλό ταξίδι Κωνσταντίνο Κατσίφα και καλή αντάμωση. Μπορεί να μας απαγόρευσαν να σε καμαρώσουμε να ανεβαίνεις τα σκαλιά της Αθανασίας, η ψυχή σου όμως θα είναι πάντα μαζί μας και η θυσία σου θα μας είναι φάρος και οδηγός. 
Η Ελλάδα ξεκινάει από το Ριζοκάρπασο, την Κερύνεια, τη Μόρφου και καταλήγει στη Βόρειο Ήπειρο. Δεν είναι απλά ένα σύνθημα, είναι η πραγματικότητα.

Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.