Σελίδες

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα σε αδιέξοδο, δεν λέει να βρει την πραγματική της ελευθερία

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα σε αδιέξοδο, δεν λέει να βρει την πραγματική της ελευθέρια, την εφαρμογή των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων
Ή Εθνική Ελληνική Μειονότητα δεν λέει να βρει ησυχία. Να βρει την πραγματική της ελευθερία, την εφαρμογή των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων που απορρέουν από  Διεθνείς Συμβάσεις και τη Σύμβαση Πλαίσιο. Είναι η μοναδική μειονότητα στον κόσμο που υπέστη τόσα δεινά, με αριθμούς θανατώσεων, φυλακίσεων και εξορίσεων που αγγίζουν το Βιβλίο Γκίνες, σ’ ένα καθεστώς δικτατορίας και γενοκτονίας. Κατά μιας μειονότητας νομοταγούς, εργατικής, που αγωνίστηκε δίπλα στον αλβανικό λαό κατά των ξένων εισβολέων, αλλά που είχε πάνω της το αμάρτημα του «ΕΛΛΗΝΑ». 
Για την Αλβανία, η  Ελλάδα ήταν ο άσπονδος εχθρός, ήταν η χώρα που είχε επεκτατικές τάσεις, αυτή που δεν μπορούσε να χωνέψει την λαμπρότητα της χώρας των αετών, την πρόοδο και την ανοικοδόμηση της χώρας τους με τις δυνάμεις της, αυτής που ήταν φανάρι στην Ευρώπη και στον κόσμο και που πάντα παραληρούσε με το σύνθημα «Οι κασιδιάρηδες ΄Έλληνες μας έχουν αγκάθι στο μάτι».
Νόμισαν οι Βορειοηπειρώτες πως με την πτώση του κομμουνισμού και της δικτατορίας θ’ άνοιγε μια νέα σελίδα στη δική τους πορεία. Στο δικό τους μέλλον. Ιδίως με την ίδρυση της δικής τους οργάνωσης, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που δεκαετίες ονειρεύονταν για έναν δικό τους φορέα, για μια δικιά τους φωνή.  
Αν και τα μάτια των Βορειοηπειρωτών έλαμψαν και τα χείλη τους γέλασαν, τα πρώτα χρόνια της λεγόμενης δημοκρατίας, γρήγορα διαψεύστηκαν. Η πολιτική της Αλβανίας, των εκάστοτε κυβερνήσεων, σε όλες τις περιόδους, ήταν και είναι η ίδια προς την Ε. Ε. Μειονότητα: Να συρρικνωθεί, να αφομοιωθεί, να σβήσει. Και οι μέθοδοι ακολούθησαν η μια την άλλη. Με την περίφημη δίκη των Τιράνων το 1994 κατά των πέντε ηγετών της Ομόνοιας. Με τα έκτροπα που σημειώθηκαν το 1997 κατά των Βορειοηπειρωτών, ακόμα και με θύματα. Με τις  δύο αυτές επιδρομές κατόρθωσαν ν’ απομακρύνουν  τα 2/3 των Βορειοηπειρωτών.
Άνοιξαν τα υπόγεια «καζίνο» για την πλαστογράφηση ψεύτικων ιδιοκτησιακών τίτλων του καιρού της Τουρκίας και ξεγύμνωσαν τον κακομοίρη τον Βορειοηπειρώτη. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο αφομοίωσαν δημογραφικά το βορειοηπειρωτικό χώρο. Εμπλούτισαν  τα σχολικά εγχειρίδια με εθνικισμό, περί μεγάλης Αλβανίας και αλβανικών εδαφών μέχρι τον Αμβρακικό κόλπο και τώρα προχωρούν και πιο πέρα. Με την υποστολή των δικών μας συμβόλων, το μαύρισμα των πινακίδων και επιγραφών στην ελληνική γλώσσα, την απειλή να μην μιλήσεις τη γλώσσα σου σε κοινό χώρο, με την κυριαρχία ενός κλίματος εθνικισμού και που μόνο μπαρούτι μυρίζει.
Το αποκορύφωμα των πιέσεων, στερήσεων και απειλών η εν ψυχρώ δολοφονίες: του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα, γιατί μιλούσε την μητρική του  γλώσσα, την ελληνική, και τώρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, γιατί υπεράσπιζε την ελληνική σημαία, αγαπούσε την Ελλάδα και τη Βόρεια Ήπειρο.
Μια πρωτοφανής δολοφονία. Μια παραδειγματική δολοφονία. Θέλοντας να επιδείξουν δύναμη υπεροχής με τους εκατοντάδες αστυνομικούς και τις ειδικές δυνάμεις οπλισμένοι μέχρι τα δόντια, με το ελικόπτερο να πετά πάνω από το πλήθος που γιόρταζε την εθνική του εορτή.
Όχι πως δεν μπορούσαν να τον πιάσουν. Ήταν όλα σχεδιασμένα. Να τον δολοφονήσουν ήθελαν. Να τρομοκρατήσουν τους Βορειοηπειρώτες. Να μην απαιτούν. Να φοβηθούν και να φύγουν. 
Αυτά δεν είναι τα μυστικά τους σχέδια; Αυτά δεν  ψιθυρίζει στο αυτί του Πρωθυπουργού ο Τούρκος Σουλτάνος; 
Και χλευάζει στα μέσα δικτύωσης ο πρωθυπουργός αποκαλώντας τον  Βορειοηπειρώτη πατριώτη «τρελό εξτρεμιστή». Τι θα κάνουν οι Αλβανοί εθνικιστές όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ρίχνει λάδι στη φωτιά; Για να καλύψει τα εσωτερικά του προβλήματα. Για ν’ ανεβάσει τον εθνικισμό και να εκτοξεύουν στα πάνελ και σε εκπομπές τα πιο αισχρά λόγια κατά της Ελλάδος και των Βορειοηπειρωτών. Ν’ αναρτούν στο στάδιο μεγάλο πανό με το σύνθημα «Ένας Έλληνας λιγότερος, ένας μπάσταρδος λιγότερος».
Αυτές οι στιγμές δείχνουν και κάτι άλλο.
Πρώτον, την αχαριστία. Αυτοί, που η Ελλάδα τους σπούδασε, τους νοσήλευσε, τους βοήθησε στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, που μερικοί έχουν στην τσέπη τους και την ελληνική ταυτότητα, εκτοξεύουν το μεγαλύτερο δηλητήριο εναντίων της.
Δεύτερον, την ρουφιανιά. Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όταν όλοι οι Βορειοηπειρώτες πρέπει να είναι ενωμένοι, με μια φωνή, μια φωνή απαιτητική, θαρραλέα και βροντόφωνη, υπάρχουν απ’ αυτούς που παίζουν διπλό παιχνίδι. Τροφοδοτούν τα εθνικιστικά στοιχεία και μέσα ενημέρωσης με διαστρεβλωμένα στοιχεία, πράγμα που δείχνει πως οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.
Τρίτον, τους συμπαραστάτες και υποστηρικτές μας. Δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις  αδρανούν, αδιαφορούν. Με το σκεπτικό ότι υπάρχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα. Μάλιστα υπάρχουν και μερικοί άσχετοι, οι οποίοι μην γνωρίζοντας σχεδόν τίποτε από την Βόρεια Ήπειρο και τους Βορειοηπειρώτες, την ιστορία και την πραγματικότητα, περνούν σε χυδαιότητες. Μας προσβάλλουν. Υποβαθμίζουν, γιατί όχι και σβήνουν τα εθνικά μας κυρίαρχα δικαιώματα. Όπως συνέβη με τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου και άλλων του ίδιου τύπου και θέσεων σαν αυτουνού.   
Σήμερα στην Βόρεια Ήπειρο δεν υπάρχει  ασφάλεια. Επικρατεί ο τρόμος και ο φόβος. Ποιος θα μεριμνήσει γι’ αυτούς; Η Ε.Ε. Μειονότητα βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Βαγγέλης Παπαχρήστος

από sfeva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.