Σελίδες

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στη Θεσσαλονίκη
 
  Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και με την παρουσία χιλιάδων λαού τελέστηκε σήμερα Κυριακή 11 Νοεμβρίου, επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην του εκ Βορείου Ηπείρου εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό Αγίου Μηνά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην τελετή στην οποία χοροστάτησε ο Παναγ. Μητροπολίτης  Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος έδωσαν το παρόν και πολλοί Βορειοηπειρώτες καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Η επιμνημόσυνη δέηση ήταν πρωτοβουλία της Ηπειρωτικής Εστίας και της ΣΦΕΒΑ για να τιμηθεί το παλληκάρι που με τη θυσία του έγινε σύμβολο της ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ψυχής της Βορείου Ηπείρου. 
Ο πρόεδρος της Ηπειρωτικής Εστίας π. Μηνάς Βασάκος στην προσφώνησή του μας προέτρεψε να μνημονεύσουμε και  ένα άλλο βασανισμένο Έλληνα που έφυγε κι αυτός 2 μέρες μετά τον Κωνσταντίνο, τον Σταύρο τον Γκούτζιο από τη Δερβιτσάνη, που πέρασε τη μισή ζωή του στο κολαστήριο του Σπατς στον καιρό του Χότζα, ενώ ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος που από τη πρώτη στιγμή αγκάλιασε την τελετή αυτή, τόνισε πως η καλή σχέση με τους γειτονικούς μας λαούς δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως πρέπει να ξεχάσουμε  τα κατοχυρωμένα  εθνικά δίκαια και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας. 
Σε κάθε περίπτωση μάλιστα δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε για ποιο λόγο έδωσε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος και να μην αφήσουμε αδικαίωτη τη θυσία του. Με το πέρας της δέησης ο ναός σείστηκε από το επιφώνημα ΠΑΡΩΝ-ΑΘΑΝΑΤΟΣ καθώς και τον Εθνικό μας Ύμνο!
  
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι και στη Μητρόπολη Καλαμαριάς με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου τελέστηκε σήμερα επιμνημόσυνη δέηση σε όλους τους ναούς της Μητροπόλεως για την ανάπαυση της ψυχής του παλληκαριού που έφυγε γεμάτος αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του και την ελληνική σημαία και που αγάπησε με πάθος την ιδέα της Ελλάδας ακόμη κι αν αυτή με την πολιτική της και ειδικά με την αδιαφορία της για τα παιδιά της εκτός συνόρων, τον πλήγωνε καθημερινά. 

Κωνσταντίνου Κατσίφα και Σταύρου Γκούτζιου των Βορειοηπειρωτών εθνομαρτύρων, η μνήμη ΑΓΗΡΩΣ!

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στη Θεσσαλονίκη

sfeva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.