Σελίδες

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Λαμπρός ο εορτασμός του «ΟΧΙ» σε Πωγώνι – Καλπάκι – Ζαγόρι

• Λαμπρός θα είναι και φέτος  ο εορτασμός της επετείου του «ΟΧΙ» στις περιοχές όπου διαδραματίστηκαν τα πρώτα πολεμικά επεισόδια και ο Ελληνικός Στρατός όρθωσε «τείχη» στις φάλαγγες του Μουσολίνι. 

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, την Κυριακή, ώρα 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στο μνημείο του μαχητή στο Καλπάκι. Οι εκδηλώσεις στην περιοχή Πωγωνίου – Καλπακίου – Ζαγορίου, θα ξεκινήσουν το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Χάνι Δελβινάκι, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου θα γίνει εκδήλωση στην οποία μετά τους χαιρετισμούς Περιφερειάρχη και Δημάρχου Πωγωνίου, θα μιλήσει ο φιλόλογος- συγγραφέας Νίκος Υφαντής με θέμα «Η ιστορική σημασία του αγώνα του 1940».

Την Κυριακή το απόγευμα στον Τύμβο του μαχητή, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, καλωσόρισμα του Δημάρχου Κ. Καψάλη, ομιλία του Πρύτανη Τριαντάφυλλου Αλμπάνη και θα ακολουθήσει η αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου. Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου, όπου θα δοθεί συναυλία με το έργο του Οδυσσέα Ελύτη «Άξιον Εστί» με την υψίφωνο Άννα Παπαδοπούλου και την ορχήστρα της VIIIης Μεραρχίας.

Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η εκδήλωση της Γκραμπάλας που θα γίνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου (ώρα 11 π.μ.) και η οποία περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και σύντομη ιστορική αναφορά για την εκεί μάχη. 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Παράλληλες εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες του '40 (26/10 & 3/11)


Eορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «Έπους του 1940» (Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.