Σελίδες

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ιστοσελίδα ΣΦΕΒΑ: Αταλάντευτοι οι Αλβανοί στις διεκδικήσεις τους. Εμείς;

Αταλάντευτοι οι Αλβανοί στις διεκδικήσεις τους. Εμείς;Κατατσακίστηκαν οι Βορειοηπειρώτες να ψηφίσουν το σοσιαλιστικό κόμμα, τον νέο ηγέτη του,  Ε. Ράμα, τον άνθρωπο σωτήρα για ολόκληρο το έθνος, φυσικά και για τους ίδιους. Στο νομό του Αργυροκάστρου η ψηφοφορία, υπέρ των αλβανικών κομμάτων, έφθασε, για πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης, στα ύψη, αγγίζοντας το 85%. Και σε μερικά χωριά του Βούρκου ξεπέρασε το 80% φθάνοντας, όπως το Νεοχώρι, στο 100%.

Σχηματίστηκε η σοσιαλιστική κυβέρνηση, βάλθηκαν και υφυπουργοί από το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ, δώσανε και υψηλές θέσεις-πρωτοφανές γεγονός στα χρονικά των αλβανικών κυβερνήσεων-του Αντιπρόεδρου της Βουλής και του Υφυπουργού των Εξωτερικών.
Έτριψαν τα χέρια όσοι  Βορειοηπειρώτες  τους ψήφισαν, λέγοντας πως οι ψήφοι τους δεν πήγαν χαμένοι. Η νέα κυβέρνηση νοιάζεται και γι’ αυτούς. Θα δουν καλύτερες μέρες...


Πέρασαν δύο μήνες από την λεγόμενη αλλαγή και καμία αλλαγή δεν έχει γίνει.  Η ίδια διακίνηση ναρκωτικών και το Λαζαράτι να μένει απόρθητο φρούριο και μέσο απειλής για τους Δροπολίτες. Η αστυνομία «να μην μπορεί» να εντοπίσει τους ταραξίες, και τους ληστές που κατακλέβουν  τα χωριά της Ελληνικής Κοινότητας, δέρνουν και μαχαιρώνουν τους υπερήλικες . «Νομίσατε πως άλλαξε η κυβέρνηση και γλυτώσατε; Όχι, κακομοίρηδες, εμείς θα κάνουμε πάντα το νόμο σε σας…», αυτά κυκλοφορούν στα χωριά μας. Στα γραφεία του υποθηκοφυλακείου η ίδια μοίρα. Ταλαιπωρία και μόνον ταλαιπωρία. Είναι στο πρόγραμμα τους να μην νομιμοποιήσουν την περιουσία των Βορειοηπειρωτών. Το ίδιο και στο περιουσιακό, στο εκκλησιαστικό, στο εκπαιδευτικό.

Αυτό που μένει αταλάντευτο, ριζωμένο στο μυαλό όλων των κυβερνητών είναι η στάση προς την Ελλάδα, που σημαίνει και στάση προς την Ελληνική Κοινότητα. Μια Ελλάδα που, γι’ αυτούς,  εκμεταλλεύεται τους αλβανούς πολίτες, μια Ελλάδα που έχει εθνικιστικούς σκοπούς έναντι της Αλβανίας-γι’ αυτό δεν κάνει την άρση της εμπόλεμης κατάστασης- μια Ελλάδα που τους καταβρόχθισε αλβανικά εδάφη αδίκως, μια Ελλάδα που τους χρεωστάει και δεν της χρωστάνε τίποτε…

Όλο το χρόνο τα ΜΜΕ ξερνούν δηλητήριο κατά της Ελλάδος, της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ελλήνων γενικά, με τα γραπτά, με τις εκπομπές, με τους «προετοιμασμένους» εθνικιστές καλεσμένους, αλλά όταν επισκέπτεται τη χώρα κάποιος Έλληνας αξιωματούχος, τότε παίρνουν φωτιά και ρίχνουν λάδι καυτό, για να μην υποχωρήσουν από τα διεκδικούντα αιτήματά τους, για να υπερτερήσουν μπροστά στον «αντίπαλο», δίνοντας του να καταλάβει πως έχουν τους πλάτες ζεστούς γιατί τους ζεσταίνουν οι πραγματικοί  τους φίλοι, οι Τούρκοι και οι Αμερικανοί.

Με την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών και Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης, φάνηκαν ολοκάθαρα οι αταλάντευτες διεκδικήσεις τους, με πρωτοκλασάτο το ΤΣΑΜΙΚΟ. Και για να ερεθίσουν την κοινή γνώμη, οι τσάμηδες βουλευτές μοίρασαν φυλλάδια, υπενθύμισαν στον Πρωθυπουργό  γι’ αυτά που είχε δηλώσει προεκλογικά, βγήκαν στους δρόμους με συνθήματα και πανό κατά του Μακαριότατου Αναστασίου, αποκαλώντας τον «Έλληνα πράκτορα», οργάνωσαν «στρογγυλή τράπεζα»  με «αρμόδιους» καλεσμένους, που καταμαύρισαν και διαστρέβλωσαν τα πάντα, έπαιξαν ντοκιμαντέρ με ελληνικά αρχαιολογικά μωσαϊκά και θρησκευτικές  εικόνες, αποκαλώντας τα όλα Ιλλυρικά. Με λίγα λόγια αμαύρωσαν την επίσκεψη του Έλληνα διπλωμάτη, που κακά τα ψέματα κι αυτός βρέθηκε απροετοίμαστος μπροστά στις αλβανικές πιέσεις.

Αλήθεια, σε όλα αυτά, πώς θ’ αντιδράσουν και τι απάντηση θα δώσουν  οι διορισμένοι σε υψηλές θέσεις Βορειοηπειρώτες;  Ή  θα είναι μόνον «γέφυρα» και «δικαιολογητικό» για να πειστεί η  Ελλάδα πως η Αλβανία έγινε αρνάκι και να πει τον καλό λόγο της, τώρα που της χορηγήθηκε και το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ε. Ένωση;
«Την μεγάλη μάχη θα την δώσουμε το Νοέμβριο, όταν επισκεφτεί την Αλβανία ο  Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας», τόνισε σε εκπομπή σε κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος του Τσάμικου κόμματος «Προοδευτική Συμμαχία» Α. Ντογιάκα.

Ελπίζουμε ο κ. Παπούλιας να είναι περισσότερο προετοιμασμένος και περισσότερο απαιτητικός  στις θέσεις του, γιατί η Ελλάδα έχει, αυτή τη στιγμή, και ένα «όπλο» παραπάνω: Την προεδρεία στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.