Σελίδες

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Το νέο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Δελβινάκι «φάρος» για όλο το Πωγώνι!

Του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΙΓΓΟΥ, Επίτ. Συμβούλου Φιλολόγων Ν. Ιωαννίνων

*   Πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο ιστορικό Δελβινάκι τα εγκαίνια του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Την ιδιαίτερα σπουδαία αυτή πρωτοβουλία είχε ο δραστήριος ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Απόστολος Παπαϊωάννου και την αγκάλιασαν με ξεχωριστή προθυμία μάλιστα ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου και η Εκκλησία δια στόματος του Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέα και του Δ/ντή Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Αρχιμανδρίτη Δημήτριου Αργυρού.

Ασφαλώς θα αγάλλεται η ψυχή των Πωγωνησίων και ειδικότερα του Γεώργιου Γεννάδιου, (ο οποίος ήταν μεγάλος Δάσκαλος του Γένους μας, διετέλεσε Γυμνασιάρχης από το 1834 και μετείχε ενεργά στην οργάνωση της Εκπαίδευσης στο νεοσύστατο Κράτος μας), καθώς ο καταξιωμένος Καθηγητής κ. Απόστολος Παπαϊωάννου από το Δολό Πωγωνίου, είχε την εντυπωσιακή πρωτοβουλία να ιδρύσει και να λειτουργήσει σε αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους παράγοντες Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο ακριτικό Δελβινάκι του Δήμου Πωγωνίου. 

Πανεπιστήμιο το οποίο είναι στολίδι και φάρος φωτεινός για όλη την περιοχή, στην οποία θα προσδώσει ιδιαίτερη πνευματική πνοή και ανάπτυξη και βέβαια την παλιά της αίγλη. Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων προσέφεραν και προσφέρουν πάρα πολλά στον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής μας Παιδείας και η στοργή της Πολιτείας πρέπει να είναι αμέριστη. Επιπλέον, η ακριτική και πολύπαθη περιοχή του Πωγωνίου δικαιούται την στοργή της Πολιτείας και την αναμένει.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν στην ίδρυση και λειτουργία (έναρξη μαθημάτων από 30 Οκτωβρίου) του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Δελβινάκι. Επιστημονικός Υπεύθυνος και «ψυχή» του Πανεπιστημίου είναι ο κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, ο οποίος υπογράμμισε ότι το Πανεπιστήμιο αυτό θα είναι ευέλικτο και θα περιλαμβάνει γνωστικά αντικείμενα και από τις θεωρητικές και από τις Θετικές Επιστήμες και βέβαια έρευνα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.