Σελίδες

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Το «Χατζηκώστα» πιο κοντά στο νοσοκομείο Αργυροκάστρου

• Τους δεσμούς συνεργασίας μεταξύ των νοσοκομείων «Χατζηκώστα» και Αργυροκάστρου θέλει να ενισχύσει ο νέος διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος των Ιωαννίνων Λάμπρος Γεωργόπουλος και ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Αλβανού Πρόξενου στα Γιάννενα Ανδρέα Κάσσο, είδε από κοντά το νοσοκομείο του Αργυροκάστρου, συνομιλώντας με τους εκεί ομολόγους του.

Με γενικότερο άξονα την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας,  η επίσκεψη είχε πολλαπλούς σκοπούς μεταξύ των οποίων η γνωριμία των διοικήσεων, η ανταλλαγή εμπειριών, η ολοκλήρωση   ενός   προγράμματος Interreg μεταξύ των δυο νοσοκομείων (βρίσκεται σε εξέλιξη), η ενημέρωση για τον υφιστάμενο χάρτη υγείας της γείτονας χώρας - καθώς έχει άμεση επιρροή στη νοσολογική κατάσταση της περιοχής μας - και η διερεύνηση πιθανών συνεργασιών σε τομείς όπως η εκπαίδευση, τα διασυνοριακά προγράμματα, η τηλεϊατρική, η αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων, η τεχνολογική υποδομή και άλλα.

Τον κ. Γεωργόπουλο υποδέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αργυροκάστρου κ. Mamani, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου, ξενάγηση στους χώρους από το Διοικητή μαζί με τους Διευθυντές των τριών υπηρεσιών και στη συνέχεια συζήτηση μεταξύ των δυο Διοικητών. 
Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής ομιλίας, το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» τιμήθηκε από τους ανθρώπους του Νοσοκομείου Αργυροκάστρου με την απονομή πλακέτας για την πολυετή προσφορά του στον πληθυσμό της εκεί περιοχής.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, περιγράφοντας πάντως την υφιστάμενη κατάσταση, σημείωσε πως υπάρχουν εισαγόμενα νοσήματα από την Αλβανία, μιας και πολλοί κάτοικοι της γειτονικής χώρας έρχονται για περίθαλψη στα Γιάννενα, ενώ υπογράμμισε πως στο άμεσο μέλλον θα γίνει συνάντηση με όλους τους διοικητές των Νοσοκομείων της Ηπείρου, ώστε να αναπτυχθεί μια γενικότερη συνεργασία της περιοχής μας με τη γειτονική χώρα σε θέματα υγείας, τηλε-εκπαίδευσης, επιμορφωτικών σεμιναρίων κ.α.

ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.