Σελίδες

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αυτονομιστές της Σαρδηνίας ζητούν ένταξη του νησιού τους στην Ελβετία!

γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος

Φαντάζεστε την Ελβετία ναυτική δύναμη με στόλο στη Μεσόγειο; Τη δυνατότητα αυτή της προσφέρει στο πιάτο ένα κίνημα Σαρδηνών αυτονομιστών, που επιθυμούν διακαώς να γίνουν το 27ο καντόνι της Ελβετίας!

"Ενώ η Ιταλία μας συμπεριφέρεται σαν τον τελευταίο τροχό της αμάξης, μια χώρα σαν την Ελβετία, αποτελεσματική, οικονομικά σταθερή, με ισχυρό αίσθημα κοινότητας και με ομοσπονδιακή οργάνωση που θα σέβεται την αυτονομία μας, θα ήταν το ιδανικό κράτος για να ανήκει ένα νησί όπως η Σαρδηνία".

Τα παραπάνω εμπρηστικά ανήκουν στον οδοντίατρο από το Κάλιαρι Αντρέα Καρούζο, ιδρυτή εδώ και λίγες εβδομάδες του Κινήματος "Θαλάσσιο Καντόνι". 
Έχει ήδη πάνω από 7.000 υποστηρικτές στο Facebook, ενώ οι γερμανόφωνοι και οι ιταλόφωνοι Ελβετοί το δέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες.
Το ιταλικό κράτος εξακολουθεί να μην το παίρνει στα σοβαρά, όμως η καρδούλα του το ξέρει.  

Η Σαρδηνία του 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων δεσπόζει στην καρδιά της Μεσογείου και είχε ανέκαθεν δικό της πολιτισμό διακριτό από της ιταλικής χερσονήσου. Στις επικείμενες τοπικές εκλογές τα αυτονομιστικά κινήματα αναμένεται να ξανακάνουν αισθητή την παρουσία τους. Κανένα όμως δεν έφτασε στο σημείο να προτείνει απόσχιση από την Ιταλία και ένωση με άλλη χώρα. Ίσως τα πράγματα να είναι σοβαρότερα απ' όσο δείχνουν.



"Το ιταλικό Σύνταγμα απαγορεύει την απόσχιση εδαφών, αλλά η Ελβετία θα μπορούσε να μας αγοράσει από την Ιταλία (!)" ισχυρίστηκε ο Καρούζο. 
Χωρίς να το λέει ανοιχτά παρέπεμπε στον τρόπο που απέκτησαν οι ΗΠΑ τη Λουιζιάνα από τον Ναπολέοντα και την Αλάσκα από τον τσάρο Αλέξανδρο της Ρωσίας τον 19ο αιώνα.

Ο Καρούζο εξομολογήθηκε πως την ιδέα της ένωσης με την Ελβετία του την έβαλε ένας Γερμανός στη διάρκεια μιας... μπιροκατάνυξης. Αρχικά ο Σαρδηνός σκεφτόταν να απευθυνθεί στη Μέρκελ (!) αλλά ο Γερμανός του είπε να δοκιμάσει καλύτερα με την Ελβετία.

Αστεία αστεία έτσι γράφεται η Ιστορία στην Ευρώπη της κρίσης. Με ποτάμια μπίρας - και τηλεθέασης.  



"Οι Σαρδηνοί θέλουν να γίνουν το θαλάσσιο καντόνι μας", έγραψε με... ικανοποίηση η γερμανόφωνη ελβετική εφημερίδα "Blick". Φάτσα κάρτα η σημαία και ο χάρτης των Σαρδηνών αυτονομιστών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Να κι ένα πρωτότυπο αυτονομιστικό κίνημα του facebook. Τώρα το αν παραμείνουν αγωνιστές του διαδικτύου όπως οι Βορειοηπειρώτες ή θα προχωρήσουν και σε πράξεις αυτό θα φανεί στη συνέχεια...
Τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο η ομάδα μόλις είχε ξεπεράσει τα 9.600 μέλη 
https://www.facebook.com/groups/cantonmarittimo/

Η ιστοσελίδα του κινήματος: www.cantonmarittimo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.