Σελίδες

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Αδούλωτη Κερύνεια: Δόλωμα η μερική επιστροφή της Αμμοχώστου

Δόλιο πολιτικό  παιγνίδι παίζεται διαχρονικά γύρο απο την επιστροφή ή όχι της περίκλειστης Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Δόλιο πολιτικό  παιγνίδι παίζεται με τα αισθήματα σας και τον πόθο για επιστροφή. Δόλιο  πολιτικό παιγνίδι παίζεται με στόχο το διχασμό των προσφύγων, την  αποδυνάμωση  του ενιαίου αντικατοχικού μετώπου και τη διευκόλυνση της αποδοχής κακής λύσης.
 

Σήμερα έχει ανοίξει και πάλιν το θέμα Αμμόχωστος αλλά με διαφορετικό στόχο απο αυτόν που έχει τεθεί στα ψηφίσματα του ΟΗΕ το 1977. Σήμερα ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί η Αμμόχωστος ως δόλωμα  για την τελική λύση του Κυπριακού, για την νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων και την περαιτέρω προώθηση της Τουρκοβρεττανικής συνωμοσίας σε βάρος  της Κύπρου και του Λαού της. Το ότι συνδέεται με την τελική λύση διαπιστώνεται απο πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων και Ευρωπαίων επισήμων. 

Επιπρόσθετα σήμερα, πολύ δόλια αποφεύγεται να  γίνεται λόγος για την περίκλειστη ακατοίκητη Αμμόχωστο, αφήνοντας να νοηθεί ότι γίνεται αναφορά σε ευρύτερη περιοχή. Στόχος να παρασυρθείη Αμμοχωστιανή κοινή γνώμη και να διευκολυνθεί η προσπάθειά να συρθούμε στο νέο διάλογο ο οποίος δυστυχώς  ήδη ξεκίνησε, με απώτερο σκοπό να οδηγηθούμε σε νέες υποχωρήσεις. Οι προσδοκώμενες υποχωρήσεις στις οποίες στοχεύουν οι Τούρκοι και οι ξένοι συνοδοιπόροι τους είναι να ανοίξει το λιμάνι της Αμμοχώστου και το αεροδρόμιο της Τύμπου ώστε να νομιμοποιηθεί το ήδη διεξαγώμενο παράνομο απευθείας εμπόριο  και τα ταξίδια απο τα κατεχόμενα προς την Ευρώπη. Σημειώνουμε ότι αυτό συνιστά πραβίαση των Ψηφισμάτων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας.



Δυστυχώς η Κυβέρνηση σύρεται εθελούσια σε αυτό το άνομο πολιτικό παιγνίδι το οποίο  απομακρύνει ακόμη πιο πολύ το Κυπριακό απο την ουσία του. Παρουσιάζει η Κυβέρνηση αυτή την εξέλιξη , με καμάρι μάλιστα,  ως δική της «διεκδικητική» πρωτοβουλία, και  προτείνει ως  ΜΟΕ, το άνοιγμα της «Αμμοχώστου» με αντάλλαγμα το άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου υπο τη Διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με  ... «μελέτη στα συρτάρια σχετική με το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου».  

Θεωρούμε αυτήν την πρόταση ως πολύ επικίνδυνη και καταστροφική, διότι:
· σαλαμοποιείται το Κυπριακό,
· διχάζονται οι πρόσφυγες, 
· εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο παράνομο καθεστώς 
το οποίο θα αναβαθμισθεί στον ύψιστο βαθμό ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία θα υποστεί περαιτέρω αποδόμηση και 
·  θα  ανοίξει ο  δρόμος για τη σίγουρη  αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος.

Τυχόν υιοθέτηση της πρότασης αυτής  θα σηματοδοτεί το τέλος της Κυπριακής Δημοκρατίας με 
όλες τις συνέπειες.

Η εκχώρηση κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Δημοκρατάς με τέτοια πρόταση θα αποτελεί παράνομη πράξη εκ μέρους του Προέδρου και της Κυβέρνησης του, ως απόρροια του ορκου πίστεως προς το Σύνταγμα τον οποίο έδωσαν με την ανάληψη των καθηκόντων τους.    

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει την πρόταση της για την Αμμόχωστο, να αποσυνδέσει το θέμα απο τις Συνομιλίες που ξεκίνησαν και να απαιτήσει ως θέμα αρχής να εφαρμοσθούν τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ του 1977 για την Αμμόχωστο. Δηλαδή, να ζητεί και να επιμείνει στην παράδοση της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της υπο τη Διοίκηση του ΟΗΕ όπως προνοείται στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

 Καλούμε τους συμπατριώτες Αμμοχωστιανούς να μην επιτρέψουν υλοποίηση της παρούσας εξαγγελίας  για την Αμμόχωστο διότι δεν εξυπηρετεί καθόλου ούτε τα δικά τους συμφέροντα και Ανθρώπινά  Δικαιώματα , αλλά ούτε και του Κυπριακού Λαού γενικώτερα.


 Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια


antiparakmi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.