Σελίδες

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Γέμισε μπαλόνια ο ουρανός του Βερολίνου για το Τείχος - 25 χρόνια από την Πτώση

Γέμισε μπαλόνια ο ουρανός του Βερολίνου για το Τείχος
Υπό τους ήχους της Ωδής της Χαράς του Λούντβιχ φαν Μπετόβεν, ο ουρανός του Βερολίνου γέμισε χιλιάδες μπαλόνια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την πτώση του Τείχους.
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και σε όλο το κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας για να δουν να υψώνονται τα περίπου 7.000 μπαλόνια που είχαν τοποθετηθεί σε ένα τμήμα μήκους 15 χλμ. του Τείχους που χώριζε το Βερολίνο από το 1961 ως την 9η Νοεμβρίου 1989.
Τα φωτεινά μπαλόνια συμβολίζουν τα αναμμένα κεριά των Ανατολικογερμανών που ζητούσαν περισσότερη ελευθερία από ένα γηράσκων σταλινικό καθεστώς.
Τα πρώτα μπαλόνια θα αφεθούν πάνω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, τα τελευταία πάνω από τη γέφυρα Bornholmer Strasse, πρώτο σημείο διέλευσης μεταξύ του Ανατολικού και του Δυτικού Βερολίνου που άνοιξε στις 9 Νοεμβρίου 1989 στις 23.30' το βράδυ.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ανατολικογερμανός μεθοριακός φρουρός Χάραλντ Γιόγκερ, ο οποίος έδωσε την εντολή να ανοίξει η πύλη εκείνη τη νύχτα και μια ανθρώπινη παλίρροια να τη διασχίσει.
«Αυτή η πόλη έχει γράψει (μία σελίδα) της ιστορίας», σχολίασε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ που μεγάλωσε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. «Η ανάγκη του ανθρώπου για ελευθερία δεν μπορεί να καταστέλλεται επ' άπειρον», δήλωσε σε παρέμβασή της σε εκδήλωση στο μουσείο Neue Nationalgalerie χθες βράδυ.
Γέμισε μπαλόνια ο ουρανός του Βερολίνου για το Τείχος
Η 9η Νοεμβρίου είναι ημερομηνία ιδιαίτερα συμβολική στη Γερμανία, γιατί την ίδια ημέρα το 1938 οι ναζί έκαναν ένα φοβερό μαζικό πογκρόμ, που έμεινε στην ιστορία ως η «Νύχτα των Κρυστάλλων».

Γέμισε μπαλόνια ο ουρανός του Βερολίνου για το Τείχος
ΕΘΝΟΣ

Το σχόλιο μας:  Μπορεί με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου να έπεσαν μαζί και τα κουμμουνιστικά καθεστώτα της ανατολικής Ευρώπης, οι κουμμουνιστές όμως παρέμειναν. Έβγαλαν τα αμπέχονα και έβαλαν κουστούμι ή ταγέρ με πρώτη και καλύτερη την τότε ανατολικογερμανίδα κουμμουνίστρια κομισάριο Άγελα Μέρκελ που σήμερα βιάζει καπιταλιστικά όλη την Ευρώπη. Στην Βόρειο Ήπειρο φυσικά ακόμα κάνουν κουμάντο οι ελληνόφωνοι μούλοι του ενβέρη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.