Σελίδες

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Καλά, από τον Σαμαρά το περιμέναμε ότι θα ξαναέταζε τις συντάξεις - τώρα μας πήρε χαμπάρι και ο Τσίπρας!

Στις τελευταίες ομιλίες του ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται στις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών. Ο πρωθυπουργός μετά τις αγάπες και τις σκέψεις του προς το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό αποφάσισε προεκλογικά να δεσμευτεί ότι θα επαναφέρει τις συντάξεις ανασφάλιστων υπερήλικων εντός του 2015. Νομίζω ότι είναι πια αργά για δάκρυα κύριε Σαμαρά….αν το πιστεύετε αυτό τότε γεννιούνται κάποια βασικά ερωτήματα:
- Γιατί η κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή στις 500 περίπου τροπολογίες που ψηφίστηκαν το τελευταίο μηνά στην βουλή δεν πέρασε τροπολογία για τους ανασφάλιστους υπερήλικες;
- Γιατί τόσο καιρό στις συναντήσεις των Βορειοηπειρωτικών φορέων που είχαν με μέλη της κυβέρνησης σας δεν έκαναν καμία αναφορά στην επαναφορά των συντάξεων;
Ας μην ξεχάσουμε βεβαίως και τις δηλώσεις του διοικητή του ΟΓΑ που είχε δηλώσει δημοσίως και πριν τις Ευρωεκλογές ότι τον Μάιο 2014 οι συντάξεις θα δοθούν κανονικά στους ανασφαλίστους και χρησιμοποιώντας την γνωστή φράση…. «με εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά θα γίνει επαναφορά των συντάξεων».
Την στιγμή που δεν έγιναν όλα τα παραπάνω είναι και πολύ δύσκολο να σας πιστέψουν οι Βορειοηπειρώτες ψηφοφόροι.
Αλέξης Τσίπρας: Δεσμεύομαι για τις συντάξεις μόνο αν είμαι αυτοδύναμος
Συνάντηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη Βορειοηπειρωτικών και Ποντιακών Συλλόγων είχε ο Αλέξης Τσίπρας και κύριο θέμα συζήτησης ήταν η επαναφορά των συντάξεων. Στην ομιλία του ο κύριος Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι για να γίνει η επαναφορά του επιδόματος του ΟΓΑ πρέπει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να έχει πλήρη αυτοδυναμία στην βουλή σε διαφορετική περίπτωση…ξεχάστε τις συντάξεις. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να σας πω ότι έχουμε πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών αλλά και της μεγάλης ευθύνης αντιμετωπίζουμε. Δεν θελήσαμε να συναντηθούμε σήμερα για να επαναλάβουμε αυτό που συνηθίζουν τα κόμματα εξουσίας, λίγο πριν τις εκλογές να υπόσχονται πράγματα τα οποία δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν. Εμείς ερχόμαστε να δεσμευτούμε απέναντί σας πάνω σε συγκεκριμένες κινήσεις και συγκεκριμένα μέτρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν μια μεγάλη αριστερή, δημοκρατική και πατριωτική δύναμη βλέπει στο πρόσωπο των ομογενών – προσφύγων της χώρας μας ένα αναπόσπαστο μέρος του ελληνισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τους ομογενείς μας και πρώτα από όλα, δεσμεύεται να αποκαταστήσει την πιο μεγάλη αδικία που υπέστησαν, με το εξοντωτικό κόψιμο, από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, της πενιχρής σύνταξης σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες της ομογένειας. Την δέσμευση αυτή, την εντάσσουμε στον πρώτο πυλώνα του προγράμματος που εξαγγείλαμε στη Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Εμείς έχουμε στόχο να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όχι για να μοιράζουμε -όπως κάποιοι λένε- προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά για να επανεντάξουμε την Ελλάδα στην κανονικότητα και να την ξανακάνουμε ευρωπαϊκή χώρα. Διότι μια χώρα με εκατομμύρια ανέργους, άστεγους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες αναξιοπρέπειας δεν είναι μια ευρωπαϊκή χώρα. Είναι μια χώρα που κατρακυλάει προς το επίπεδο ζωής του τρίτου κόσμου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και θέλω να επισημάνω ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Είναι κοστολογημένο με εθνικούς πόρους, είναι σχεδιασμένο πάνω στης σημερινές δυνατότητες της χώρας και προκύπτει από μια ριζική αλλαγή πολιτικών και κοινωνικών προτεραιοτήτων, στο πλαίσιο ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
Υπάρχει όμως και μια δεύτερη διάσταση, η ηθική. Γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι που ήρθαν από την πρώην ΕΣΣΔ αποτελούν ένα από τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Άνθρωποι του μόχθου άνθρωποι που ζουν από το υστέρημά τους που ποτέ δεν δημιούργησαν προβλήματα στην ελληνική κοινωνία. Θεωρούμε υποχρέωσή μας, εθνική και πατριωτική υποχρέωση, να βοηθήσουμε για την οριστική ένταξή τους στον κοινωνικό και τον εθνικό κορμό.
Βάλτε πλάτη, δε θα είναι όλα ρόδινα την επόμενη μέρα
Θέλω όμως να σας να σας επισημάνω ότι χρειάζεται μια νέα νοοτροπία και από τα κοινωνικά στρώματα που δοκιμάζονται. Δεν έχουμε τα περιθώρια, ούτε και είναι σωστό να μπούμε στην λογική οικοδόμησης πελατειακών σχέσεων, Αυτό που ζητάμε να μεταφέρετε στα μέλη των συλλόγων σας ότι αυτοί που συναντήσατε στον ΣΥΡΙΖΑ σας μίλησαν καθαρά, σας εξέφρασαν την αποφασιστικότητα και την επιθυμία τους να αποκαταστήσουν τις μεγάλες πληγές του Μνημονίου αλλά δε σας κορόιδεψαν. Δεν σας είπαν ότι όλα θα είναι ρόδινα την επόμενη μέρα. Σας ζητάμε να βάλετε πλάτη. Όχι μόνο για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, αλλά για να ξαναστήσουμε όλοι μαζί την χώρα στα πόδια της».


Πηγή: www.himara.gr
Το σχόλιο μας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε μόνο στους ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, αποκάλεσε το κόμμα του μεταξύ άλλων και ως "πατριωτική δύναμη", ενώ έκανε λόγο και για "πατριωτικές υποχρεώσεις". Αχ αυτή η άτιμη προοπτική εξουσίας!!!

2 σχόλια:

  1. Μας κοροϊδεύουν και οι δυο τους.
    Θρασύτατα.

    Ο ένας επειδή ο ίδιος ήταν αυτός που έκοψε τις συντάξεις, και τώρα συνεχίζει να δίνει νέες υποσχέσεις (όπως έδινε και πριν τις ευρωεκλογές, και δεν τις τήρησε)
    και ο άλλος δεσμευόμενος μόνον σε περίπτωση αυτοδυναμίας! (που φυσικά δεν θα συμβαίνει), συνεπώς κατ ουσίαν δεν δίνει ούτε υπόσχεση.
    Από τη Σκύλλα, στη Χάρυβδη.

    Αν οι βορειοηπειρώτες αναζητούν πράγματι πατριωτικές φωνές, αν το κίνητρό τους δεν είναι μόνον ψεύτικες υποσχέσεις εφημερίας αλλά η πατρίδα μας η Βόρειος Ήπειρος, τότε μάλλον πρέπει να στραφούν σε μικρότερα κόμματα (Χ.Α., και ΑΝ.ΕΛ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. vorioipirotes opou gis enothite
    alios na pate n' apaftothite

    i ellada paei alvania

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.