Σελίδες

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ερώτηση βουλευτή Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά για την αλλοίωση της πληθυσμιακής ομοιογένειας στο Πωγώνι της Β. Ηπείρου

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Αλλοίωση της πληθυσμιακής ομοιογένειας στο Πωγώνι της Βορείου Ηπείρου»

Σύμφωνα με καταγγελίες το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνει χώρα στοχευμένη και μεθοδευμένη αλλοίωση της πληθυσμιακής ομοιογένειας των ελληνικών μειονοτικών χωριών της Βορείου Ηπείρου. 
Mία εξαμελής οικογένεια από το Λαζαράτι Αργυροκάστρου εγκαταστάθηκε αυθαίρετα στο μειονοτικό χωριό Πολύτσανη της Επαρχίας Πωγωνίου, έχτισε σπίτι σε γη που δεν της ανήκει και ζήτησε να εγγραφεί στο Δημοτολόγιο της Επαρχίας. Παρά τις αντιρρήσεις του Έπαρχου και άλλων τοπικών φορέων, το Δημοτολόγιο υποχρεώθηκε να εγγράψει στο μητρώο του τα μέλη της εν λόγω οικογένειας.
Αξίζει να τονιστεί ότι η αλλοίωση της ομοιογένειας του ελληνικού μειονοτικού πληθυσμού της Βορείου Ηπείρου συνιστά μία ακόμη κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των αδελφών μας από το αλβανικό κράτος. 
Επιπλέον, πρόκειται για καταστρατήγηση και παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία εγκρίθηκε και υπογράφηκε από το αλβανικό κοινοβούλιο το 1999 και έκτοτε αποτελεί νόμο του κράτους.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Έχουν σκοπό να επιληφθούν ταχύτατα του ζητήματος προκειμένου η οικογένεια από το Λαζαράτι Αργυροκάστρου να απομακρυνθεί από την Πολύτσανη Πωγωνίου με σκοπό να μην επιτραπεί η πληθυσμιακή αλλοίωση του ελληνικού μειονοτικού πληθυσμού της Βορείου Ηπείρου;
Τι θα πράξουν ώστε η Αλβανία να μην καταπατήσει και παραβιάσει ξανά τους νόμους που προστατεύουν την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου;

Αθήνα, 18/02/2015


Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς                                                                                                      
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟY ΣΥΝΔΕΣΜΟY - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.