Σελίδες

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Οι αλβανικές αρχές καταζητούν για δεύτερη φορά τον 24χρονο Θωμά Χαϊδη!

Ήταν 15 Αυγούστου 2013 όταν ο Θωμάς Χαϊδης από το Λούκοβο συνελήφθη από την αλβανική αστυνομία μαζί με τον πατέρα του Ρομπέρτο, όταν πέρναγε τα ελληνο-αλβανικά σύνορα από τον μεθοριακό σταθμό στο Μαυρομάτι για να πάει στο χωριό καταγωγής του. Ο αιτιολογία, από αλβανικής πλευράς, της πολύωρης κράτησης του στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα τότε, ήταν "η υποκίνηση εθνοτικού μίσους κατά την παρουσία του στο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα". 

Πριν λίγες μέρες, στις 8 Οκτωβρίου 2015, ένα τζιπ της αστυνομίας των Αγίων Σαράντα έφτασε στο σπίτι των παππούδων του Θωμά Χαϊδη στο Λούκοβο, με τους αστυνομικούς που επέβαιναν στο όχημα να αναζητούν τον ίδιο. 
Όπως είπαν στην κυρία Αθηνά Χαϊδη, γιαγιά του 24χρονου Θωμά, ο εγγονός της καταζητείται για φόρους που οφείλει στο αλβανικό κράτος ως ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου HOTEL PALACE LUKOVA. Όταν η κυρία Χαϊδη απάντησε στους αστυνομικούς ότι ο εγγονός της ήταν στην Ελλάδα, αυτοί την ανάγκασαν να καλέσει από το κινητό της τηλέφωνο τον Θωμά.

Πράγματι ο Θωμάς Χαϊδης απάντησε στο τηλέφωνο περιμένοντας να ακούσει την φωνή της γιαγιάς του, αλλά αντί γι' αυτό άκουσε έναν αλβανό αστυνομικό να του λέει ότι κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ότι πρέπει να παρουσιαστεί το συντομότερο στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Σαράντα ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα και σύλληψη του στα σύνορα κατά την επόμενη διέλευση του μπαίνοντας στην αλβανική επικράτεια. 
Στην ερώτηση αν υπάρχει κάποια επίσημη καταγγελία ή ένταλμα σύλληψης, ο αστυνομικός απάντησε ότι ήταν πρωτοβουλία του Α.Τ. Αγίων Σαράντα να τον ενημερώσει!  
Επίσης δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το ύψος της φοροδιαφυγής που ισχυριζόταν ότι υπάρχει η πλευρά των αλβανικών αρχών.

Ο κ. Χαϊδης αν και γνώριζε ότι δεν είχε οικονομικές εκκρεμότητες προς το αλβανικό δημόσιο επικοινώνησε, για να βεβαιωθεί απόλυτα, με το λογιστικό τμήμα του ξενοδοχείου που έχει στην ιδιοκτησία του, από το οποίο πληροφορήθηκε ότι δεν οφείλει απολύτως τίποτα και ότι είναι καθ' όλα εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις του. 

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι η οικογένεια Χαϊδη στο Λούκοβο, έχει μπει στο στόχαστρο του αλβανικού κράτους και παρακράτους. 
Μετά την επίθεση στον 80χρονο Θωμά Χαϊδη πριν από ένα μήνα, στις 11 Σεπτεμβρίου, από αλβανούς εποίκους, ένα άλλο μέλος της οικογένειας ο 24χρονος συνονόματος εγγονός του, μαθαίνει από τις ίδιες τις αλβανικές αρχές ότι καταζητείται για ανύπαρκτες κατηγορίες...  




Ο Θωμάς Χαϊδης μέσα στον κόκκινο κύκλο δεξιά με τον πατέρα του Ρομπέρτο, εντός του κόκκινου κύκλου αριστερά, σταμπαρισμένοι από αλβανικά ΜΜΕ για την παρουσία τους στο μνημόσυνο για τον Χιμαραίο Εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα το 2013.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.