Σελίδες

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΡΑΜΜΟΣ 2016. ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ οι ΠΕΣΟΝΤΕΣ των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ που συνέτριψαν την κομμουνιστική ανταρσία 1946-1949.

ΓΡΑΜΜΟΣ 2016

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 
ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1946-1949.

Την Κυριακή 28-08-2016 τελέσθηκε με λαμπρότητα η εθνικοθρησκευτική εκδήλωση μνήμης - Επέτειος της Νίκης του Στρατού μας στο Γράμμο και το Βίτσι έναντι των κομμουνιστοσυμμοριτών του «Δ.Σ.Ε.» που αιματοκύλησαν την πατρίδα κατά τα έτη 1946-1949. Στο Γράμμο (Βούρμπιανη Κονίτσης) έγινε το καθιερωμένο μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων Αξιωματικών , Υπαξιωματικών και Οπλιτών του Ελληνικού Στρατού καθώς και των Πεσόντων της, θρυλικής ,Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δρυινπουπόλεως Πωγωνιανής κ Κονίτσης κ. κ. Ανδρέα.


Εκατοντάδες προσκυνητών (άνω των 1.000 ατόμων) κατέκλυσαν τη Βούρμπιανη με δεκάδες λεωφορεία να φέρνουν προσκυνητές από όλη την Ελλάδα. Διοργανωτής της εκδήλωσης μνήμης ήταν η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) παρ/μα Ιωαννίνων. 
Επίσης παρέστησαν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μπαρμπαρούσης Κων., Παππάς Χρήστος και ο Ευρωβουλευτής-Αντιστράτηγος ε.α. Επιτήδειος Γεώργιος .Μετά το μνημόσυνο εντός του ναού και τoν εθνικό Ύπμνο (που έψαλλαν ΑΠΑΝΤΕΣ δυνατά), ο κόσμος μετέβει στο προαύλιο όπου έγινε έπαρση σημαίας ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών, εψάλη τρισάγιο στο μνημείο Πεσόντων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των στρατευμένων παλικαριών που έπεσαν ηρωικά στο Γράμμο. 
Έπειτα απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Αθηνών Υποστράτηγος ε.α. Δανιάς Ευάγγελος. Υπογράμμισε τη σημασία της ανάληψης της Αρχιστρατηγίας από τον Αλ. Παπάγο στη σύντομη Ιστορική ομιλία του για την Νίκη των Ενόπλων Δυνάμεων τον Αύγουστο του 1949.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ Ιωαννίνων Αντιστράτηγος ε. α. κ. Κωστούλας Δημ. εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας. Με ένα σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους προσκυνητές που προσήλθαν και φέτος στην εκδήλωση μνήμης. Στηλίτευσε την απουσία της επίσημης Πολιτείας από το ιερό μνημόσυνο. Εξήρε τη σημασία της θυσίας των πεσόντων του Στρατού και της Χωροφυλακής σε Γράμμο και Βίτσι.
ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΠΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΝΔΡΕΑ:
Τέλος στην ομιλία του ο Σερβασμιώτατος Μητροπολίτης Κονίτσης κ .κ. ΑΝΔΡΕΑΣ , εμψύχωσε και αναπτέρωσε το φρόνημα των προσκυνητών με ένα πύρινο λόγο. Εξήρε τη θυσία των στρατευμένων παιδιών της εποχής που έπεσαν ηρωικά τότε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Καυτηρίασε την προκλητική ενέργεια του ΚΚΕ που πήγε στο Λιτόχωρογια να τιμήσει τους αντάρτες του Δ.Σ.Ε. που επιτέθηκαν το 1946 στον Σταθμό Χωροφυλακής. Τόνισε και ο ίδιος τη σημασία της θυσία της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεμων και των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τα έτη του συμμοριτοπολέμου 1946-49. Έκλεισε το λόγο του καλώντας το λαό να παραμείνει πιστός στις Χριστιανικές και εθνικές αξίες.


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ - ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ
Τέλος και ο Βουλευτής της Χ.Α. κ. Παππάς, έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό αναφερόμενος στα γεγονότα της εποχής, στον πατέρα του που πολέμησε και τραυματίστηκε και κάλεσε τους παραβρισκομένους να φέρνουν τα παιδιά τους σε τέτοιες εκδηλώσεις οφειλόμενης μνήμης κι τιμής.

Ακολούθησε κατάθεση πολλών στεφάνων: από τον Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα, τον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Παππά, την Ε.Α.Α.Σ. Αθηνών, Ε.Α.Α.Σ. Ιωαννίνων, απόστρατους αξιωματικούς της Πολ. Αεροπορίας, ο τότε μαχητής του Γράμμου Αντιστράτηγος ε.α. Κόρκας για τη Λέσχη καταδρομών-Ιερολοχιτών, η Εθνική Αντίσταση Ε.Ο.Ε.Α-ΕΔΕΣ-ΠΕΣΕΑ, ο κ. Μπαφατάκης, η Εθνική Αντίσταση Ε.Ο.Ε.Α.-ΕΔΕΣ Άρτας κ. Θεοχάρης, η εθν. Αντίσταση ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Πρεβέζης, οι απόστρατοι της Χωροφυλακής και Αστυνομίας Ιωαννίνων & Άρτης, απόστρατοι της Αστυνομίας Πόλεων, η ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Λαρίσης, η Βασιλική Ένωση Ιωαννίνων κ. Γ. Τόσκας και Κονίτσης, οι έφεδροι αξιωματικοί Ν. Ιωαννίνων και Πρεβέζης, η Εθν. Αντίσταση Π.Α.Ο.-ΥΒΕ κ. Βουλγαρόπουλος Διον., η Β’ Μοίρα Καταδρομών, ο σύνδεσμος Καταδρομέων-Ιερολοχιτών Μακεδονίας, για τους μαχητές της Κρήτης ο κ. Ι. Φατσέας εκπρόσωπος από τους «Ανεξ. Έλληνες», κ.α.

-Η σεμνή εκδήλωση τελείωσε με την ανάκρουση του εθνικού Ύμνου. 
Κείμενο συνεργάτη της ομάδας "ο Παιδαγωγός"


Σχόλια προς τον μητροπολίτη Ανδρέα:
1) Επαινούμε τον αγωνιστή μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα, που συνεχίζει να παραβρίσκεται και να τιμά τους πεσόντες στον κομμουνιστοσυμμοριτοπόλεμο. 
Τα χιλιάδες παλικάρια στρατιώτες, αξιωματικοί, χωροφύλακες κλπ, του Ελληνικού Στρατού, που πολέμησαν, πέθαναν ή τραυματίστηκαν δικαιούνται τιμής και μνήμης.
Οι ψυχές τους δικαιούνται ένα τρισάγιο.


2) Τον Επαινούμε ακόμη επειδή έκλεισε την ομιλία του με την ευχή της ΕΝΩΣΗΣ της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα
Δεν ζήτησε ούτε γενικά και αόριστα "ανθρώπινα δικαιώματα" ούτε ημίμετρα όπως η Αυτονομία. Ως κομμάτι ελληνικής γης που οι ξένοι αποφάσισαν το 1913 να το παραχωρήσουν στην Αλβανία, ως γη  από αρχαιοτάτων χρόνων ελληνική, ως γη ποτισμένη με ελληνικό αίμα, απαιτεί ΔΙΚΑΙΩΣΗ.


3) Επαινούμε ακόμη τον μητροπολίτη Ανδρέα που όταν είδε φλας να φωτογραφίζουν μέσα στον ναό έσπευσε να παρακαλέσει να μην λαμβάνονται φωτογραφίες εντός του ναού. (οι ελάχιστες φωτογραφίες και τα πολύ σύντομα βίντεο που τραβήξαμε εντός του ναού, λήφθηκαν χωρίς φλας και απολύτως διακριτικά)
Συγκρίνετε την στάση του με τους υπόλοιπους μητροπολίτες που ποζάρουν ασταμάτητα από κάθε οπτική γωνία και δημοσιεύουν μετά τις φάτσες τους, τις πολυτελής μήτρες, τα εγκόλπια και τα επιγονάτια στα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων.


4) Λυπηθήκαμε όμως πολύ όταν ακούσαμε με τα αυτιά μας τον μητροπολίτη Ανδρέα να 
ψάλλει "Βαρθολομαίου του Οικουμενικού Πατριάρχου ....". 
Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις σε σχέση με την ταλαίπωρη ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο και την Αλβανική τρομοκρατία (πολύ ορθώς πράττει, ποίμνιο του είναι οι σκλαβωμένες περιοχές της Δρόπολης και της Πωγωνιανής αφού φέρει τον τίτλο "Δρυϊνουπόλεως και Πωγωνιανής"), 
και να μην έχει πληροφορηθεί τι συνέβη στην Κρήτη
Όταν κάποιοι δεσποτάδες και μια (ψευδο)σύνοδος αποδέχονται να χαρακτηριστούν οι αιρετικοί ως "εκκλησίες" οφείλεις να πάρεις θέση. 
Οφείλεις να διακόψεις το μνημόσυνο αυτού που υποδέχεται μέσα στις ακολουθίες του τον Πάπα, αυτού που δίδει λειτουργικό ασπασμό με τον αιρετικό, που βάζει να ψάλλουν το πολυχρόνιο στον αιρετικό, να τον θυμιατίζουν  και να τον αποκαλούν "Αγιότατο Πάπα Ρώμης".


5) Περιμένουμε από τον αγωνιστή μητροπολίτη  Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα, να μιμηθεί το σθένος του προκατόχου του Σεβαστιανού, που ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ σήκωνε το βάρος του βορειοηπειρωτικού αγώνα, και να τολμήσει την διακοπή του μνημοσύνου του οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Την ιστορία την γράφουν όσοι έχουν ψυχή. Αυτοί που ακόμη ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ,  κάνουν το χρέος τους.

Η ελληνορθόδοξη ιστορία μας, έχει αποδείξει ότι -σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στη φύση- με τη βοήθεια του Θεού, είναι πολύ εύκολο ένας ασήμαντος "νάνος" να αποδειχθεί "γίγαντας" αλλά εξίσου εύκολο και ένας "γίγαντας" να καταλήξει "νάνος".


Σύντομο Βίντεο:

Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Νεότερη Ενημέρωση:

Δείτε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πρωϊνός Λόγος (Ιωαννίνων).


Στην μια πλευρά της σελίδας το μνημόσυνο και οι εκδηλώσεις στον Γράμμο (από όπου απουσίαζαν προκλητικά οι τοπικές δημοτικές αρχές) 
και ακριβώς δίπλα 
η επίσημη τελετή από το Δήμο Ιωαννιτών, παρουσία του Δημάρχου κ. Μπέγκα, προς τιμήν της εκτελεσθείσας από Στρατοδικείο κομμουνίστριας Πρίντζου το 1948!
Ο Δήμαρχος αντί να τιμά τους πεσόντες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, τιμά αυτούς που προσπάθησαν να ιδρύσουν Σλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας σφάζοντας όσους δεν ήταν μαζί τους, καίγοντας και παίρνοντας μαζί τους παιδιά (παιδομάζωμα). Ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.