Σελίδες

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Μήπως την έχουμε ξεχάσει τη Χειμάρρα;


Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσαν οι Χειμαρριώτες μετά τη συ­γκέντρωσή τους τον Δεκαπενταύγουστο με αφορμή την προσπάθεια υφαρπαγής ελληνικών μειονοτικών περιουσιών και τη μετατροπή της Χειμάρρας σε πολυτελές θέρετρο που θα ελέγχεται από εταιρείες και επιχειρηματίες φιλικά προσκείμενους στην κυβέρνηση...

Είναι ιστορικό χρέος να προβάλουμε το περιεχόμενο του ψηφίσματος αυτού, που αποτελεί κραυγή αγωνίας όλου του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου:

«Η κατάσταση στην περιοχή της Χειμάρρας, σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά δικαιώματα, έχει χειροτερέψει τα τελευταία 25 χρόνια εξαιτίας ενεργειών και αυθαιρεσιών της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία ενθαρρύνει ανθρώπους με πολιτική και οικονομική δύναμη καθώς και μέλη συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και της μαφίας να καταπατούν και να κλέβουν συστηματικά τις περιουσίες των Χειμαρριωτών. Το Κοινοβούλιο, η κυβέρνηση, το δικαστικό σύστημα, η δημόσια διοίκηση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χρησιμοποιούνται για να αφανίσουν τη Χειμάρρα και την ιστορία της και να επιβάλουν πολιτικές αφομοίωσης, που έχουν υιοθετηθεί από το νέο νομικό πλαίσιο και τις αποφάσεις της αλβανικής κυβέρνησης κι έχουν ως αποτέλεσμα την παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς και του Συντάγματος της Αλβανίας.

Οι Χειμαρριώτες:

1. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση όλων πολεοδομικών σχεδίων, αναπτυξιακών σχεδίων, απαλλοτριώσεων και δωρεών κοινοτικής γης σε οποιοδήποτε εγχώριο ή αλλοδαπό ψευδοεπενδυτικό σχήμα, που η αλβανική κυβέρνηση σχεδιάζει και εφαρμόζει στην περιοχή μας, έως ότου ένα κανονικό, δίκαιο και εγγυημένο σύστημα καταγραφής των ιδιωτικών και κοινοτικών περιουσιών ολοκληρωθεί για το σύνολο της περιοχής της Χειμάρρας.

2. Απαιτούμε την κατάργηση του καταστροφικού νόμου 7501 περί αγροτικής γης, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την υφαρπαγή αγροτικής γης από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της, την καταστροφή χιλιάδων ελαιόδεντρων και την κατασκευή προσβλητικών κτιρίων, βασισμένων σε ψεύτικους τίτλους ιδιοκτησίας. Όλα αυτά υποβοηθήθηκαν από την απουσία διαδικασίας για την ολοκληρωτική καταγραφή των περιουσιών, την απαγόρευση καταγραφής περιουσιών που επεστράφησαν στους νόμιμους κληρονόμους τους με δικαστικές αποφάσεις και της διαδικασίας επιστροφής ιδιοκτησιών που κατασχέθηκαν.

3. Απευθύνουμε έκκληση σε διεθνείς, ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς εταίρους να ασκήσουν πίεση στους αλβανικούς νομοθετικούς και διοικητικούς θεσμούς ώστε να ακυρώσουν όλους τους αντισυνταγματικούς νόμους και τις κυβερνητικές αποφάσεις που παραβιάζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, αρχής γενομένης από τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, τον νέο νόμο για την αποζημίωση απαλλοτριωμένων περιουσιών και τον νέο νόμο περί τουρισμού.

4. Απαιτούμε την αμετάκλητη επιστροφή όλων των κοινοτικών γαιών και όσων ανήκουν στην Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Χειμάρρας, την οποία η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί. Επίσης απαιτούμε την επιστροφή των περιουσιών που ανήκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις και των ιδιοκτησιών που ανήκουν στον δήμο.

5. Ζητάμε την άμεση παύση των εργασιών κατασκευής θερέτρων και των αποκαλούμενων «τουριστικών χωριών» έως ότου η αλβανική κυβέρνηση αποδείξει με διαφάνεια στους Χειμαρριώτες τη νομιμότητα των τίτλων ιδιοκτησίας με βάσει τους οποίους εκδόθηκαν οι σχετικές άδειες κατασκευής.

6. Απευθύνουμε έκκληση στους αντιπροσώπους σας στην Αλβανία να ασκήσουν πίεση ώστε να εφαρμοστεί η νέα διαδικασία αποποινικοποίησης και δικαστικής μεταρρύθμισης όσο το δυνατόν συντομότερα και να συμπεριλάβει και την περιοχή της Χειμάρρας, όπου έχουν λάβει χώρα τεράστιες υποθέσεις απάτης και κλοπής περιουσιών από μέλη της αλβανικής μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος, που συνδέονται με πολιτικούς, ολιγάρχες και ανθρώπους κοντά στους διοικητικούς και δικαστικούς θεσμούς, κάτω από την ομπρέλα των καλούμενων σχεδίων για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Με πίστη στον Θεό και σεβασμό προς το αλβανικό Σύνταγμα, οι Χειμαρριώτες εκφράζουμε με αυτό το ψήφισμα την ελεύθερη βούλησή μας και τις προσδοκίες μας, ελπίζοντας στην υποστήριξη και στην κατανόησή σας σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να προστατεύσουμε τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά μας και να επιτύχουμε την εφαρμογή του νόμου και της δικαιοσύνης στην περιοχή της Χειμάρρας και σε ολόκληρη την Αλβανία.

Ειλικρινά,
Υπογεγραμμένο από όλους
τους ελεύθερους αυτόχθονες Χειμαρριώτες».

Ο εξωφρενικός
exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής
04/09/2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.