Σελίδες

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Κοσσυφοπέδιο: Αλβανοί εμπόδισαν Σέρβους να επισκεφθούν ερειπωμένη εκκλησία!

Αλβανοί στη Μουσούστιτσε, στη Σούβα Ρέκα, του Κοσσυφοπεδίου  συγκρούσθηκαν με την αστυνομία το πρωί της Κυριακής 28 Αυγούστου, όταν έκλεισαν το δρόμο που οδηγούσε  προς το χωριό για να  μην πάνε οι εκτοπισμένοι- εξορισμένοι  Σέρβοι  στην ερειπωμένη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Οι παλαιοί κάτοικοι του χωριού είχαν έρθει με λεωφορείο για να δούνε τις περιουσίες τους που άφησαν και να τελέσουν Θεία Λειτουργία στο ναό του χωριού που είναι αφιερωμένος στην Παναγία, όπως σημειώνει σερβικό δημοσίευμα.

Οι Αλβανοί είχαν κλείσει το δρόμο και όταν εμφανίσθηκε η αστυνομία άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και γυάλινα μπουκάλια εναντίον τους.

Τελικά, οι παλαιοί κάτοικοι του χωριού επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο που τους έφερε  και κατευθύνθηκαν  στο μοναστήρι στη Ζοτσίστε για να εκκλησιασθούν λόγω της γιορτής της Παναγίας (με το παλαιό ημερολόγιο).

Σημειώνεται ότι κατά τη σύγκρουση Αλβανών και αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου οι αστυνομικοί πέταξαν δακρυγόνα  και έφεραν ασπίδες και κράνη για να αντιμετωπίσουν τους διαμαρτυρόμενους που έχουν καταλάβει τις περιουσίες των Σέρβων και κατέστρεψαν την εκκλησία του χωριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.