Σελίδες

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Για εποικισμό της Β. Ηπείρου με πρόσφυγες ανησυχεί η Ελένη Θεοχάρους

Μετά την μεταφορά 3 χιλιάδων Σιιτών στην Αλβανία από τον  καταυλισμό Ashraf του Ιράκ «προκαλεί ανησυχία και πρέπει να θέτει σε συναγερμό τον κάθε δημοκράτη πολίτη, η μεταφορά 3 χιλιάδων Ιρανών Σιιτών από το στρατόπεδο Ελευθερία-Ashraf του Ιράκ, «προσωρινά»  έξω από τα Τίρανα της Αλβανίας.

Δεν θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να δοθεί βοήθεια προς ανθρώπους θύματα του πολέμου ανεξαρτήτως θρησκεία, χρώματος ή εθνικότητας, αλλά εκείνο που μας ανησυχεί είναι το σχέδιο μετακίνησής του προς τη Βόρειο  Ήπειρο που άρχισε ήδη να υλοποιείται σταδιακά. 

Η χρήση των προσφύγων αυτών προορίζεται να γίνει εργαλείο  εκμετάλλευσης από την αλβανική Κυβέρνηση σε βάρος της Ελληνικής  μειονότητας της Βορείου Ηπείρου στα πλαίσια των σχεδιασμών αλλοίωσης της δημογραφικής σύνθεσης του πληθυσμού που υλοποιείται εδώ και καιρό».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει: «Οφείλουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, διότι η αλβανική Κυβέρνηση επί μακρόν τηρεί εχθρική στάση σε βάρος της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

Ως Έλληνες και ως πολίτες που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς μπροστά στο τελικό κτύπημα για  τον αφανισμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.