Σελίδες

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ξήλωμα πινακίδων και διαρρήξεις στη Δερόπολη


Έξαρση αλβανικής επιθετικότητας και παραβατικότητας σημειώθηκε τον μήνα Δεκέμβριο κατά του Ελληνισμού στην περιοχή της Δερόπολης.

Στα μέσα του μήνα ομάδα αλβανών εθνικιστών ξήλωσε από την εθνική οδό Κακαβιάς - Αργυροκάστρου πινακίδες γραμμένες στα ελληνικά και στα αλβανικά που σηματοδοτούσαν την κατεύθυνση στα χωριά Γλύνα και Γράψη.
Την κίνηση του αυτή μάλιστα την μαγνητοσκόπησαν σε βίντεο (παρατίθεται παραπάνω).

Παραθέτουμε το σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας "Jeta Osh Qef":

Αργυρόκαστρο
Αλβανός από την " τσαμουριά" καταστρέφει τις πινακίδες στην Ελληνική Γλώσσα.
Ένας αλβανός της " τσαμουριάς" εξαγριώθηκε ενώ περνούσε για το Αργυρόκαστρο όταν αντίκρισε μια πινακίδα η οποία έδειχνε την κατεύθυνση για τη Γλύνα και τη Γράψη στην αλβανική γλώσσα αλλά και στην Ελληνική. 
Εκνευρισμένος για το γεγονός που του φάνηκε άδικο, ο αλβανος της " τσαμουριάς" βγήκε από το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε προς την πινακίδα και την ξερίζωσε. 
"Τι ζητάει αυτή η πινακίδα εδώ βρε αδερφέ;" γράφει το άτομο που έστειλε το βίντεο στην ιστοσελίδα "Jeta Osh Qef", ενώ υπενθυμίζει και την γενοκτονία που έπραξαν για χρόνια οι Έλληνες στους αλβανούς.

Εντωμεταξύ, τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει διαρρήξεις σε τουλάχιστον σαράντα οικίες στην Δερβιτσάνη, ενώ παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και σε άλλα χωριά της Δρόπολης, όπως στην Γράψη και στα Σωφράτικα.

Κοινό χαρακτηριστικό των διαρρήξεων είναι ότι σε όλα σχεδόν τα σπίτια που παραβιάστηκαν δεν σημειώθηκαν κλοπές, παρόλο που στο εσωτερικό τους υπήρχαν αντικείμενα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν λεία για τους κακοποιούς.

Το συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι ότι η τακτική εκφοβισμού κατά των Ελλήνων κορυφώνεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.