Σελίδες

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Μπομποστίτσα Κορυτσάς: Προσπάθησαν να κάψουν την Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το Μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων του 40'

Όπως ενημερωθήκαμε από τον μόνο μάρτυρα τον φύλακα και συντηρητή της Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπομποστίτσα, αλλά και είδαμε με τα μάτια μας και αποθανατίσαμε με το φακό μας στις 21/08/2014 άγνωστα άτομα προσπάθησαν με εμπρησμό να κάψουν την Μονή αυτή.

Ο ίδιος ο Θ. Γ (βάζουμε τα αρχικά για ευνόητους λόγους) μετά την Θεία Λειτουργία ενημέρωσε του συγχωριανούς του και εμάς πως στις 21/08 κατά την ώρα που εργαζόταν για να αφαιρέσει τα ξερόχορτα η κόσα του έσπασε και καθώς ανέβηκε κοντά στο ναό,  είδε δύο άτομα νεαρής ηλικίας οι οποίοι έρχονταν προς τα εκεί. Τον χαιρέτισαν και ζήτησαν να δουν το ναό, αφού άναψαν κεριά, χωρίς να κάνουν σταυρό και φυσικά με πρόθεση να ελέγξουν το χώρο και τα άτομα που ήταν εκεί, έφυγαν. 

Ο Θ. Γ συνέχισε να διορθώνει την κόσα του χωρίς να δίνει σημασία όταν μετά από πέντε λεπτά από την αποχώρηση τους ξέσπασε φωτιά κοντά στην είσοδο της Μονής η οποία δεν φαίνεται από το ναό. 

Σε μήκος δύο και παραπάνω μέτρων είχαν ρίξει εύφλεκτο υλικό με στόχο να πάρουν τα πολλά ξερόχορτα γύρω από την Μονή με αποτέλεσμα να καεί η Μονή, ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αλλά και το μνημείο τον Ελλήνων Πεσόντων που βρίσκεται στο ίδιο χώρο (πριν από κάποια χρόνια έκαψαν τα στεφάνια που κατατέθηκαν για την επέτειο της 28 Οκτωβρίου). Ίσως κανείς να πει πως το μνημείο είναι από τσιμέντο, αλλά εδώ πρόκειται για μια πράξη που από μόνη της και χωρίς ζημιές αποτελεί δήλωση απειλής προς όλους τους ορθοδόξους, τους Έλληνες και τους κατοίκους του χωριού.

Η συγκεκριμένη πράξη κατά την γνώμη μας αποτελεί φυσικό επακόλουθο της προπαγάνδας των Αλβανικών ΜΜΕ και ακραίων ατόμων,  που προβάλλονται και  επιτίθενται συνεχώς, και τελευταία άγρια, προς την Ορθοδοξία των Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο αλλά και οτιδήποτε ελληνικό δείχνοντας μεγάλη αχαριστία και ξεχνώντας όσα προσέφερε και προσφέρει η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός στην Αλβανία και τους κατοίκους της. Επίσης πρέπει να κατανοήσουμε πως ο πόλεμος γίνεται όχι μόνο με τα ΜΜΕ αλλά και στην πράξη. 

Ακραίοι ισλαμιστές (που δεν έχουν καμία σχέση με τους μουσουλμάνους της Κορυτσάς οι οποίοι συμβιώνουν με τους ορθοδόξους αρμονικά εδώ και εκατοντάδες χρόνια) προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα και εχθρικό κλήμα μεταξύ των διάφορων θρησκευτικών κοινοτήτων στην Κορυτσά και σε ολόκληρη την Αλβανία. 
Η αυθάδεια των ΜΜΕ προς οτιδήποτε ορθόδοξο και σαφής παρέμβαση όλων, αυθαίρετα στις υποθέσεις της ορθόδοξης εκκλησίας, ετοιμάζει χέρια για να βάλουν φωτιά και ίσως αργότερα να σκοτώσουν.


Ο εμπρησμός αυτός είναι ξεκάθαρη απειλή και εκφοβισμός προς όλους τους ορθοδόξους και τους Έλληνες ειδικά στην Μπομποστίτσα και την Κορυτσά. Ευχόμαστε όμως να είναι κάτι μεμονωμένο και να μην έχουμε αργότερα πράξεις που θα προκαλέσουν προβλήματα και ακραίες αντιδράσεις από μας. Θα περιμέναμε από την αστυνομία να ρίξει φως στην υπόθεση αλλά δεν πρόκειται να συμβεί. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.