Σελίδες

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Το Παρόν της Κυριακής για τη στάση της κυβέρνησης Ράμα: Καλά μας κάνουν!...

Για όλους όσους πίστευαν ότι ο αλβανός πρωθυπουργός καταλαβαίνει από κινήσεις καλής θέλησης και από «συντροφικότητες», να σας ενημερώσουμε ότι η κυβέρνηση Ράμα όχι μόνο δεν συζητά την εφαρμογή της συμφωνίας της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, αλλά στρέφεται και δικαστικά εναντίον όσων συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας με την Ελλάδα. Και όπως ανέφεραν τα αλβανικά ΜΜΕ, η Εισαγγελία Τιράνων, μετά τη μήνυση που κατέθεσε το ΥΠΕΞ, «έχει σοβαρές υπόνοιες ότι με την ελληνοαλβανική συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες εθίγησαν σοβαρά τα συμφέροντα της Αλβανίας…». 

— Η Εισαγγελία έχει καλέσει 11 εμπειρογνώμονες και διπλωμάτες που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα ασκηθεί δίωξη και εναντίον του τότε υπουργού Εξωτερικών Λ. Μπάσα, που τώρα είναι αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Όχι από Πύρρο Δήμα

Οι Αλβανοί, στο βρώμικο παιγνίδι που παίζουν εις βάρος του Ελληνισμού της Χιμάρας, δεν δίστασαν να μπλέξουν και τον Πύρρο Δήμα. Έτσι εμφανίστηκε στον αλβανικό Τύπο ότι ο βορειοηπειρώτης ολυμπιονίκης και βουλευτής, γνωστός και ως «λιοντάρι της Χιμάρας», πήγε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και αφού συζήτησε με διάφορους τοπικούς παράγοντες το θέμα της διοικητικής διαίρεσης, συμφώνησε με τη μεθόδευση των Αλβανών, που ουσιαστικά αλλοιώνει τον ελληνικό χαρακτήρα της Χιμάρας.

Η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον Π. Δήμα, που στην ιστοσελίδα του εξήγησε ότι συναντήθηκε στη Χιμάρα με τον δήμαρχο Γιώργο Γκόρο και τον αλβανό βουλευτή Κ. Κοκεδήμα και τους εξήγησε ότι οι Βορειοηπειρώτες «δεν συμφωνούν» και ότι η διαίρεση αυτή «είναι απαράδεκτη και έρχεται σε αντίθεση με κάθε αρχή του διεθνούς δικαίου». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.