Σελίδες

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης: Επείγει η κατασκευή της οδικής σύνδεσης Ιωάννινα - Κακαβιά

PINAKIDES KAKABIA
• Το θέμα της κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, ως συνέχεια της Ιόνιας Οδού, έθεσε εκ νέου χθες ο Περιφερειάρχης προκειμένου να αξιοποιηθεί ο άξονας Τεργέστη – Γιάννενα. Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης για να ενισχύσει το επιχείρημα επεσήμανε ότι ήδη έχει βελτιωθεί ο οδικός άξονας Κακαβιά- Τίρανα: 

«Αυτό -είπε- προκαλεί μεγάλες υποχρεώσεις στην ελληνική πλευρά, ώστε άμεσα η Ιόνια Οδός να μην σταματήσει στη διασταύρωση Σκλίβανης, αλλά να φτάσει στην Κακαβιά. Αυτό το λέω προς την κεντρική διοίκηση, γιατί πλέον ο δρόμος  από Τεργέστη έως Γιάννενα, θα πρέπει να μας απασχολήσει. Έχουμε ευθύνες ως Ελλάδα να προωθήσουμε αυτά τα πράγματα στον τόπο μας. Και ίσως πρέπει να σκεφτούμε ότι τα εδάφη είναι πολύ πιο βατά στην περίπτωση σύνδεσης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με σιδηροδρομική γραμμή μέσω  του αλβανικού χώρου με την Τεργέστη».

Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την αναγκαιότητα επίσπευσης των εργασιών για την Ιόνια Οδό στην Π.Ε. Ιωαννίνων και ζήτησε  άμεσα να αποδεσμευτεί το στρατόπεδο Αβγού ώστε να "ακουμπήσει" η Ιόνια Οδός στην Εγνατία Οδό. 

 Τέλος, ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφερειακής Αρχής για την εκτροπή του Αχελώου: «Θεωρώ ότι είναι εθνικό έγκλημα που δεν τελειώνει το έργο. Είναι ένα έργο έτοιμο, το οποίο θα δώσει μεγάλη ανάσα στην εθνική οικονομία και θα αλλάξει την  τύχη της Θεσσαλίας και της δικής μας περιοχής. Το έργο είναι τελειωμένο, και αποτελεί υποχρέωση της ηγεσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας να πάει να το δει  και μετά να βγάλει  αποφάσεις». 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.