Σελίδες

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Μια δεύτερη ευκαιρία δίνει ο Πρόεδρος της αλβανικής Δημοκρατίας στους ελληνικής καταγωγής βουλευτές

Μια δεύτερη ευκαιρία δίνει ο Πρόεδρος της αλβανικής Δημοκρατίας στους ελληνικής καταγωγής βουλευτές
Με το αιτιολογικό ότι καταπατούνται  οι συνταγματικοί κανόνες για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο Πρόεδρος της αλβανικής Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισιάνι, επέστρεψε ξανά στη Βουλή  το νομοσχέδιο της  επιτροπής για το νέο χάρτη της διοικητικής διαίρεσης της χώρας, εγκεκριμένη από το αλβανικό Κοινοβούλιο με μια ψήφο κατά και μία λευκή.
Και για μερικούς  άλλους νόμους, ο αλβανός Πρόεδρος είναι κατηγορηματικός ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα της χώρας και πρέπει οι ανάλογες επιτροπές να ξανακοιτάξουν  τα νομοσχέδια αυτά και οι βουλευτές  ν’ αποφασίσουν και να ψηφίσουν  βασιζόμενοι στις συνταγματικές διατάξεις.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως άνθρωπο που παρακινείται από το ΔΚ και το Σαλί Μπερίσα, ήταν  περισσότερο θυμωμένος παρά κατηγορηματικός και δήλωσε πως  τα ίδια νομοσχέδια,  χωρίς την παραμικρή αλλαγή, θα ξαναψηφιστούν στην Βουλή και θα είναι τελεσίδικα.

Το γεγονός που τα νομοσχέδια αυτά θα περάσουν ξανά στην αλβανική Βουλή για να ψηφιστούν, δίνουν άλλη μια ευκαιρία στους ελληνικής καταγωγής βουλευτές να ξυπνήσειμέσα τους η ελληνική συνείδηση και να  διορθώσουν το λάθος που έχουν κάνει εις βάρος των συμφερόντων  της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός κατέκρινε σύσσωμος τόσο την αδιάλλακτη στάση του αλβανού Πρωθυπουργού και της δικής του κοινοβουλευτικής ομάδας, όσο και την στάση  των ελληνικής καταγωγής βουλευτών.  Σίγουρα θα έχουν πάρει το μήνυμα αυτό και θα  σκεφτούν καλά αυτή τη φορά, αν θέλουν να λέγονται Έλληνες κι αν μέσα τους έχει μείνει έστω και στο ελάχιστο το ελληνικό φρόνημα.

Όμως, σύμφωνα με τα  μέχρι τώρα μηνύματα,  μερικοί συνεχίσουν να υπηρετούν τυφλά  τα  αφεντικά τους,  σοσιαλιστές, και μάλιστα να περιοδεύουν στα δικά μας μέρη δίπλα σε πρόσωπα με ανθελληνικά αισθήματα.  Ο βουλευτής του ΣΚ και πρόεδρος της Ομόνοιας για το Παράρτημα των Τιράνων Α. Μάρτος, σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε πως είναι ευχαριστημένος με την νέα διοικητική διαίρεση και κάνει έκκληση, μαζί με τον υπαίτιο όλων των κακών, Κοκδήμα, με παντοίους τρόπους να πάρουν τον νέο δήμο της ελληνικής κοινότητας μας στους Αγ. Σαράντα εκλέγοντας δήμαρχο σοσιαλιστή.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι η στάση της Ομόνοιας. Τόσο αναντικατάστατος είναι ο άνθρωπος αυτός ώστε να παραμένει ακόμα στο τιμόνι της Ομόνοιας σ’ ένα τέτοιο παράρτημα, όπως είναι αυτό των Τιράνων;

Τι άλλο πρέπει να κάνει ένας εκλεγμένος πρόεδρος για να αντικατασταθεί;  Το Πειθαρχικό Συμβούλιο (αν υπάρχει κι αν λειτουργεί) δεν έχει υπόψη τις κυρώσεις του καταστατικού, που το διευκρινίζουν ξεκάθαρα;

Πάντως και τώρα, αν σοφιστούν και δράσουν λογικά, δεν είναι αργά. Είναι ένα ατού στο χέρι τους που πρέπει να εκμεταλλευτούν. Ίδωμεν!

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

sfeva.gr

Το σχόλιο μας: Οι βουλευτές στους οποίους αναφέρεται ο αρθρογράφος δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Η μόνη συνείδηση που έχουν είναι αυτή που τους υπαγορεύει η τσέπη τους και τα προσωπικά ιδιοτελή συμφέροντα τους, που αποδείχτηκε ότι είναι ικανά να τους κάνουν αλβανότερους των αλβανών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.