Σελίδες

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόεδρος Κύπρου: Δυο μέτρα και δυο σταθμά από την Τουρκία στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου - Γεγονός ο πρώτος Ελληνοκύπριος ψευδοποδοσφαιριστής

Για «δυο μέτρα και δυο σταθμά» στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, όταν αναφέρεται στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης και στους «παράνομους οικισμούς», κατηγόρησε την ηγεσία της Τουρκίας ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον ΟΗΕ, μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση.
Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι η Άγκυρα «για όσα κατηγορεί τους άλλους, κάνει τα ίδια». «Ας δώσει το καλό παράδειγμα» με την επίλυση του Κυπριακού, πρόσθεσε.
Απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι «οι προοπτικές για επίλυση του Κυπριακού επαφίενται στην επίδειξη καλής θέλησης των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας», προσθέτοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα», και πως «το Κυπριακό έμεινε άλυτο για αρκετό χρόνο».
Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε πως ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση λύσης του Κυπριακού θα ήταν η υιοθέτηση της συνολική του πρότασης «για τολμηρά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».
Όπως είπε, τα μέτρα θα δημιουργούσαν μια κατάσταση όπου όλα τα εμπλεκόμενα μέρη κερδίζουν και που θα βοηθούσαν να οικοδομηθεί αμοιβαία κατανόηση, εμπιστοσύνη και καλή θέληση, και συνεπώς να λειτουργήσουν ως καταλύτης στη συνεχιζόμενη διαπραγματευτική διαδικασία. «Αναμένουμε, επίσης, την ειλικρινή συνεργασία από την Τουρκία στο ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων» συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση σχετική με την υποψηφιότητα της Τουρκίας για μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη διετία 2015-2016 δεν θέλησε να σχολιάσει, σημειώνοντας ότι αποτελεί επιλογή της κάθε χώρας τι θα ψηφίσει στη ΓΣ.
Ερωτηθείς για τη στάση της Ουάσιγκτον στο Κυπριακό και αν πρόκειται «να πιέσουν» την Άγκυρα, διατύπωσε την άποψη ότι «οι Αμερικανοί ήδη το έχουν κάνει και αν χρειαστεί θα το πράξουν ξανά και στο μέλλον».
Ο πρόεδρος της Κύπρου, στην αρχική του τοποθέτηση και αναφερόμενος στις επαφές του στον ΟΗΕ είπε ότι «πάνω από όλα, για άλλη μια φορά τόνισα ότι για μένα υπάρχει μόνο ένα σχέδιο και ένας στόχος: να επανενώσουμε την Κύπρο και τον λαό της, να αποκαταστήσουμε τις βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους νόμιμους πολίτες της και να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική λειτουργία της Κύπρου ως κράτους-μέλους της ΕΕ». 
Πηγή: ΑΜΠΕ

O Δημήτρης Βασιλείου με  την φανέλα της ομάδας των κατεχομένων Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών Θεσσαλονίκης: 
Δημήτρης Βασιλείου - Ο πρώτος Ελληνοκύπριος ΨΕΥΔΟποδοσφαιριστής είναι γεγονός
40 Χρόνια μετά την βάρβαρη τούρκικη εισβολή το ακούσαμε και αυτό. Ο πρώτος Ελληνοκύπριος ΨΕΥΔΟποδοσφαιριστής που υπογράφει σε ομάδα των κατεχομένων είναι γεγονός. Πρόκειται για τον 35χρονο μέσο που είχε αγωνιστεί παλιότερα σε Ερμή Αραδίπου, Ομόνοια Αραδίπου και σε άλλες ομάδες μικρότερων κατηγοριών.
Ο Κύπριος μέσος έφτασε σήμερα μέχρι τα γραφεία της ΨΕΥΔΟμοσπονδίας  (αντίστοιχης Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου) όπου τον περίμενε ο ΨΕΥΔΟπρόεδρος ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αμίρ Αλι Οζτούρτς, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι θεωρεί τον Βασιλείου ως πρεσβευτή των καλών σχέσεων των δύο κοινοτήτων. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε στην ομάδα Değirmenlik που εδρεύει στην κατεχόμενη Κυθρέα.
Όσο για τον ποδοσφαιριστή δεν έχουμε κάτι να πούμε αφού η κίνηση του είναι σαν ένας γιατρός να προδίδει τον όρκο του Ιπποκράτη. Έτσι και αυτός πρόδωσε τις αξίες που πρεσβεύει και διδάσκει το ποδόσφαιρο. Πρόδωσε το  RESPECT που βλέπουμε τόσο να διαφημίζεται από την ΟΥΕΦΑ καθώς δεν σεβάστηκε τους ίδιους τους συμπατριώτες του που εδώ και 40 χρόνια τους καταπατούν τα δικαιώματα τους και δεν τους επιτρέπουν να πάνε στα σπίτια τους ενώ αυτός θα κάνει τουρ στα κατεχόμενα και στον δρόμο για τους αγώνες θα κάνει πλάκα με τους συμπαίκτες του βλέποντας τους τάφους των παππούδων μας τα σπίτια και τις εκκλησιές μας βεβηλωμένα .
Επίσης που βρίσκεται η πολιτεία και η «Εθνικόφρονη» κυβέρνηση του κ. Ααναστασιάδη όταν ΨΕΥΔΟκυβέρνηση και οι ΨΕΥΔΟμοσπονδίες της αλωνίζει φέρνοντας στα κατεχόμενα πολύ σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Λαπόρτα;;; Ποια έγγραφα υπέγραψε και με ποιον έλεγχο ο εν λόγω ποδοσφαιριστής υπέγραψε αφού δεν υφίσταται νόμιμη ομοσπονδία των κατεχόμενων;;; Για ποιο λόγο δεν αντιδρούμε ούτε στο ελάχιστο ;;; Ή μήπως το ότι τα δεχόμαστε όλα σαν να είναι φυσιολογικά και το να βλέπουμε το ΨΕΥΔΟκράτος να λειτούργει ελεύθερα να συνάπτει συμφωνίες και με άλλη κράτη είναι ακόμα ένα προμήνυμα ύστερα από το κοινό ανακοινωθέν για να μας προετοιμάσουν καλά για την νομιμοποίηση του.
Όσο για τους δήθεν προοδευτικούς που θα σπεύσουν να υπερασπιστούν τον ποδοσφαιριστή ότι ήταν μια τολμηρή κίνηση για την επανένωση του νησιού κτλ κτλ . Ένα έχουμε να πούμε, το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός  πρεσβεύουν το ήθος και  την ειρήνη και το να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το ποδόσφαιρο για να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα του πολέμου  μόνο ειρήνη δεν λέγεται.
Ως Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε την κίνηση του ποδοσφαιριστή και επίσης καταδικάζουμε την ανυπαρξία της κυβέρνησης και γενικά της πολιτείας. Επίσης θέλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κίνδυνου στους συμφοιτητές μας αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας να ξυπνήσουν και να πάρουμε επιτέλους την κατάσταση στα χέρια μας. Αφού δεν αντιδρούν αυτοί να αντιδράσουμε εμείς πρόκειται για το μέλλον μας .
Γραφείου Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.