Σελίδες

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Η ανεξαρτησία της Σκωτίας τρομοκρατεί Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ

Σάλος έχει δημιουργηθεί από την ξαφνική μεταστροφή του κλίματος στην Σκωτία υπέρ της ανεξαρτητοποίησής της από το λεγόμενο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί όπου όλοι νόμιζαν ότι η υπόθεση του δημοψηφίσματος θα είναι μία εύκολη υπόθεση για τους θιασώτες του «ΟΧΙ», ξαφνικά οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν μία αμφίβολη εικόνα, όπου το «ΝΑΙ» έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Άξαφνα σπάρθηκε πανικός, ο οποίος ξεκινούσε από το βρετανικό κοινοβούλιο και έφτανε μέχρι τις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κάμερον έκανε πολλαπλές εκκλήσεις στους Σκωτσέζους να το ξανασκεφτούν, ενώ έχει ήδη αρχίσει η παροχολογία υπέρ τους, προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα υπέρ του «ΟΧΙ».

Δεν θα σταθούμε, βεβαίως στα υπέρ ή τα κατά αυτής της εκλογικής διαδικασίας στην Σκωτία, όμως αξίζει τον κόπο να δούμε για ποιον λόγο υπήρξε αυτός ο τρόμος από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προκάλεσε πολλαπλές επισκέψεις βρετανών πολιτικών αρχηγών στην περιοχή, για να επηρεάσουν κόσμο υπέρ του «ΟΧΙ». Η ανάλυση αυτή που εν πολλοίς προέρχεται από σχετικά δημοσιεύματα αγγλικών και διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, δείχνει το «όπλο» - διαπραγματευτικό εργαλείο που έχει η Ελλάδα στα χέρια και πεισματικά αρνούνται να χρησιμοποιήσουν οι κυβερνήσεις των δοσίλογων.

Αν υποθέσουμε ότι η Σκωτία αποφάσιζε υπέρ του «ΝΑΙ» άξαφνα στην Βρετανία θα πραγματοποιούταν μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, που θα ανέβαζε τα ποσοστά των Ευρωσκεπτικιστών και θα καταρράκωνε τα ποσοστά του Κάμερον, αλλά και θα διασφάλιζε ότι το λεγόμενο Εργατικό Κόμμα δεν θα είχε ποτέ πιθανότητα επανεκλογής. Πέραν αυτού η Βρετανία θα αποδυναμωνόταν γενικώς και θα αμφισβητούταν η παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημιουργούνται, όμως, και άλυτα γεωπολιτικά και οικονομικά προβλήματα, τα οποία σαφέστατα προβληματίζουν όχι μόνο τους βρετανούς πολιτικούς, αλλά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική. 
Καταρχάς, τι ποσοστό του χρέους της Βρετανίας θα πάρει η Σκωτία ανεξαρτητοποιούμενη; Τι νόμισμα θα έχει μετά;  Θα ελέγχει πλέον η Σκωτία την διακίνηση πετρελαίου μέσω της Βόρειας Θάλασσας; Πως θα μοιραστεί ο Στρατός, το Ναυτικό και οι υποδομές τους, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών υποβρυχίων;
Όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν προκαλέσει πανικό στους τοκογλύφους του Σίτυ και της Νέας Υόρκης, οι οποίοι πιέζουν με κάθε τρόπο για «σταθερότητα», αναφερόμενοι φυσικά στα συμφέροντά τους.

Όλα αυτά δείχνουν πως η απειλή των ευρωπαίων «εταίρων» και των συγκυβερνώντων για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η «πείνα» που θα πέσει μετά είναι εντελώς κενή και στοχεύει να αποτρέψει την Ελλάδα από την χρήση ενός πολύ ισχυρού διαπραγματευτικού εργαλείου στην συζήτηση περί του επαχθούς και απεχθούς χρέους που έχουν φορτώσει οι κυβερνήσεις των διεφθαρμένων και των λαμογιών στις πλάτες του Ελληνικού Λαού.

από www.xryshaygh.com



Σημείωση Ε.Λ.Α: Στην τελευταία σχετική δημοσκόπηση που έγινε στη Σκωτία για το δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου το "ΟΧΙ" στην ανεξαρτησία εμφανίστηκε να προηγείται με 53% στην αναγωγή ψήφου. Από τη μία πιστεύουμε ότι οι υπέρμαχοι του "ΝΑΙ" φοβούνται να εκφραστούν ανοικτά, από την άλλη το βρετανικό σύστημα τα παίζει όλα για όλα, επιστρατεύοντας ακόμα και την εγκυμοσύνη του πριγκιπικού ζεύγους. 
Επτά μέρες μένουν για να δούμε αν οι Σκώτοι έχουν πραγματική εθνική συνείδηση και ιστορική μνήμη εμπνεόμενοι από τους αγώνες του Γουίλιαμ Γουάλας στα τέλη του 13ου, αρχές 14ου αιώνα, τον οποίο υποδύθηκε ο Μελ Γκίμπσον στην ταινία Braveheart (φωτογραφία). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.